آخرین اخبار:
کد خبر:۶۱۷۰۳۵
رئیس اتاق بازرگانی ایران :

تیم اقتصادی دولت برنامه منسجمی ندارد/ مدیریت واحدهای دولتی به خصوصی سپرده نشده است

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: باید واقعیت اقتصاد ایران و نقش دولت در اقتصاد و مسیر حرکت اقتصادی در ۴ سال گذشته بررسی شود و نتایج آن مسیر حرکت در ۴ سال آینده را مشخص کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین شافعی امروز در بیست و پنجمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران بابیان اینکه باید واقعیات اقتصاد ایران و نقش دولت در اقتصاد در وضعیت کنونی توسط کارشناسان مستقل دوباره تحقیق شود، گفت: لازم است این موضوع مدنظر قرار گیرد که در 4 سال گذشته چگونه حرکت کرده‌ایم، چه نتایجی به‌دست آورده‌ایم و از این نتایج مشخص کنیم که در چهار سال آینده می‌خواهیم به کجا برسیم.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: انتظارات و تعریفی که از دولت مدنظر فعالان بخش خصوصی دولت است، در چه قالب‌هایی در شرایط جدید می‌گنجد و باید این شرایط را مشخص کرد.

 

وی افزود: باید مشخص شود که آیا این تعریف برای دولت به‌عنوان یک دولت رفاه مدنظر است که درآمدهای نفتی را جمع‌آوری و بین نهادها و مردم توزیع کند؟ یا دولتی است که زمینه‌ساز توسعه باشد و منابع جامعه را به سمت برنامه‌های بلندمدت با در نظر گرفتن نسل آینده تنظیم کند.

 

شافعی اظهار داشت: باید در دولت تعریف جدید از بخش خصوصی و تشکل‌ها و دامنه قدرت و تأثیر‌گذاری آنها بر پارامترهای اقتصادی و اجتماعی و نوع تعاملی که بخش خصوصی می‌تواند به‌عنوان نقش مکمل و جایگزین دولت داشته باشد،‌شناسایی و معرفی شود.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه امروز بحث همه محافل و شعار امسال اشتغال است، گفت: اگر به گذشته نگاه کنیم، مطابق آمار سرشماری نفوس و مسکن، ما تنها یک بار از سال 1375تا 1385 قادر بوده‌ایم که حدود 5 میلیون و 900 هزار شغل ایجاد کنیم و بنابراین این سوال مطرح می‌شود که چرا نه قبل و نه بعد از این دوره چنین رکوردی را در ایجاد اشتغال نداشته‌ایم.

 

وی افزود: تحقیق در این مورد می‌تواند چراغ راهی برای آینده باشد و یافتن چنین پاسخی از گفتمان چند‌طرفه حاصل می‌شود.

 

شافعی بیان داشت: موضوع برگشت اعتبار به فعالان اقتصادی یکی از نکاتی است که دولت دوازدهم باید به آن توجه کند؛ چراکه در گذشته به دلایل مختلف ازجمله افزایش ناگهانی نرخ ارز و سود تسهیلات که ناشی از تصمیمات کلان دولت و بی‌پناهی بخش خصوصی بوده، هزینه‌های زیادی را برای فعالان بخش خصوصی ایجاد کرده است.

 

رئیس اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه سود تسهیلات بانکی از جمله مورادی است که دولت دوازدهم باید به آن توجه کند، اظهار داشت: امروز بر کسی پوشیده نیست که با سود دو رقمی هیچ تولیدی که متکی به خام‌فروشی نباشد، قادر به ادامه حیات نیست.

 

وی افزود: متأسفانه انباشت سرمایه از بخش‌های تولیدی به مالی گسیل یافته و این موضوع باید مورد توجه جدی قرار گیرد؛ چراکه اگر این روند ادامه یابد، امید چندانی به تغییر قابل‌توجه نخواهیم داشت.

 

شافعی با بیان اینکه این سوال وجود دارد که چرا درحالی‌که ادعا می‌شود تورم تک‌رقمی است، سود تسهیلات کاهش نمی‌یابد؟ آیا امروز تورم و نرخ تسهیلات باهم رابطه‌ای ندارند؟

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: پاسخ این سوال خواسته جدی فعالان اقتصادی است.

 

وی در مورد کوچک‌سازی دولت اظهار داشت: متأسفانه در موضوع تصدی‌گری در این دوره شاهد گسترش بودیم، درحالی‌که دولت باید با یک برنامه مدون کار تصدی‌گری را به تشکل‌های اقتصادی و مردمی واگذار کند که اگر این اتفاق نیفتد، نه ادغام و نه انتزاع، نتیجه‌ای ایجاد نمی‌کند.

 

شافعی افزود: آویزان کردن این‌همه وزنه سنگین به دولت مانع حرکت اقتصادی می‌شود، درحالی‌که دولت باید به بخش خصوصی اعتماد کند.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: سازمان‌هایی وجود دارد که وجود‌ آنها ضروری نیست و با حذف این سازمان‌ها می‌توان دولت را سبک‌سازی کرد.

 

وی با طرح پرسشی مبنی بر اینکه مگر سیاست‌های اصل 44 قرار نبود یک انقلاب اقتصادی ایجاد کند، گفت: ارزیابی امروز از روند اجرای سیاست‌های اصل 44 نشان می‌دهد که متأسفانه ما شاهد بوده‌ایم که نه‌تنها مدیریت واحدهای دولتی به خصوصی سپرده نشده، بلکه این مدیریت‌ها در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.

 

شافعی افزود: دولت باید یک برنامه‌ریزی و استراتژی واحد برای توسعه اقتصادی و غلبه بر مشکلات اقتصادی انجام دهد.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت:‌وقتی ادعا می‌شود که تیم اقتصادی دولت هماهنگ نیست،‌ به این دلیل است که برنامه منسجمی تیم اقتصادی دولت ندارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار