کد خبر:۶۲۲۸۴۵
سرپرست دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت عنوان کرد

افزایش بی‌رویه مصرف نمک در بین مردم جامعه

سرپرست دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت گفت: از هر ۱۰ شهروند ایرانی ۹ نفر بیشتر از ۵ گرم نمک مصرف می‌کند و از هر ۴ نفر یک نفر به بیماری فشارخون مبتلا است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شهرام رفیعی‌فر سرپرست دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت در حاشیه پنجمین کنگره ملی و دومین جشنواره خودمراقبتی آموزش بیمار در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال ۹۳ یک تحقیق برای اولین بار به عنوان سنجش سلامت ملی مردم در کشور انجام شد که بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد از هر دو نفر ایرانی یک نفر دارای سطح سواد سلامت پایینی است.

وی افزود: از هر ۱۰ دانش‌آموز یک نفر به عنوان سفیر سلامت انتخاب شد و آموزش‌های لازم به این افراد داده شده است که تا خرداد ماه امسال یک میلیون و ۷۰ هزار دانش‌آموز و همچنین ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در خانواده‌ها به عنوان سفیر سلامت تربیت شده‌اند.

رفیعی‌فر تصریح کرد: امیدواریم تا پایان امسال ۲۵۰ هزار سفیر سلامت دانشجویی تحت آموزش و تربیت قرار بگیرند.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت گفت: لازم است آموزش‌های لازم در خصوص افزایش سطح سواد و آگاهی مردم جامعه آموزش داده شود و از آنجا که مصرف نمک در کشور ما بسیار شایع است مردم خوب از عوارض این ماده اطلاع داشته باشند.

وی تصریح کرد: از هر ۱۰ نفر ایرانی ۹ نفر بیشتر از ۵ گرم نمک مصرف می‌کند و از هر ۴ فرد ایرانی یک نفر به فشارخون بالا مبتلا است که اگر مصرف نمک به زیر ۵ درصد برسد، میزان این بیماری‌ها کاهش پیدا می‌کند.

رفیعی‌فر ادامه داد: میزان سکته‌های قلبی و مغزی در کشور ما شیوع زیادی دارد که بیشتر این سکته‌ها نیز به دلیل مصرف بیش از حد نمک بروز می‌کند.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: باید برنامه خودمراقبتی سواد سلامت در بین مردم افزایش پیدا کند. به طوریکه اگر فردی از یک بیماری خاص رنج می‌برد در خصوص عوارض بیماری اطلاعات کافی به وی داده شود. به طور مثال اگر فردی دچار سرماخوردگی شده است باید بداند که می‌تواند بسیاری از مراقبت‌ها را در منزل انجام دهد و لازم این مطالب در قالب آموزش به بیماران داده شود.

وی در پایان گفت: حق مردم است که از اصالت کالاهایی که خریداری می‌کنند اطلاع داشته باشند تا بتوانند سلامت خود را رعایت کنند، خوشبختانه در سال‌های اخیر اوضاع صنایع غذایی با توجه به دستورالعمل‌هایی نظیر نشان‌گرهای رنگی تغذیه‌ای که از سوی وزارت بهداشت ارائه شد، بهبود بیشتری یافته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار