به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، آخرین رهبر شوروی پیش از فروپاشی سال 1991، گفت: اظهارات و سخنان مقام های ارشد نظامی و سیاستمداران کشورهای مختلف سخت تر و خصمانه تر می شود.
گورباچف در مقاله ای که روز شنبه در پایگاه خبری شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه منتشر شد، افزوده است: دکترین نظامی برخی کشورها نیز حاوی نکات سرسختانه است و گرایش به نظامیگری در جهان به شدت افزایش می یابد.
وی نوشته است: رسانه ها نیز از این وضعیت استفاده می کنند و به تنش ها در سطح بین المللی دامن می زنند.
از سوی دیگر، اکنون جهان در آستانه جنگ سرد جدید هم قرار گرفته که نشانه های بروز این پدیده جهانی به چشم می خورد.
گورباچف همچنین در مقاله ای دیگری با هشدار نسبت به آغاز یک جنگ هولناک در اروپا، اعلام کرد: نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و روسیه که پیش از این دور از هم بودند، اکنون در مسافت قابل تیراندازی رویارو شده اند.
آخرین رهبر شوروی در روزنامه راسیسکایا گازتا ارگان رسمی دولت روسیه نوشت: در دکترین نظامی کشورهای مختلف، نکات خطرناکی ثبت می شود.
گورباچف خطرناک ترین وضعیت را در منطقه (شرق) اروپا می داند که واحدهای نظامی بیشتری در آن مستقر شده اند و همچنان تانک ها و نفربرهای زرهی (آمریکا و ناتو) از دیگر مناطق به کشورهای نزدیک یا هم مرز روسیه منتقل می شوند.
وی همچنین با اشاره به افزایش هزینه نظامی بسیاری از کشورها، نوشت: این وضعیت در شرایطی است که برخی کشورها حتی بودجه کافی برای تامین نیازها و خدمات اجتماعی اساسی مردم ندارند.
گورباچف ادامه داد: کشورهای مختلف برای خرید جنگ افزارهای پیشرفته هزینه های سنگینی می دهند که توان ویرانی آنها همسان تسلیحات کشتار همگانی است.
وی بدون اشاره به نام کشوری نوشت: زیردریایی هایی به خدمت گرفته می شود که پرتاب یک موشک هسته ای آن می تواند، منطقه ای بزرگ را نابود کند و سامانه های پدافند موشکی هم ثبات راهبردی جهان را برهم می زند.