به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، پس از ورود توافق آستانه به مرحله اجرا، جدیت کشورهای امضاکننده این توافق و حامیان گروههای مسلح در بوته آزمایش قرار گرفت. برخی سرکردههای گروههای مسلح به این توافق حمله کردند و خواستار عدم پایبندی و اجرای آن شدند.
«عباس الزین» نویسنده عرب زبان در یادداشتی که در پایگاه خبری «نبأ» منتشر شد، نوشت: مصوبات نشست اخیر آستانه، نقطه عطف مهمی در روند بحران سوریه به شمار میآید و رویکرد مرحله آینده در صورت موفقیت یا عدم موفقیت این توافق را روشن میسازد.
پس از آنکه برخی گروههای مسلح تاثیرگذار در عرصه درگیریهای سوریه، این توافق را رد کردند، «عبدالله المحیسنی» سرکرده سعودی هیئت «تحریر الشام» (نسخه القاعده در سوریه) نیز این توافق را رد کرد و این مخالفتش، بازتاب زیادی داشت تا جایی که میتوان گفت، موضع او در صورتی که آمریکا کاری نکند، میتواند به شکست توافق آستانه منجر شود. به ویژه که آمریکا از کارشکنی در روند اجرای این توافق که پنجشنبه گذشته امضاء شد، ابراز نگرانی کرده بود.
المحیسنی، سرکرده سعودی هیئت تحریر الشام (که بنا بر گزارشهای خبری در سوریه و لبنان، گماشته سعودیها در سوریه است) ، نشست آستانه را نشستی دانست که دشمنان برای ایجاد تفرقه میان گروههای مختلف برگزار کردند و به تعبیر او راههای خبیثانهای برای هدف قرارگرفتن «مجاهدان» از سوی یکدیگر در آن تصویب شده است.
وی که از شخصیتهای نزدیک به رژیم سعودی است، میگوید که روسیه نمیتواند طرف ضامن در سوریه باشد. باید یک شورای سیاسی جامع کلیه گروههای فعال در سوریه، تشکیل شود تا یک تصمیم سیاسی مشترک اتخاذ شود.