به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، طبق یافته های تحقیقاتی افراد در سراسر جهان به دلیل یک بیماری مزمن یا عدم قرارگیری کافی در معرض نورخورشید به دلیل استفاده از کرم های ضدآفتاب با کمبود ویتامین D یا میزان ناکافی این ویتامین مواجه هستند.
وجود ویتامین D در نژادهای مختلف به دلیل تفاوت در رنگدانه های پوست فرق می کند؛ به عنوان مثال رنگ پوست افراد سیاهپوست کمتر قادر به جذب نور خورشید و تولید این ویتامین است.
کیم فوتنهوئر، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه تورو کالیفرنیا، در این باره می گوید: «افرادی که بیشتر اوقات را در فضاهای بسته می گذرانند یا زمانیکه بیرون می روند معمولا از کرم های ضدآفتاب استفاده می کنند، توانایی بدن در تولید ویتامین D را برهم می زنند.»
وی در ادامه می افزاید: «همانطورکه ما از مردم می خواهیم از خودشان در مقابل سرطان پوست محافظت نمایند، قرارگیری در معرض نورآفتاب بدون محافظ نیز می تواند برای افزایش میزان ویتامین D بسیار سودمند باشد.»
به گفته فوتنهوئر، «بیماری های مزمن نظیر دیابت نوع۲ و بیماری های مرتبط با سوءجذب نظیر بیماری های کلیه، کرون و سلیاک به شدت مانع از توانایی بدن در متابولیز ویتامین D از منابع خوراکی می شوند.»
ویتامین D زمانی تولید می شود که پوست در معرض نور خورشید قرار گیرد. گیرنده های ویتامین D تقریبا در تمام سلول های بدن انسان یافت می شوند. در نتیجه نقش گسترده ای در عملکردهای بدن از جمله تنظیم رشد سلول، عملکرد عصبی-عضلانی و سیستم ایمنی، و کاهش التهاب دارند.
علائم کمبود یا میزان ناکافی ویتامین D شامل ضعف عضلات و شکستگی استخوان هاست.
محققان برای حفظ و افزایش میزان ویتامین D توصیه می کنند دو بار در هفته به مدت ۵ تا ۳۰ دقیقه در معرض نور آفتاب ظهر قرار گیرید. مدت زمان قرارگیری در معرض نور خورشید بستگی به رنگدانه پوست افراد دارد. پوست روشن تر در مقایسه با پوست تیره ویتامین D بیشتری سنتز می کند. بهتر است در این مواقع از زدن کرم ضدآفتاب صرف نظر کنید چراکه کرم ضدآفتاب با SPF ۱۵ یا بیشتر موجب کاهش تولید ویتامین D۳ تا ۹۹ درصد می شود.
به گفته محققان، نیازی به گرفتن حمام آفتاب نیست. یک پیاده روی ساده در حالیکه دست ها و پاها در معرض نورخورشید باشد برای اکثر افراد کافیست.
منابع غذایی نظیر شیر، غلات و قارچ ها هم دارای ویتامین D هستند.