به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش در محفل انس با قرآن کریم در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر به تذکر ناوشکن ایرانی الوند به ناو جنگی آمریکایی در آبهای آزاد در چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: زمانی که ناوشکن ایران در هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای آبی در مقابل ناوشکن استکبار جهانی میایستد، نشانه اقتدار، ایمان، شجاعت و دانش است.
وی با بیان اینکه مظهر اقتدار مردم و ملت در عرصه دریاها نیروی دریایی است، اظهار کرد: عرصه دریا، عرصه افتخار، شجاعت، شرف و دانش است و جای کسانی است که از هماکنون خود را برای افتخارآفرینیها آماده میکنند.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: باید سه مولفه ایمان، دانش و شجاعت را که مقام معظم رهبری برای یک نظامی لازم دانستند را در خود تقویت کنیم تا بتوانیم برای کشور افتخارآفرینی کنیم.
دریادار سیاری حفاظت، حراست و دفاع از مرزهای آبی کشور و منابع و منافع کشور در آبهای سرزمینی را ماموریت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی بیان کرد و افزود: از سال 88 که مقام معظم رهبری فرمودند نیروی دریایی ارتش، نیرویی راهبردی است، منطقه ماموریت و عرصه حضور نیروی دریایی از آبهای سرزمینی به آبهای آزاد جهان و آبهای بینالمللی گسترش یافت و از سال 88 تاکنون، نیروی دریایی ارتش 52 ناوگروه را به آبهای آزاد اعزام کرده است.
وی با بیان اینکه برقراری امنیت در منطقه حضور و دیپلماسی دریایی دو مسئولیت مهم نیروی دریایی است، تصریح کرد: با وجود امنیت میتوانیم از منابع دریا برای پیشرفت کشور بهره ببریم و اگر ما در شمال اقیانوس هند امنیت را برقرار نکنیم هیچگاه نمیتوانیم از منابع موجود برای پیشرفت کشور استفاده کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: توسعه دریامحور کشور که به معنای استفاده از منابع دریا است در صورت وجود امنیت امکانپذیر است که این امنیت را باید نیروی دریایی راهبردی تامین کند تا بتوانیم ایمن حرکت کنیم.
دریادار سیاری بیان کرد: امنیتی که امروز در خلیج عدن در مقابل ناامنی به وجود آمده به وسیله دزدان دریایی ایجاد میشود، توسط همین ناوشکنها انجام میشود و حضور ما در منطقه است که امنیت را به وجود میآورد تا ناوگانهای تجاری ما بتوانند به سلامت از منطقه خطر عبور کنند و چرخه اقتصاد کشور را به حرکت درآورند.
وی با اشاره به اینکه نیروی دریایی میتواند همانند وزارت امور خارجه در توسعه دیپلماسی کشور موثر باشد، گفت: اگر امروز ناوگروههای ما در عرصه دریاهای آزاد حضور دارند و در بنادر کشورهای مختلف پهلو میگیرند در جهت اجرای دیپلماسی دریایی و دیپلماسی دفاعی است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه دیپلماسی دریایی برای این است که دشمن گمان نکند ایران در انزوا قرار دارد، اضافه کرد: حضور در آبهای آزاد دنیا باعث میشود ایرانهراسی خنثی شود و فرهنگ، علم و هویت، شخصیت و دانش ایرانی در بنادر مختلف جهان به نمایش درآید.
وی تجهیزات مناسب دریانوردی را لازمه حضور نیروی دریایی در آبهای آزاد برشمرد و گفت: در بحث تجهیزات در منطقه و جهان جایگاه تعریف شدهای داریم و امروز با افتخار میگوییم که نیروی دریایی ایران تجهیزات مدرن مورد نیاز خود، ناو و ناوشکن را در داخل تولید میکند و دست نیاز به سوی کسی دراز نمیکند که این نشان از اقتدار ما است.
دریادار سیاری به نقش موثر نیروی انسانی الهی محور در انجام ماموریتهای حساس و مهم در نیروی دریایی اشاره کرد و یادآور شد: امنیت در عرصه دریاها، دیپلماسی دفاعی و ساخت تجهیزات مورد نیاز در نیروی دریایی توسط دانشآموختگان این دانشگاهها اجرایی میشود پس باید انسانهایی در این دانشگاهها تربیت شوند که توانایی انجام این ماموریتها را داشته باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه ماه مبارک رمضان، ماه پرورش، خودسازی و توجه است، به دانشجویان دانشگاه امام خمینی (ره) نوشهر توصیه کرد از برکات این ماه برای خودسازی و ارتقاء ایمان استفاده کنند زیرا ارتقاء سطح ایمان، خود ارتقاء دانش و شجاعت را نیز به همراه خواهد داشت.
سیاری در پایان با اشاره به اینکه نیروی دریایی ارتش تاکنون امنیت چهار هزار فروند کشتی تجاری و نفتکش را در آبهای آزاد تامین کرده است، گفت: حضور نیروی دریایی در آبهای آزاد مطابق با قوانین بینالمللی است و اجازه نمیدهیم در منطقهای که ما حضور داریم، ناامنی باشد و در مقابل کسانی که به دنبال ایجاد ناامنی هستند، محکم میایستیم.