اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالملکی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) در مناظره نقد عملکرد دولت که توسط انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در حال برگزاری است، گفت: روحانی دولت را خراب تحویل گرفت، اما الان هم فقیرتر و هم بدهکارتر شده ایم.
وی با بیان اینکه بانک ها در پایان دولت یازدهم در شرف ورشکستگی هستند، افزود: بانک ها ۱۳۵۰ میلیارد تومان زیان انباشته دارند و این در حالی است که کل سرمایه شبکه بانکی ۷۰ هزار میلیارد تومان است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به این که در سال 92 طی مصاحبهای مطرح کردم که وضع اقتصاد خیلی خراب است و هر نامزدی که میخواهد اقتصاد را بهعنوان رئیس جمهور در دست بگیرد، باید برای آن برنامهای داشته باشد تا بعداً نگوید وضع خیلی خراب بوده، گفت: در آن زمان به نامزدها گفتم شما را به خدا اگر برنامهای برای پیشرفت اقتصاد ندارید، ثبت نام نکنید؛ اما دیدیم آقایان آمدند و گفتند که 100 روزه مشکلات را حل میکنند ، اما این مدت رسیده به هزار و 300 روز ولی مشکلات همچنان پا به جا است و امروز میگویند ما کی گفتهایم 100 روزه مشکلات را حل میکنیم. کارشناسان آنها هم مدعی میشوند که مشکلات قابل حل نبوده چون وضع خیلی فاجعه بوده است. خب اگر فاجعه بود پس چرا تحویل گرفتید.
عبدالملکی تصریح کرد: اینها یا نمیدانستند که وضع فاجعه است که این نشان دهنده بیسوادی است و یا میدانستند و برنامهای نداشتند پس خائن هستند و صرفاً به دنبال برنامهها و منویات سیاسی خود بودهاند.
وی با بیان این که بر اساس آماری که ارائه میدهم متوجه خواهیم شد که وضعیت اقتصاد الآن به مانند اقتصاد سال 92 خراب است و یا بدتر از آن شده است، افزود: در سال 92 نرخ بیکاری بیش از ۱۰ درصد بود، اما حالا به 12.7 دهم رسیده است. پس وضع بیکاری بدتر شده است. فقر نسبی هم در سال 95 بدتر از سال 92 شده است؛ به گونه ای که ضریب جینی از 36 صدم به چهل صدم افزایش یافته است یعنی ثروتمندان ثروتمندتر و فقرا فقیرتر شدهاند و این که در بازار رکود وجود دارد همه نیز آن را میدانند .
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان این که بر اساس آمار بانک مرکزی از رشد اقتصادی بیش از 11 درصدی کشور 10 درصد آن مربوط به فروش نفت خام، 4 درصد مربوط به بخش کشاورزی، 1 دهم درصد مربوط به صنعت و 3 دهم درصد آن هم مربوط به خدمات است، اضافه کرد: این رشدی که دولت این طرف و آن طرف پر آن را میدهد، مربوط به فروش نفت خام است. آن هم نفت خامی که پول آن را نمیگیریم و نمیتوانیم از آن استفاده کنیم. البته این هم بماند که نفت خام را در مسیرهایی میفروشند که تقریباً 35 درصد برای ما هزینه دارد و البته اینها بحثهایی است که دولت مطرح نمیکند
عبدالملکی اضافه کرد: وضع صندوقهای بازنشستگی در سال 92 وضعیت بدی بود و تقریباً ورشکسته بودند، اما حالا ورشکستهتر شدهاند. بدهی دولت در سال 92 بیش از 300 هزار میلیارد تومان بوده اما امروز به قول وزیر اقتصاد این رقم به 700 هزار میلیارد تومان رسیده است .
وی اضافه کرد: بدهی دولت به شبکه بانکی نیز 80 هزار میلیارد تومان بوده اما الآن به 180 هزار میلیارد تومان افزایش یافته و بدهی که مردم از محل بدهیهای دولت به ارث بردهاند، در اول دولت یازدهم یک میلیون تومان به ازای هر نفر بوده؛ اما اکنون به 2.2 دهم میلیون تومان افزایش یافته است و این معنیاش این است که هم اشتغال ایجاد نکردهاند و هم فرصتهای شغلی چند ده ساله را از دست دادهاند و از طرفی هم فقیرتر گشتهاند؛ چون ثروتمندان ثروتمند شدهاند.
