علت کاهش بازماندگان از تحصیل در کمیته امداد حمایتهای تحصیلی از دانش آموزان و دانشجویان تحت حمایت است که همین امر موجب شده بی سوادی در کمیته امداد تقریباً مهار شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کمیته امداد امام خمینی، رئیس کمیته امداد و دکتر علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی، امروز (دوشنبه ۲ مرداد ماه) در زمینه ارتقاء سطح تحصیلی مددجویان تحت حمایت این نهاد و توسعه و تقویت فرهنگ سواد آموزی در بین مددجویان تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
مهندس سید پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد در این حاشیه این مراسم با اشاره به اینکه فقر اقتصادی از دلائل اصلی بازماندگی از تحصیل مددجویان تحت حمایت کمیته امداد است گفت:: یکی از مهمترین دغدغههای این نهاد، فراهم کردن زمینه ادامه تحصیل و با سواد شدن مددجویان است.
وی با بیان اینکه بی سوادی مبنای اصلی بسیاری از محرومیتهای اجتماعی در کشور است گفت:: علی رغم تمام برنامه ریزیهای انجام شده و مراقبتهای به عمل آمده، همچنان شاهد عدم تحصیل تعدادی از فرزندان جامعه هدف کمیته امداد در مناطق محروم و دور افتاده کشور هستیم.
فتاح با تاکید بر اینکه تلاش کمیته امداد بر این است که هیچ یک از فرزندان مددجویان تحت حمایت این نهاد از تحصیل باز نمانند گفت: بر همین اساس به کمک و همت سازمان نهضت سواد آموزی بر ایجاد شرایط مناسب برای ادامه تحصیل و یا سوادآموزی مددجویان اعتقاد راسخ داریم.
رئیس کمیته امدادبا اشاره به اینکه بیش از ۳۰۰ هزار دانش آموز و ۷۲ هزار دانشجو تحت حمایت کمیته امداد هستند تاکید کرد: این نهاد در تلاش است تا بی سوادی را در میان مددجویان تحت حمایت کمیته امداد مهار کند.
فتاح با اعلام اینکه آمار بازماندگان از تحصیل در کمیته امداد بسیار کاهش یافته است توضیح داد:علت کاهش بازماندگان از تحصیل این است که کمیته امداد هزینههای تحصیل مددجویان را تقبل کرده است بر همین اساس است که بی سوادی در کمیته امداد تقریباً مهار شده است.
وی با اشاره به اینکه معمولاً افراد بی سواد در سنین بالا وارد چرخه حمایتی کمیته امداد میشوند تاکیدکرد: هم اکنون ۵۰ هزار بی سواد تحت حمایت کمیته امداد است که باید برای این تعدادبی سواد با قاطعیت برنامه ریزی و کنترل داشته باشیم تا این آمار در سال آینده کاهش یابد.
وی گفت:: باید تجزیه و تحلیل شود که چرا پس از گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی و وجود تشویقهای مالی نظام بر امر سوادآموزی، هنوز برخی افراد تمایلی به داشتن سواد ندارند؟ با بررسی این موضوع است که میتوان راهکارهای اصلی مبارزه با این پدیده را اجرایی کرد.
فتاح از اختصاص ردیف بودجه لازم برای امر توسعه و ترویج فرهنگ سواد آموزی خبر داد و تاکید کرد: فراگیری سواد آموزی باید از شروط اصلی تحت حمایت قرار گرفتن مددجویان این نهاد باشد.
دکتر علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه این سازمان هیچگونه محدویتی در ارائه خدمات سوادآموزی به مددجویان کمیته امداد ندارد گفت:: کمیته امداد جزء دستگاه هایی است که بهترین همکاری را در استانهای کشور در امر سواد آموزی با سازمان دارد.
وی با اشاره به اینکه ۴۰ عنوان کتاب نیازسنجی شده تا برای مطالعه و تمرین روخوانی در اختیار مددجویان کمیته امداد قرار گیرد گفت: طی پنج سال گذشته با اقداماتی صورت گرفته، توانستیم تعداد ۱، ۵ میلیون نفر از افراد بی سواد کشور را باسواد کنیم و همانطور که اشاره شده ۵۳ درصد از دلایل ترک تحصل افراد، فقر اقتصادی، ۳۵ درصد مسائل اجتماعی و فرهنگی و ۱۲ درصد نبود امکانات آموزشی و مسائل مربوط به آموزش در کشور است.
شایسته ذکر است، این تفاهم نامه با مدت اجرایی سه ساله در ۸ ماده با موضوع استفاده از ظرفیتهای موجود دو دستگاه در اجرای برنامههای سواد آموزی مددجویان کمیته امداد به امضای طرفین رسیده است.
شناسایی و ثبت بی سوادان گروه هدف (۱۰ تا ۴۹ سال) واجد شرایط از بین مددجویان کمیته امداد بر اساس بانک اطلاعاتی سامانه سوادآموزی، ارائه فضاهای آموزشی در اختیار برای اجرای برنامههای سوادآموزی از جمله تهعدات کمیته امداد است.
همچنین برگزاری دورههای آموزشی برای افراد واجد شرایط معرفی شده از کمیته امداد، ارائه آمار افراد بی سواد تحت حمایت کمیته امداد در روستاها و شهرهای سراسر کشور بر اساس گروه سنی هدف، برگزاری دورههای سواد آموزی، انتقال و تحکیم سواد در بین مخاطبان از جمله تعهدات سازمان نهضت سوادآوزی در این تفاهم نامه است.