به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، سال های سال برخی مردم دیدگاه مثبتی نسبت به حاکمان عربستان داشتند یا حداقل نظرشان نسبت به آنان چندان منفی نبود تا اینکه سقوط جرثقیل و حادثه تلخ منا در مکه مکرمه شکست سنگینی را برای رسانههای خبیثی که به دروغ آل سعود را حاکمان دینمدار و مسلمان معرفی میکردند به ارمغان آورد و از آن پس ورق کاملا برگشت به طوری که اکنون لعن کردن حکام سعودی جزء شعارهای متداول ایرانیان شده است.
به بهانه سالروز 15 می 1880، در متن پیش رو بررسی خواهیم کرد که عربستان سعودی را چه کسی بنیان نهاد، چطور خاندان سفاک سعودی تاکنون پابرجا مانده است و اکنون چه سهمی از آتش افروزیها که در منطقه غرب آسیا صورت میگیرد به این شجره ملعونه مربوط است.
بنیانگذار کشور عربستان سعودی
«عبدالعزیز بن سعود» همان عنصر شیطان صفتی است که تمام ظلم ها و کودک کشی هایی که اکنون عربستان به نیابت از آمریکا و اسرائیل و دیگر کشورهای زورگو انجام میدهد و همچنین همه خباثتهایی که با زائران حرم امن الهی صورت گرفته و میگیرد در پرونده سیاه وی نیز ثبت است.
خانوادهٔ ملک عبدالعزیز بن سعود اولین پادشاه و بنیانگذار کشور عربستان سعودی، رهبران سنتی وهابیت بودند و بر مناطق مرکزی عربستان معروف به نجد حاکمیت داشتند. در ۱۹۰۲ در حالی که خاندان او به کویت تبعید شده بودند، عبدالعزیز توانست با کمک گروه کوچکی از نزدیکان و خدمتگزاران خود ریاض را دوباره تصاحب نماید.
عبدالعزیز از ۱۹۲۲ بر کل منطقه نجد (مرکز عربستان) مسلط شد، از ۱۹۲۵ حجاز را به قلمرو خود اضافه کرد و در سال ۱۹۳۲ کشور جدیدی را با نام عربستان سعودی بنیانگذاری کرد. دوران سلطنت او با کشف نفت در عربستان و بهرهبرداری گسترده از منابع نفت این سرزمین از سال ۱۹۳۸ همراه بود. تمامی پادشاهان بعدی عربستان (ملک سعود، ملک فیصل، ملک خالد، ملک فهد و ملک عبدالله) فرزندان وی بودهاند؛ اما از زنهای مختلف. واقعیت این است که آمار دقیق همسران عبدالعزیز مشخص نیست اما تعداد زنهای رسمی او را 17 تا ۲۲ نفر تخمین میزنند که نام بعضی از آنها را هیچ کس نمیداند.
تعداد دقیق فرزندان او را هم به همین دلیل کسی درست و حسابی نمیتواند تخمین بزند اما آنچه بیشتر گزارش شده حداقل ۴۵ پسر است. هر چند در برخی منابع تعداد پسرهای او ۱۵۰ نفر و تعداد دخترها تا ۲۱۵ نفر هم گفته شده است.
عبدالعزیز وصیت کرده بود که ولیعهدی در زمان هر پادشاه به برادر بزرگتر برسد؛ مگر آنکه پسر بزرگتر از این سمت امتناع کند تا در این وضعیت ولیعهدی به پسر بزرگتر بعدی برسد. در پادشاهی ملک عبدالله پس از مرگ سلطان بن عبدالعزیز (ولیعهد) به ترتیب عبدالرحمن، طلال و ترکی برادران بزرگتر بودند که در نوبت ولیعهدی بودند ولی پس از مرگ سلطان، نایف بن عبدالعزیز ولیعهد شد و پس از مرگ او نیز سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد شد؛ مسئلهای که اختلاف در بین خاندان سعود را به دنبال داشت.
علت حمایت غرب از حکام سعودی
از نکات مهمی که باید به آن اشاره کرد دست نشانده بودن حکام سعودی است به طوری که مستکبران عالم از وجود این حاکمان مزور و ریاکار بیشترین نفع را می برند و برای بقای آنان تلاش وافری به خرج میدهند. در این میان رژیم صهیونیستی به خوبی قدر این رژیم آمریکایی را درک می کند. چرا؟ زیرا هم عربستان و هم غرب به سرکردگی آمریکا و اسرائیل هر دو محصولاتی صادر میکنند که منجر به خشونت میشوند. اسرائیل یکی از بزرگترین صادرکنندگان سلاح و تجهیزات نظامی است و عربستانیها نیز ایده وهابیت خود را به سایر کشورهای منطقه صادر کردهاند. وهابیت پایه و اساس گروههای تروریستی همانند داعش و القاعده است.
