به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو حریرچی امروز در دهمین کنگره بین المللی ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی پزشکی تشخیصی ایران در جمع هزاران نفر از دست اندرکاران این حرفه با اشاره به اهداف سه گانه نظام های سلامت در دنیا یعنی افزایش سلامت، محافظت از مخاطرات مالی ناشی از بیماری ها و رعایت استانداردها گفت: باید با در نظر گرفتن این سه هدف ارزیابی کرد که چقدر میتوان منابع برای سلامت اختصاص داد و چه مقدار از درآمد خالص ملی را باید به می توان در این مورد هزینه کرد.
وی با بیان اینکه باید به میزان هزینه کرد از جیب مردم هم توجه شود گفت: تا قبل از طرح سلامت ۵۰ تا ۵۸ درصد پرداختی از جیب مردم بود و این امروز به ۴۰ درصد رسیده است در حالیکه میانگین جهانی ۲۴ درصد است.
حریرچی با مقایسه میزان سرانه سلامت اختصاص داده شده در ایران و سایر کشورها و تشریح چگونگی هزینه کرد آن اظهار داشت: در هر حال چه بخواهیم چه نخواهیم هر سال مبلغ ثابتی به حوزه سلامت اختصاص می یابد و اگر ما در مورد هزینه کرد تصمیم نگیریم اقتصاد خود در این مورد تصمیم خواهد گرفت و آن موقع ما در این مورد دخالتی نخواهیم داشت.
قائم مقام وزرارت بهداشت با بیان اینکه باید عقل هایمان را روی هم گذارده و بهترین تصمیم را بگیریم گفت: بهترین راه برای سامان دادن به هزینه ها یکپارچه کردن شبکه آزمایشگاهی کشور است.
حریرچی تدبیر سیاست های ملی، مدیریت تخصیص منابع و مدیریت زنجیره تامین را از جمله وظایف این شبکه بزرگ اجتماعی عنوان کرد و گفت: اولویت دولت این است که بخش خصوصی هرکاری میتواند در این زمینه انجام دهند باید انجام دهند.
وی در پایان تاکید کرد: عوامل آزمایشگاهی کشور باید از حالت اپراتوری خارج شده و کلان بیاندیشند. این بهترین راهکار مناسب برای برون رفت از مشکلات در شرایط فعلی است.