اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا فاضل در مراسم تجلیل از خیران سلامت استان گلستان گفت: فرهنگسازی و اطلاعرسانی از مدیران و کارکنان آغاز میشود و به شهروندان منتقل خواهد شدوی ادامه داد: آماری که پنج سال اخیر بررسی شد ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماران قلبی و عروقی با پیشگیری و توجه به تست فشار خون و قند خون کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان گلستان تاکید کرد: انسان سالم محور توسعه پایدار خواهد بود و مشارکت و همراهی مردم در راستای توسعه سلامت امری بسیار مهم و اساسی است که نقش رسانهها در این بین مهم و موثر است.
فاضل بیان کرد: در بازدیدی که با معاونان در آموزش و پرورش داشتیم دیدیم که معلمان و دانشآموزان اطلاع کافی از حوزه سلامت و بهداشت ندارند و این موضوع به طور مستقیم به مجموعه علوم پزشکی و خدمات درمانی باز میگردد.
وی گفت: چالشهای زیادی در حوزه بهداشت و درمان داریم و از سوی دیگر انتظارات نیز از ما بیشتر است که از سوی دیگر ما نیز از مردم و مسئولان انتظار داریم همکاریها با حوزه سلامت بیشتر شود تا جامعه سالمتری داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان گلستان تصریح کرد: افسردگی جزء اختلالات روانی بسیار شایع است که طی ۱۰ سال گذشته در دنیا شاهد افزایش دو برابری بیماران افسرده در دنیا هستیم.
فاضل گفت: افسردگی منشاء ابتلا به بسیاری از بیماریهای دیگر میتواند باشد که بار بیماری افسردگی در دنیا رو به افزایش است و اگر امروز از نظر زیربنایی کار موثری انجام ندهیم در آینده شاهد اتفاقات بدی در کشور خواهیم بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان گلستان خاطرنشان کرد: افسردگی درمانهای مختلفی دارد که حتی با گفت و گو میتوان درجات مختلف افسردگی را برطرف کرد که باید با هم گفتوگو کنیم و به سلامت روان خود همانند سلامت جسم توجه ویژه داشته باشیم.
وی ابراز کرد: جمعیت استان حدود ۲ میلیون نفر است که ۸۵۰ هزار نفر در شهر و در مناطق حاشیه شهر حدود ۷۰ هزار نفر زندگی میکنند که خوشبختانه با طرح پزشک خانواده جمعیت روستایی به صورت ۱۰۰ درصد در استان تحت پوشش قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در شروع سال ۱۳۹۶ در شهرهای ۲۰ تا ۵۰ هزار نفر به صورت ۱۰۰ درصد تحت پوشش طرح تحول سلامت قرار گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان گلستان تصریح کرد: تعداد ۳۲ مرکز خدمات جامع سلامت و ۷۲ پایگاه سلامت ضمیمه و غیرضمیمه در مناطق شهری بالای ۲۰ هزار نفر ایجاد شده است.
فاضل بیان کرد: در طول سه سال گذشته ۱۱ پایگاه سلامت در حاشیه شهرها ایجاد شده و ۲۷ پایگاه سلامت به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی افزود: ۱۰۰ درصد شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر در استان دارای پزشک خانواده هستند و ۱۳۶ مرکز در استان طرح پزشک خانواده را در استان اجرا میکنند.
فاضل گفت: از ابتدای خردادماه سیستم ارجاع در استان آغاز به کار خواهد کرد و سعی ما بر این است که این سیستم در مراکز درمانی خصوصی نیز اجرایی شود تا روند درمانی بیمار بهتر انجام شود.
وی گفت: با ۱۲ بیمارستان برای خدمات رادیولوژی قرارداد منعقد شده تا بیماران در این مراکز از خدمات بیمه روستایی هم استفاده کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان گلستان تصریح کرد: سه پروژه ساخت خانه بهداشت با مشارکت خیران سلامت در حال اجرا است و یک مرکز در گذشته به بهرهبرداری رسیده است.
فاضل گفت: امیدوارم امسال بتوانیم اقدامات بهتری برای ارائه خدمات سلامت، بهداشت و درمان انجام دهیم.