عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: وظیفه سازمان غذا و دارو است که تمامی محصولات کشاورزی که قابلیت رهگیری و ردیابی دارند را از نظر میزان سموم باقیمانده بررسی کند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی اکبری در واکنش به اظهارات مدیر کل نظارت بر فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو مبنی بر اینکه زمینهای کشاورزی برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات، شناسنامه دار میشوند، افزود: هر اندازه که بتوان میزان سموم محصولات و زمینهای کشاورزی را بررسی و پیگیری کرد در تامین سلامت مردم اقدام موثری است، اما امکان شناسنامه دار کردن زمینهای کشاورزی برای ردیابی میزان سموم امکان پذیر نبوده و زمان بر است.
وی ادامه داد: باید نقشههای کاداستر از زمینهای کشاورزی تهیه شود و در عین حال نمیتوان برای تمامی زمینهای کشاورزی بازرسانی را بکار گماشت در کنار این بسیاری از اراضی کشاورزی سند رسمی نداشته یا محلی بوده بنابراین تا اطلاعات این زمینها مستندسازی شود مستلزم زمان زیادی است.
اکبری افزود: مشارکت و احساس مسئولیت مردم میتواند مهمترین راهکار کنترل کود شیمیایی و سموم در محصولات کشاورزی باشد.
وی با بیان اینکه آموزشهای لازم درباره سموم باقیمانده روی محصولات کشاورزی باید به کشاورزان ارائه شود، گفت: وظیفه سازمان غذا و دارو است که تمامی محصولات کشاورزی که قابلیت رهگیری و ردیابی دارند را از نظر میزان سموم باقیمانده، بررسی کند.
اکبری با انتقاد از اینکه سموم غیراستاندارد سلامت مردم را تهدید میکند، افزود: از سموم بی شناسنامه و غیراستاندارد نباید در محصولات کشاورزی استفاده شود، زیرا در این رابطه سلامت مردم به خطر میافتد، لذا نیاز است وزارت بهداشت باید نتایج بررسیهای خود در رابطه با میزان سموم باقیمانده در محصولات کشاورزی را را در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دهد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، ادامه داد: نیترات بالا در محصولات کشاورزی باید مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و از سویی این دستگاه اصول بهینه استفاده از سموم را به کشاورزان آموزش دهد تا از سموم به موقع و بجا استفاده و از سموم غیرمجاز و بیش از حد مجاز استفاده نکنند.