به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از دویچه وله، گزارشی که به تازگی منتشر شده است، نشان میدهد سازمان اطلاعات ترکیه در حال جمعآوری اطلاعات از سیاستمداران آلمانی بوده است. در چند ماه گذشته، دادستانی آلمان تحقیقاتی درباره ادعای جاسوسی ترکیه در آلمان آغاز کرد.
روز چهارشنبه، روزنامه آلمانی "دی ولت" گزارش داد به برخی از اعضای پارلمان آلمان هشدار داده شده است که ممکن است تحت نظر آژانسهای اطلاعاتی ترکیه قرار گرفته باشند.
گزارشها نشان میدهد آنکارا جمعآوری اطلاعات از نمایندگان پارلمان آلمان را که در بخش دفاعی، داخلی و سیاست خارجی این کشور فعالیت میکنند، افزایش داده است.
سخنگوی پلیس فدرال آلمان در مصاحبه با روزنامه دی ولت تایید کرد این نهاد در هفتههای گذشته برای گفتگو با نمایندگان پارلمان آلمان درباره مسائل امنیتی جلسهای تشکیل داده است.
این سخنگو افزود فعالیتهای احتمالی جاسوسی از جانب آژانسهای اطلاعاتی خارجی یکی از محورهای این جلسه بوده است.
دادستانهای فدرال آلمان تحقیقات اولیه درباره جاسوسی ترکیه در این کشور را از ابتدای سال جاری میلادی آغاز کرده اند.
رسانههای آلمانی در ماه مارس اعلام کردند سازمان جاسوسی ترکیه لیستی از 300 نفر و نیز 200 باشگاه، مدرسه و دیگر موسسات در آلمان را که گفته میشود با جنبش فتحالله گولن – رقیب سیاسی رجب طیب اردوغان – ارتباط داشته اند، تهیه کرده است.
مقامات ترکیه فتحالله گولن و جنبش وی را در طرحریزی کودتای نافرجام اخیر این کشور مسئول میدانند. گولن این ادعاها را مکررا رد کرده است.