به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اکبر رنجبرزاده عضو هیئت رئیسه مجلس در حاشیه صحن علنی امروز چهارشنبه 30 فروردین ماه در تشریح جلسه غیرعلنی صبح مجلس با حضور در جمع خبرنگاران گفت: جلسه غیرعلنی امروز باحضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت الاسلام قاضی عسگر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تشکیل شد و هر دو گزارش مبسوطی درباره موضوع اعزام حجاج ایرانی به حج ارائه کردند.
وی تصریح کرد: طبق روال معمول وزارت حج عربستان سعودی نامهای را به ایران ارسال و اعلام کرده که در صورت آمادگی ایران برای اعزان حجاج، آنها نیز می توانند زمینه را فراهم کنند، ایران هم در پاسخ به این نامه به صورت مکتوب اعلام کرده که باید هیئتی در ابتدا برای انجام مذاکره اعزام شود تا ضمانتهای لازم برای حفظ سلامت حجاج و عزت آنها در کشور عربستان تأمین شود.
نماینده اسدآباد بیان داشت: عربستان سعودی در ابتدا اعلام کرد که حجاح ایران نیز همانند کشورهای دیگردر این مراسمحضور یابد اما ایران این موضوع را نپذیرفت و سرانجام عربستان سعودی قبول کرد تا شروط کشورمان را برای اعزام حجاج بپذیرد.
رنجبرزاده تأکید کرد: شروط کشورمان برای اعزام حجاج این بود که سلامت، عزت و امنیت زائران حفظ شده و از هر نوع برخورد نامناسب و ناشایست جلوگیری شود زیرا جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی سفارت نداشته لذا این کشور به صورت حقوقی و کتبا پذیرفت از زمان ورود حجاج ایرانی به فرودگاه عربستان تا پایان به صورت صد در صد سلامت حجاج را تضمین و تامین کنند.
عضو هیئت رئیسه مجلس ادامه داد: تنها شرط عربستان سعودی این بود که زائران انجام مراسم دعای کمیل را به دلیل مسائل امنیتی و داعش لغو کنند زیرا نگرانیم که مشکلی برای آنها پیش بیاید و برگزاری دعای کمیل در فضای دربسته مانند سالن همایش هتلها انجام بگیرد اما مابقی مراسمها مانند اعلام برائت بدون تغییر انجام خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه برگزاری حج عمره مشروط به درست برگزار شدن حج تمتع است، گفت:حج تمتع به دلیل واجب بودن و اینکه به لحاظ شرعی نمیتوان بدون دلیل از انجام آن ممانعت کرد برگزار خواهد شد اما حج عمره در صورت پایبندی عربستان سعودی به تعهدات خود در حج تمتع، برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به دریافت دیه شهدای فاجعه منا نیز گفت: عربستان سعودی دیه شهدای مسجدالحرام را پرداخت کرده اما ما اعلام کردیم باید دیه شهدای فاجعه منا نیز همزمان با آن پرداخت شود که این کشور نپذیرفت.
رنجبرزاده تاکید کرد: پذیرش پرداخت دیه برای حجاج فاجعه منا از سوی عربستان سعودی یعنی پذیرش قصورات آنها در وقوع این فاجعه اما آنها نپذیرفتند.
عضو هیئت رئیسه مجلس بیان داشت: ما دلایل مستند بسیاری داریم و با 800 نفر مذاکره کردیم و گزارشات و اسناد بسیاری در دست داریم که نشان میدهد که اشتباه و قصور از ناحیه عربستان سعودی بوده است لذا قرار شد آنها روی این موضوع تحقیق کرده و نظرشان را اعلام کنند.
نماینده مردم اسدآباد خاطرنشان کرد: مذاکره برای پرداخت دیه شهدای فاجعه منا ادامه دارد.