اسرائیل و عربستان از گروه های تندروی سوریه همانند جبههالنصره حمایت کردهاند. این دو رژیم بیشتر به فکر سرنگونی اسد هستند تا شکست دادن داعش. سعودیها به صورت مستقیم از النصره حمایت نمودهاند و اسرائیل حتی زخمیان این گروه را در بیمارستانهای خود درمان کرده است. رژیم صهیونیستی همچنین مسئول مرگ نیروهای مستشار ایرانی و لبنانی است که به کمک ارتش سوریه رفتهاند.
آمریکا نیز از زمان تاسیس اسرائیل در سال 1948 از آن حمایت نموده است و همچنین رژیم سعودی را از سال 1932 مورد پشتیبانی قرار داده است. ایالات متحده آمریکا امنیت هر دو را تامین کرده است. مردم آمریکا در حال حاضر هزینه سالانه 3 میلیار دلار کمک مالی به اسرائیل را متحمل میشوند. نیروی دریایی آمریکا نیز در خلیج فارس از منافع سعودیها حمایت میکند و عربستان نیز در ازای آن بزرگترین خریدار اسلحه از آمریکا است.
جو اسکاربورگ، یکی از نمایندگان سابق کنگره که اکنون یک کارشناس تلویزیونی است چندی پیش گفت: "حتی اگر دولت سعودی عامل حملات یازده سپتامبر باشد، باز هم نفت آنها آنقدر مهم است که کاری بر علیه شان انجام ندهیم." این نظر شاید بازتاب دهنده افکار خیلی از سیاستمداران آمریکایی باشد.
محقق فرانسوی، جیلز کپل مینویسد که با ظهور ثروت بادآورده نفت، هدف سعودیها ترویج و گسترش وهابیت در سراسر جهان اسلام بود... تا اسلام وهابی "چنددستگی صداها درون دین" را به یک صدا تبدیل کند، جنبشی که از مرزهای ملی فراتر خواهد رفت. میلیارد دلار در راه ظهور این قدرت نرم سرمایه گذاری شده، و همچنان میشود.
در سال 1945، آمریکا به شدت به منابع نفتی احتیاج داشت تا رساندن آذوقه به نیروهای مبارز در جنگ جهانی دوم آسان شود. در همان زمان، امنیت یکی از نگرانیهای مهم پادشاه عبدالعزیز بود. رییس جمهور فرانکلین روزولت از پادشاه دعوت کرد که با وی در کشتی U.S.S Quincy که در کانال سوئز پهلو گرفته بود دیداری داشته باشد. این دو رهبر یک قرارداد مخفی نفت در برابر امنیت را منعقد کردند: پادشاه تضمین میکند که به آمریکا امکان دسترسی امن به نفت سعودی را بدهد و در مقابل آمریکا کمک و آموزش نظامی را برای عربستان فراهم و پایگاه نظامی ظهران را میسازد.
اما اکنون با دلارهای نفتی عربستان چه بر سر مردم مظلوم یمن و سوریه و امثالهم می گذرد؟ حکام دست نشانده عربستان از وحشت از دست دادن ریاست خودکامه خود بر مردم کشورشان دیگر نمی توانند پنهانکاری کنند و علنا تجاوز و بمباران کودکان و مدارس و بیمارستان ها را هدف خود قرار دادهاند.
ناگفته نماند که نیروهای مردمی یمن و همچنین ارتش این کشور تاکنون اقدام به کشتار مردم عربستان نکردهاند بلکه درگیری نظامی آنان با نظامیان و مزدوران سعودی بوده است اما آنچه در دستور کار مزدوران سعودی قرار گرفته حمله ناجوانمردانه به غیرنظامیان یمنی نیز هست.
حمله به یمن با سلاح انگلیسی
بر اساس آمار رسمی کمپین مبارزه با تجارت سلاح (CAAT)، عربستان سعودی بزرگترین خریدار تسلیحات انگلیس است و از سال 2010 تجهیزاتی به ارزش 6 میلیارد و700 میلیون پوند از این کشور دریافت نموده است.
کمیته توسعه و تحقیق بینالملل در مجلس عوام انگلیس و پارلمان اروپا هر دو تحریم تسلیحاتی عربستان را درخواست کردهاند، اما دولت انگلیس همچنان به حمایت از این رژیم مستبد ادامه میدهد.
اندرو اسمیت، از اعضای کمپین مبارزه با تجارت سلاح اعلام کرد: «جنگندهها و بمبهایی که انگلیس در اختیار عربستان میگذارد در ویرانیهای به بار آمده در یمن نقش کلیدی داشته و با این وجود، فروش تسلیحات انگلیس به ریاض و حمایت از این رژیم همچنان ادامه دارد.»
طبق آمار کمپین مبارزه با تجارت سلاح مجوزهای صادر شده از سوی انگلیس شامل 430 هزار پوند مجوز فروش خودروی زرهی و تانک، یک میلیارد و 100 میلیون پوند نارنجک، بمب، موشک و یک میلیارد و 700 میلیون پوند برای جنگنده، بالگرد و پهپاد بوده است.
و اکنون رویترز اعلام کرده است: در حالی که حدود یک هفته به سفر ترامپ به عربستان مانده است، مقامات آمریکایی از توافق برای فروش ۱۰۰ میلیارد دلار تجهیزات نظامی به عربستان صحبت میکنند.