به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، شولتز رئیس سابق پارلمان اروپاگفت: آلمان نباید در اجلاس آینده گروه 20، به ترامپ، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه امتیاز دهد.
شولتز روزیکشنبه در مصاحبه با روزنامه آلمانی «ولت امزونتاگ»، مرکل، به عنوان رقیب خود در انتخابات از حزب دمکرات مسیحی را به دلیل خودداری از ایستادن در مقابل ترامپ یا به چالش کشیدن رفتار غیردیپلماتیک وی مورد انتقاد شدید قرار داد.
وی گفت: صدراعظم آلمان گاه از درگیر شدن با رئیس جمهوری آمریکا می ترسد و تاکنون این کار را تنها به صورت انتزاعی انجام داده است.
شولتزافزود: می توان به رئیس جمهوری آمریکا «نه» گفت. من به ترامپ خواهم گفت: ما نمی توانیم با ادله شما درباره تقویت توان نظامی که قابل توجیه با هیچ چیز نیست، موافقت کنیم.
ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی و از زمان روی کار آمدن، اظهارات تحریک آمیزی را درباره آلمان و دولت این کشور مطرح کرده است.
وی گفته بود: مرکل با پذیرش آوارگان و پناهجویان در حال «نابود کردن آلمان» است و در نشست سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) آلمان را به دلیل عدم توازن تجاری با بسیاری از متحدانش کشوری «بسیار بد» توصیف کرد.
رئیس سابق پارلمان اروپا در ادامه گفت، انتقادش «فقط از مرکل نیست».
وی بااشاره به اجلاس گروه بیست در هامبورگ آلمان که در هفتم و هشتم ژوئیه ( 16 و 17 تیرماه ) برگزار می شود، اظهار داشت: «یک دولت دمکراتیک باید از خود بپرسد آیا مایل است به بیانیه های مشترکی با کشورهای خودکامه بپیوندد. دولت آلمان باید در مقابل «به دنبال موضعی قوی در مسائل مربوط به حمایت از مسائل آب و هوایی، مهاجرت و سیاست های توسعه ای» باشد.
وی پرسید: آیا ما باید با ترامپ، اردوغان و پوتین مصالحه کنیم؟ نه.
هرچند حمایت از شولتز در ژانویه گذشته و به دنبال اعلام نامزدی اش برای صدراعظمی آلمان برای نخستین بار افزایش یافت اما نتایج نظرسنجی ها نشان می دهد که چنین حمایتی به نفع مرکل کاهش یافته است.
تازه ترین نتایج نظرسنجی موسسه ISNA حکایت از آن دارد که 37 درصد از رای دهندگان آلمانی به حزب مرکل رای خواهند داد و میزان حمایت از حزب سوسیال دمکرات به ریاست شولتز فقط 24 درصد است.
در ساختار پیچیده انتخابات آلمان، رای دهندگان به احزاب و نه شخص صدر اعظم رای می دهند. صدر اعظم به طور معمول نامزد اصلی صدر اعظمی حزبی است که بیشترین آرا را به خود اختصاص داده است و در یک رای گیری پنهان باید توسط اعضای جدید پارلمان تصویب شود.