سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه برنامه موشکی ایران منطبق با قطعنامه ۲۲۳۱ است، گفت: هیچ امری نمیتواند ایران را از پیگیری و اجرای سیاست اصولی افزایش توانمندی دفاعی خود منع کند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تصویب لایحه تحریمهای مجلس نمایندگان آمریکا علیه کشورمان، ضمن محکومیت این اقدام غیر قانونی و توهین آمیز اظهار داشت: مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب این تحریمهای غیر هستهای و در صورت نهایی و اجرایی شدن آن، اجرای موفقیت آمیز برجام که یک توافق چند جانبه و بین المللی را که حاصل تلاش چندین ساله بوده، نادیده انگاشته و آن را به خطر میاندازد.
وی با اشاره به سابقه دیرینه اقدامات ضد ایرانی کنگره آمریکا علیه ملت ایران خاطر نشان کرد: آمریکا بر اساس برجام تعهداتی دارد که باید انجام دهد و مصوبات و مقررات داخلی کشورها نمیتواند مستمسکی برای فرار از اصل مسئولیت بین المللی دولتها قرار گیرد؛ لذا همانگونه که جمهوری اسلامی ایران تا کنون و بنا به تائید آژانس بین المللی انرژی اتمی و اذعان کشورهای عضو ۱ + ۵ نسبت به تعهدات خود کاملا پایبند بوده و آنها را به انجام رسانده، انتظار دارد تا سایر طرفهای برجام و از جمله دولت آمریکا نیز به تعهدات خود پایبند بوده و عمل کنند.
قاسمی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران متن این لایحه و مفاد آن را در صورت نهایی شدن با دقت در دست بررسی داشته و بر این اعتقاد است که مفاد این لایحه با روح و مفاد برجام منطبق نمیباشد. از این رو همانگونه که قبلا اعلام شده است جمهوری اسلامی ایران در راستای تامین منافع ملی، اقدام متقابل و متناسب را به انجام خواهد رساند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه وزارت امور خارجه مفاد این لایحه در مورد نیروهای نظامی و توانمندیهای موشکی ایران را کاملا غیر قانونی، ناموجه و بی اساس میداند، اظهار داشت: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال منطقه مبارزه با تروریسم، حسن همجواری و حفظ امنیت جمعی بوده؛ ضمن آنکه برنامه موشکی ایران نیز منطبق با قطعنامه ۲۲۳۱ است و هیچ امری نمیتواند جمهوری اسلامی ایران را از پیگیری و اجرای سیاست اصولی افزایش توانمندی دفاعی خود منع کند.
وی در پایان افزود: نمایندگان کنگره آمریکا در حالی ایران را متهم به بی ثبات سازی منطقه میکنند که دولت این کشور با تجاوز به عراق، در ایجاد گروههای تروریستی مانند داعش نقش اصلی را بر عهده داشته و افزایش بی ثباتی در این منطقه و افراط گرایی کنونی نتیجه سیاستهای نسنجیده و غیر مسئولانه این کشور و متحدین منطقهای آن میباشد.