عبدالملکی با اشاره به این که امروز دولت به بانک بدهکارتر شده است، تصریح کرد: شبکه بانکی را که به ادعای خودشان زمانی که تحویل گرفتهاند خیلی نابسامان بوده اما واقعیت این است که در پایان این دولت این شبکه در شرف ورشکستگی است.
وی با بیان این که شبکه بانکی ما 350 هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد در حالی که کل سرمایه شبکه بانکی 70 هزار میلیارد تومان است و این یعنی 5 برابر سرمایه این شبکه زیان انباشته وجود دارد که از بانک مرکزی استقراض کردهاند، افزود: آقایان در شورای عالی امنیت ملی گفتهاند که این سیستم تا 8 ماه دیگر هم جواب نمیدهد. البته این بحثهایی است که مربوط به فضای عادی نیست. پس میتوان به صورت کلی گفت که هم فقیرتر شدهایم و هم بنیادهای اقتصادی بدتر شده است و با این حال نمیدانم که دولت بعدی چگونه میخواهد این شبکه بانکی ورشکسته را سامان ببخشد.
وی با اشاره به این که خدمات آقای حسین عبده تبریزی به عنوان مشاور در وزارت راه و شهرسازی جای تقدیر دارد و معتقدیم که او موی خود را در نظام جمهوری اسلامی سفید کرده افزود: آقای عبده میگویند که پولی از دولت دریافت نمیکنند اما شما مشاور وزیر راه و شهرسازی هستید. امیدواریم که آنقدر نیاز نداشته باشید که حق مشاوره نگیرید؛ البته ما ممنون میشویم که شما به دولتها مشاورهای ارائه ندهید.
عضو هیئت عامی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به این که اکنون چهار سال است که مسکن کشور در رکود به سر میبرد، اضافه کرد: مسکن موتور محرکه اقتصاد کشورمان است و میتواند 120 صنعت دیگر را فعال کند، اما از زمانی که آقای عبده مشاور وزارت راه و شهرسازی شده، مسکن مهر مزخرف شد و حالا در این بخش نیز با نرخ منفی مواجه هستیم.
عبدالملکی اظهار کرد: آخرین استدلالی که آقایان مطرح میکنند این است که ما خوب بودیم و اگر ما نبودیم وضع بدتر از این میشود. در واقع این حرف آقایان مانند دیالوگی است که در برنامه کلاه قرمزی عنوان شد، به گونه ای که در تیم فوتبالی که یکی از شخصیتهای عروسکی این برنامه سرمربی آن بود، با 35 گل از حریف خود شکست خوردند؛ اما به آقای مجری گفتند که ما پیروز شدهایم. اگر فلان شخصیت عروسکی سرمربی تیم نبود، 50 گل میخوردیم .
وی خطاب به عبده تبریزی تصریح کرد: این دولت شما است که ایران را به ونزوئلا که امروز با نرخ 800 درصدی تورم مواجه است، تبدیل میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان این که این دولت کشور را به بودجه نفت وابستهتر کرده است، تصریح کرد: در سال 93 مقدار 290 میلیون بشکه و در سال 95 مقدار 655 میلیون بشکه برای بودجه پیش بینی شده است. در واقع این میزان وابستگی نسبت به سال 93 دو برابر افزایش یافته و این معنیاش بردن کشور به سمت ونزوئلا شدن است.
عبدالملکی با بیان این که خدا به داد دولتی برسد که قرار است این اقتصادی را که دولت یازدهم رقم زده تحویل بگیرد، افزود: آقایان پولهای کشور را به عدهی محدودی دادهاند البته برخیها میگویند که به چهار درصد دادهاند واقعیت این است که این میزان کمتر است.
وی با اشاره به این که وزیر راه و شهرسازی در حالی مسکن مهر را مزخرف خوانده که در سخنانش گفته بود هیچ وقت مخالف مسکن مهر نبوده و نیستم و من جزء اولین کسانی بودم که این موضع را وارد نظام برنامه ریزی کشور کردم و بعداً این طرح ردیف پیدا کرد، افزود: سؤال این است که چگونه میشود کشور به این وضعیت برسد. در واقع ما هم به مانند آقای عبده برای آینده ایران نگران هستیم. امروز مردم از وضعیت معیشت فریاد میزنند. ارزش افزوده مسکن در این دولت نصف شده است و بیکاری افزایش یافته است، اما میبینیم که مقامات تمجید میکنند و میگویند این وضعیت خوب است .