کد خبر:۶۲۴۶۳۳
زیازتی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دانشجو مطرح کرد

دانشگاه؛ مركز مبارزه با ولنگاری فرهنگی/ عدول از خط قرمزهای فرهنگ اسلامي ولنگاري فرهنگي را به وجود می‌آورد

مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پایه دانشگاه شیراز گفت: مركز مبارزه با ولنگاری دانشگاه است؛بنابراین ما بايد از دانشگاه شروع كنيم و بايد به نكاتي هم توجه كرد از جمله اينكه مبادا از روي ضعف محتوايي كاري كنيم كه دانشجو به اين موضوع حریص‌تر شود.
احسان زیارتی، مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پایه دانشگاه شیراز در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، گفت: موضوع و سرفصل فرهنگ، موضوع بسیار حیاتی و از راه‌های نفوذ به یک جامعه و ضربه زدن به آن است. فرهنگ هر جامعه بیانگر سطح فکر و نوع اندیشه آن جامعه است.

وی با بیان اینکه نخستین مطلب درباره فرهنگ جامعه این است که این واژه از رفتار فردی و اجتماعی گرفته تا نحوه زندگی و حتی چگونگی به کار بردن واژگان را هم شامل می‌شود و در ادامه افزود: به‌حسب اسلامی بودن جامعه ما و همچنین وضع شدن قوانین و ضوابط حاکم بر جامعه بر اساس شرع اسلامی، لذا فرهنگ در جامعه قطعاً باید حدود اسلامی داشته باشد. نمی‌شود در کشوری اسلامی برخلاف برخی ملت‌های اسلامی، دین و سیاست و فرهنگ درهم‌تنیده باشد و دارای رابطه‌ی تنگاتنگی باشند، اما فرهنگ بر اساس دین نباشد.

مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پایه دانشگاه شیراز تصریح کرد: این موضوع هیچ‌گاه به معنی به وجود آوردن جبر و فضای مختنق در فرهنگ جامعه نیست و می‌تواند از بسیاری تهاجم‌ها به افکار جلوگیری کند، اما عدول کردن از خط قرمزهای فرهنگ اسلامی در جامعه ولنگاری فرهنگی را به وجود می‌آورد خواه توسط یک شخص باشد یا یک‌نهاد.

وی ابراز داشت: باید به این نکته توجه کرد ابتدا این ولنگاری در تفکر یک فرد در یک موضوع خاصی شکل می‌گیرد که بعد‌ها در مرحله بروز آن فکر، به‌صورت ولنگاری فرهنگی و زیر پا گذاشتن فرهنگ اسلامی دیده می‌شود لذا باید از ورود تفکرات غیر اصیل اسلامی و همچنین تفکراتی که شاید فقط به هدف اینکه به فرهنگی نادرست و ولنگار تبدیل شوند به‌قصد و به‌عمد وارد ذهن یک فرد می‌شوند، جلوگیری کرد.

زیارتی خاطرنشان کرد: ولنگاری و همچنین بی‌ثباتی فرهنگی قطعاً باعث بی‌ثباتی و ولنگاری در اجتماع خواهد شد گاه این موضوعات توسط رسانه‌ها و یا شبکه‌های ماهواره‌ای و یا حتی روی پرده سینمای جمهوری اسلامی بر دیدگاه مردم عرضه می‌شود که قطعاً الگویی برای مردم خواهد شد و جامعه را تحت تأثیر قرار خواهد داد مثلاً شاید زمانی شنیدن اینکه فرزندی پدرش را نمی‌شناسد برای همه تعجب‌آور بود لکن امروز به سبب وجود رسانه‌های خارجی و گاهی هم داخلی این موضوع به نحوی عادی شده است.

وی در خصوص وظایف دانشجویان و حوزه‌های علمیه گفت: وظیفه دانشجویان و همچنین حوزه‌های علمیه در این مورد این است که ابتدا باهم اندیشی و تفکر و تحقیق ریشه‌های این موارد را یافته و به دنبال مقابله با آن باشند و این مقابله به کمک مفاهیم اسلامی و استنباط مفاهیم اسلامی متناسب با شرایط کنونی صورت خواهد گرفت.

این فعال دانشجویی بیان داشت: واضح است مرکز مبارزه با ولنگاری دانشگاه است همان‌طور که امام راحل فرمودند: اگر دانشگاه اصلاح شود جامعه اصلاح می‌شود ما هم باید از دانشگاه شروع کنیم و باید به نکاتی هم توجه کرد ازجمله اینکه مبادا از روی ضعف محتوایی کاری کنیم که دانشجو به این موضوع حریص‌تر شود.

وی با بیان اینکه مثلاً با یک دانشجوی بدحجاب قطعاً باید با استدلال و منطق صحبت کرد، چون ذات دانشجو حق پذیر است و این میسر نمی‌شود مگر اینکه خود فرد ازلحاظ محتوای اسلامی سرشار باشد و در ادامه افزود: قطعاً باید در این راه از سینماها، فضاهای عمومی، مساجد و مکان‌هایی از این قبیل حداکثر استفاده را نمود و این نکته راهم به یاد داشته باشیم که مسائل مربوط به فرهنگ تدریجی است و به‌مرور حل می‌شود پس ناامید نشویم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار