وزیر کشور با بیان اینکه یکی از بزرگترین دستاوردهای نظام حاکمیت مردمسالاری دینی در کشور است، گفت: انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری یکی از مهمترین حماسههای سیاسی کشور بود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور صبح امروز در مراسم تنفیذ حکم دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران که در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد طی سخنانی، اظهار داشت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اداره حکومت و قانونگذاری در چارچوب اصول قانون اساسی با اراده و نظر ملت تعیین میشود و برگزاری انتخابات تبلور این اراده و خواست مردم است.
وی در ادامه افزود: یکی از بزرگترین دستاوردها و افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که در ادبیات سیاسی دریچه تازه بر روی جهانیان گشود و در عمق باور ملتهای آزاده به زیبایی نقش بست حاکمیت مردمسالاری دینی در کشور عزیزمان است که با آموزههای اسلام ناب و آرمانهای امام راحل و هدایتهای مقام معظم رهبری مستمراً به شکوفایی و بالندگی آن باتکیه بر آرای عمومی از طریق برگزاری انتخابات افزوده میشود.
وزیر کشور تأکید کرد: انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری میتوان به عنوان یکی از مهمترین حماسههای سیاسی کشور قلمداد کرد، این انتخابات در شرایطی برگزار شد که کشور از لحاظ مؤلفههای سیاسی خارجی، امنیت ملی و مسائل داخلی در وضعیتی قرار داشت که حضور مردم ایران را در صحنه مشارکت بیش از هر زمان دیگری ضروری ساخته بود.
رحمانی فضلی همچنین خاطرنشان کرد: بزرگترین و مهمترین پیام حضور پرشور حدود ۴۲ میلیون نفر از هموطنان عزیز در پای صندوقهای رأی بود و اعتقاد مردم به آرمانهای انقلاب و اشتیاق آنان برای مشارکت و تعیین سرنوشت میهن اسلامی خود بود.
وزیر کشور یادآور شد: بدون شک این مشارکت حداکثری مردم در انتخابات اخیر تأثیر مهمی در تغییر رویکرد و تعامل جامعه بینالملل با جمهوری اسلامی ایران داشته است.
وزیر کشور افزود: وزارت کشور به عنوان متولی برگزاری انتخابات به تأسی از رهنمودهای مقام معظم رهبری در چارچوب قوانین و مقررات و آثار مهمی، چون قانونمداری و رعایت مرّ قانون، برگزاری انتخاباتی سالم آن هم در فضایی کاملاً امن، رعایت کامل بیطرفی، صیانت از آرای مردم درباره حقالناس، فراهم کردن بستر لازم برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و هماهنگی کامل و تعامل سازنده با شورای نگهبان توانست با تلاش صادقانه همکاران بنده در ستاد انتخابات کشور، استانداریها، فرمانداریها، بخشداریها و همچنین همکاری دستگاههای انتظامی، نظامی، اطلاعاتی و قضایی، همدلی آحاد مردم و رسانهها و همچنین مشارکت سازنده احزاب و گروههای سیاسی و وحدت و انسجام مثال زدنی کلیه اقوام و مذاهب، برنامهها و اقدامات خود راب ه. انجام رساند.
وی در ادامه تصریح کرد: در راستای تحقق اصول اعلامی از مرداد ماه ۹۵ سازمان و تشکیلات اجرایی منظمی متناسب با ۴ مؤلفه اساسی امن بودن، سالم بودن، قانونمدار بودن و مشارکت حداکثری مردم در قالب ستاد انتخابات کشور و کمیتههای زیرمجموعه آن ایجاد شد.
وزیر کشور بر همین اساس یادآور شد: برای امن بودن انتخابات ستاد امنیتی انتخابات با حضور نمایندگان کلیه دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی، نظامی و انتظامی و قضایی برای تضمین انتخابات هیأتهای بازرسی انتخابات، کمیته حراست و استعلامات، کمیته پشتیبانی و مالی، سازمان ثبت احوال و کمیته فناوری اطلاعات برای اطمینان از رعایت مرّ قانون در فرایند برگزاری انتخابات، کمیته حقوقی، هیأتهای بازرسی و کمیته فناوری اطلاعات و نهایتاً برای مشارکت حداکثری کمیته اطلاعرسانی و پایش و بسترسازی مشارکت حداکثری در انتخابات در قالب ستاد انتخابات کشور سازماندهی و به صورت هماهنگ انجام وظیفه کردند.
رحمانی فضلی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: تأمین امنیت کامل انتخابات آن هم در شرایطی که برخی کشورهای منطقه و جنگهای داخلی، ناامنی و بحران مواجه بودند و دشمنان قسمخورده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از هیچ اقدامی برای بر هم زدن امنیت داخلی کشور و اخلال در امر برگزاری انتخابات فروگذار نبودند واقعیت مهم دیگری است که تلاشهای شبانهروزی و اشراف اطلاعاتی نیروهای ارزشمند نظامی، انتظامی، قضایی و امنیتی کشورمان مانع از تحقق اهداف پلید و شوم آنان شد.
وی افزود: ملت شریف اسلامی با حضور پرافتخار و با شور و شعور و درک صحیح و ژرف از شرایط حساس کشور دشمنان و بدخواهان نظام را مأیوس و ناامید ساخت و با لبیک به ندای رهبر و، ولی امر خود برگ زرین دیگری را بر دفتر افتخارات این نظام جاودانه اضافه کرد.
«در این دوره سه انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دوره مجلس شورای اسلامی به صورت همزمان برگزار شد، با توجه به اینکه هر یک از این انتخابات باید مطابق با قانون خاص خود آن هم با تفاوتهای زیادی در شیوههای اجرا و نظارت برگزار میشد، لذا تدارک، برنامهریزی دقیق و انجام هماهنگی کامل از ضروریات این کار بود که با اتخاذ تصمیمات مناسب و احصا تفاوتهای قانونی تلاش شد تمامی احکام و فرایندهای مربوط در زمان خود به نحو شایستهای اجرا و رعایت شود».
وزیر کشور در ادامه به بیان اهم اقدامات و فعالیتهای انجام شده برای برگزاری انتخابات پرداخت و افزود: در نخستین گام با برنامهریزی لازم و هماهنگی با شورای نگهبان زمان برگزاری انتخابات تعیین و بر همان اساس برنامه زمانبندی مناسبی در جهت تدارک، تمهیدات و ترتیبات لازم برای برگزاری هر چه بهتر انتخابات صورت پذیرفت. نظر به ضرورت آشنایی مجریان برگزاری انتخابات در فرایند کار تعداد ۹ دوره آموزش عمومی و تخصصی در همایش تخصصی آموزشی منطقهای، ۳۱ جلسه توجیهی استانی برای یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر از دستاندرکاران برگزاری انتخابات از جمله معاونین سیاسی استانداریها، اعضای ستاد انتخابات استانها، فرمانداران، بخشداران و کلیه کارشناسان مرتبط با حوزه برگزاری انتخابات در استانها و فرمانداریها و نیز اعضای شعب اخذ رأی در سراسر کشور برگزار شد.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: برگزاری دوره ۵ روزه تربیت مربی انتخابات با حضور ۴۵۰ نفر از مدیران و کارشناسان خبره و باتجربه از سراسر کشور در تهران به منظور بهرهگیری از تجربیات آنها در امر آموزش کامل انتخابات در سطح شهرستانها و بخشهای سراسر کشور از دیگر اقدامات آموزشی بود.
رحمانی فضلی ادامه داد: به منظور اطمینانبخشی حداکثری به مردم عزیز کشورمان در راستای تحقق فرمان عظمای ولایت و تأکیدات ریاست جمهوری مبنی بر ضرورت صیانت کامل از آرای مردم در تمام تعرفههای اخذ رأی مربوط به هر سه انتخابات که طبق تعرفههای پیشبینی شده برای مرحله دوم به بیش از ۲۰۰ میلیون برگ میرسید بیش از ۱۰ شاخص امنیتی و حفاظتی طراحی و لحاظ شد که ۵ شاخص آن برای اولین بار در طول ۳۵ انتخابات گذشته پیشبینی و در نوع خود بینظیر بود و بدین ترتیب از هر گونه جعل و سوءاستفاده از تعرفهها ممانعت به عمل آمد. تعرفههای چاپ شده بر اساس زمانبندی مشخص و با حضور نمایندگان مراکز حراست، شورای نگهبان و هیأت نظارت مجلس شورای اسلامی به استانها و متعاقب آن به حوزههای انتخابیه سراسر کشور ارسال شد.
«با توجه به تمهیدات اتخاذ شده از جمله برآورد واجدین شرایط در کل کشور و هر استان و نهایتاً چاپ و تخصیص مناسب تعرفههای مورد نیاز در نتیجه در این دوره از انتخابات در هیچ یک از استانها و شهرستانهای کشور با کمبود تعرفه در هیچ مرحلهای مواجه نشدیم».
وی ادامه داد: در اجرای ماده ۳۱ قانون انتخابات ریاست جمهوری هیأت اجرای مرکزی به ریاست وزیر کشور به عضویت وزیر اطلاعات، دادستان کشور یکی از اعضای هیأت رئیسه مجلس و ۷ نفر از شخصیتهای دینی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به عنوان معتمدان مردمی تشکیل شد. این هیأت با برگزاری ۷ جلسه تصمیمات مناسب و مؤثری در راستای تسهیل روند برگزاری انتخابات اتخاذ کرد.
رحمانی فضلی همچنین یادآور شد: در همین راستا تعداد ۴۲۹ هیأت اجرایی در شهرستانها و ۶۳۱ هیأت اجرایی در بخشهای سراسر کشور برای اجرای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری تشکیل شد.
وزیر کشور ادامه داد: به منظور سهولت در روند اخذ رأی تعداد ۶۹ هزار و ۳۸۱ شعبه اخذ رأی در سراسر کشور تعبیه شد و ۷۱ هزار و ۴۵۰ شعبه نیز برای انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا پیشبینی و ایجاد شد که نسبت به دوره گذشته رشد ۱۰ درصدی داشته است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با هماهنگی شورای نگهبان تعداد ۲۴ مرحله از مجموعه ۲۵ فرایند پیشبینی شده برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سراسر کشور به صورت مکانیزه برگزار شد. در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز برای نخستین بار در ۱۴۰ شهر کشور تمامی فرایندهای ۲۵ گانه برگزاری انتخابات الکترونیک از جمله اخذ رأی و شمارش آن به صورت تمام الکترونیک برگزار شد.
رحمانی فضلی در ادامه تصریح کرد: به موازات برگزاری انتخابات در سراسر میهن اسلامی با همکاری وزارت امور خارجه بستر لازم برای حضور هممیهنان عزیز مقیم خارج از کشور در انتخابات در خارج از کشور نیز مهیا شد و انتخابات در ۱۳۳ کشور جهان شامل ۱۳۳ نمایندگی سیاسی جمهوری اسلامی در قالب ۳۱۰ شعبه اخذ رأی برگزار شد.
وی بر همین اساس ادامه داد: به منظور تأمین امنیت و برگزاری هر چه سالم انتخابات حدود ۱۷۰ هزار نفر از عوامل نیروی انتظامی و نظامی بیش از ۷۰ هزار نفر در قالب هیأتهای بازرسی ساماندهی شدند.
وزیر کشور همچنین یادآور شد: به منظور برخورداری برابر نامزدهای ریاست جمهوری از امکانات دولتی کمیسیون بررسی تبلیغات ریاست جمهوری مطابق با قانون انتخابات تشکیل و در این دوره با برگزاری ۶ جلسه در وزارت کشور و ۸۹ جلسه در سازمان صدا و سیما نقش خود را در تنظیم برنامههای تبلیغی نامزدها در رسانه ملی و نظارت بر رعایت قوانین ایفا کرد.
«به منظور فراهم کردن فضای آرام و عادلانه برای انجام تبلیغات قانونی و توأم با امنیت نامزدها به هواداران آنها تعداد ۱۷۸۸ همایش و گردهمایی سیاسی و تبلیغاتی بزرگ در زمان قانونی تبلیغات انتخابات در کمال آرامش و نشاط برگزار شد و با اتخاذ تدابیر لازم از بروز هر گونه مشکل امنیتی و بینظمی قابل توجه پیشگیری شد.»
وزیر کشور ادامه داد: محاسبات انجام شده مؤید این واقعیت است که در این دوره از انتخابات به طور متوسط در کل کشور در هر ۸۷ ثانیه از یک نفر رأی گیری به عمل آمده است. این در حالی است که در انتخابات سال ۹۲ شاهد اخذ رأی به ازای هر ۹۲ ثانیه بودهایم که این امر نشان از سرعت انجام کار آن هم علیرغم افزایش تعداد مراجعین به شعب اخذ رأی را دارد.
وی افزود: استفاده از سیستم مکانیزه به عنوان یکی از مهمترین مباحثی که در این مرحله مطرح شد برای احراز هویت رأیدهندگان بود که کمک شایانی به عدم استفاده از شناسنامه متعلق افراد غیر یا فوت شده و نیز رأی دادن بیش از یک بار کرد.
وی تصریحکرد: براساس قانون انتخابات، عملیات رای گیری رأس ساعت ۸ صبح روز جمعه مورخ ۲۹ اردیبهشت ماه، در سراسرکشورآغاز گردید. پس از آنکه در جریان اخذ رای، با حضورگسترده، با شکوه و بی سابقه مردم عزیزمان درپای صندوقهای رای مواجه شدیم وگزارشهای دریافتی حکایت از شکل گیری صفهای طولانی در برخی شعب درتعدادی از استانهای کشور و بویژه کلان شهرها داشت، تمهیدات مهم و موثری درخصوص سرعت بخشیدن به فرآیند رای گیری اتخاذ گردید.
وی بر همین اساس به مهمترین این موارد اشاره و تصریحکرد: تمدید زمان اخذ رأی تا آخرین دقایق روز جمعه، هماهنگی با شورای محترم نگهبان به منظور افزایش تعداد متصدیان ثبت اطلاعات رای دهندگان، علیرغم وجود برخی محدودیتهای موجود، استفاده بیشتر و بهینه از ظرفیت صندوقهای سیار و استقرار آنها در شعبی که با ازدحام جمعیت رای دهندگان مواجه بودیم. هماهنگی با استانداران و فرمانداران برخی ازشهرستانها، به منظور هدایت و راهنمائی رای دهندگان ازشعب شلوغ، به دیگر شعب؛ رایزنی با شورای محترم نگهبان به منظور کفایت ثبت شماره ملی برای اخذ رای، با هدف تسهیل در روند رای گیری که پس از موافقت آن شورا با این درخواست، این مهم ازحدوداً چند ساعت مانده به پایان زمانِ قانونیِ رای گیری، به مورد اجراء گذاشته شد.
وی ادامه داد: با عنایت به تعاملات و هماهنگیهای انجام شده با هیات مرکزی نظارت بر انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، تمامی گزارشات ارسالی ازسوی آن هیات و نیز ۳۵۰ هزار ناظر مستقر در شعبات اخذ رای در سراسرکشور، مورد پیگیری قرارگرفت.
رحمانیفضلی تاکید کرد: در این دوره از انتخابات شاهد مشارکت ۷۳ و ۳۳ صدم درصدی مردم بودیم، به نحوی که کل آرای ماخوذه در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، نسبت به دوره یازدهم، از رشد ۱۲ و ۳۴ صدم درصدی برخوردار است؛ همچنین در شهر تهران نیز، برای نخستین بار، تعداد آرای مأخوذه بالغ بر ۳ میلیون و ۶۸۸ هزار و ۵۶۹ رأی بود که نسبت به دوره قبل ۲۸ و ۸ دهم درصد افزایش داشته است.
وزیر کشور با بیان اینکه پس از پایان برگزاری انتخابات، نسبت به شمارش آرای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اقدام شد، گفت: از مجموع ۴۱ میلیون و ۳۶۵ هزار و ۶۷۶ رای ماخوذه، حجت الاسلام والمسلمین دکترحسن روحانی، با کسب تعداد ۲۳ میلیون و ۶۳۴ هزار و ۸۸۹ رای، به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران انتخاب شدند.
وی ادامه داد: نکته قابل توجه دیگر این که؛ شورای محترم نگهبان در پایان بررسیهای خود، در سقف زمان قانونی، از طریق رسیدگی به شکایات و گزارشات واصله و همچنین انجام بررسیهای میدانی، در نهایت صحت و قانونی بودن فرآیند برگزاری انتخابات را درسطح کشور، آنهم بدون آنکه حتی آرای یک صندوق را باطل نماید، تائید نمود که این امر نشان از سختکوشی و تلاش قابل تقدیر دست اندرکاران انتخابات، در حوزههای اجراء و نظارت دارد. رحمانیفضلی افزود: به هرحال آنچه که وزارت کشور در این دوره از انتخابات و از ابتدای کار برآن اصرار ورزید، اجرای دقیق قانون و رعایت حدود وظایف و اختیارات دستگاههای اجرایی ونظارتی، در امر برگزاری انتخابات بود که برگزاری سالم وپرشکوه انتخابات و مشارکت گسترده آحاد مردم، گواه این ادعاست.
وی تاکید کرد: در مسیر اجرای کار، از ابتداء تا انتها، آسیب شناسی جامعی از کلیه مراحل و فرآیند قانونی برگزاری انتخابات بعمل آمد که نتایج حاصله، درچارچوب سیاستهای کلی انتخابات، در قالب لایحه جامع انتخابات وبعنوان پیشنهادهایِ اصلاحیِ ضروری، به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد.
رحمانیفضلی افزود: وظیفه خود میدانم از مقام معظم رهبری که با رهنمودها و ارشادات داهیانه، حکیمانه ومدبرانه خویش، راه گشای مسیرمان شدند؛ از ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران جناب آقای دکتر روحانی که با توصیههای ارزشمند و حمایتهای بی دریغشان، بسترمناسب را برای برگزاری هرچه بهتر انتخابات فراهم کرذندهمچنین از شورای محترم نگهبان، مجلس شورای اسلامی، هیاتهای نظارت، هیات اجرایی مرکزی انتخابات، هیاتهای اجرایی، ستادهای انتخابات استانداریها وحوزههای انتخابیه سراسرکشور، ازتلاش خالصانه وصادقانه پرسنل خدوم وزارت کشور، کلیه عوامل ودست اندرکاران برگزاری انتخابات در شعب اخذ رای، ازعلمایِ عظام و مراجع تقلید، ائمه جمعه وجماعات، نخبگان ودانشگاهیان که مردم عزیزمان را دعوت به حضور پرشور درصحنه انتخابات نمودند، قوه قضائیه، نیروهای انتظامی، نظامی وامنیتی، وزارت اطلاعات، وزارت امورخارجه، استانداران، فرمانداران وبخشداران سراسرکشور، ازهمکاری وهماهنگی تمامی نامزدهای محترم و هواداران ایشان و نیز از اصحاب رسانه وصدا وسیما، ازصمیم قلب تقدیر وتشکر کنم.
وزیر کشور در خاتمه سخنان خود عنوان کرد: از توجه همه سروران ارجمند و عزیزان حاضر در این جلسهی بسیار باشکوه، بی نهایت سپاسگزارم، به امید آن روزی که درظل توجهات حق تعالی، با هدایتهای مقام معظم رهبری وتلاش دولت مردان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، کشور عزیز ومردم شریف ایران، به جایگاهی که شایسته آن هستند، برسند.
در این دوره از انتخابات در هیچ یک از استانها و شهرستانهای کشور با کمبود تعرفه در هیچ مرحلهای مواجه نشدیم.
هر چی میخام فکر نکنم هم زمان پخش سخنان اقای رحمانی فضلی و هم تو سایت الان دیدم برای حضم این جمله باید رباط سلیبی پاره کرد.
مرحبا بر دولت راستگویان.
در شنیدن صدای مردم شنوا، در پاسخ به خواست جوانان مصمم و در پایفشاری در مصالح ملت پابرجا باشم.
در این دوره از انتخابات در هیچ یک از استانها و شهرستانهای کشور با کمبود تعرفه در هیچ مرحلهای مواجه نشدیم.
هر چی میخام فکر نکنم هم زمان پخش سخنان اقای رحمانی فضلی و هم تو سایت الان دیدم برای حضم این جمله باید رباط سلیبی پاره کرد.
مرحبا بر دولت راستگویان.
در شنیدن صدای مردم شنوا، در پاسخ به خواست جوانان مصمم و در پایفشاری در مصالح ملت پابرجا باشم.
در این دوره از انتخابات در هیچ یک از استانها و شهرستانهای کشور با کمبود تعرفه در هیچ مرحلهای مواجه نشدیم.
هر چی میخام فکر نکنم هم زمان پخش سخنان اقای رحمانی فضلی و هم تو سایت الان دیدم برای حضم این جمله باید رباط سلیبی پاره کرد.
مرحبا بر دولت راستگویان.
در شنیدن صدای مردم شنوا، در پاسخ به خواست جوانان مصمم و در پایفشاری در مصالح ملت پابرجا باشم.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
حالا دیگه انتخابات گدشته چرا دیگه دروغ سر هم میکنید.
تعرفه اصلا کم نشد! و کسی هم با خلف سر کار نیومد؟؟؟؟؟؟
آقای فضلی همه کارهای کل عمرت به کنار من فقط میخوام بدونم اون دنیا با حق الناس حداقل 4 میلیون تعرفه رای چکار میکنی.
هر چی میخام فکر نکنم هم زمان پخش سخنان اقای رحمانی فضلی و هم تو سایت الان دیدم برای حضم این جمله باید رباط سلیبی پاره کرد.
مرحبا بر دولت راستگویان.
در شنیدن صدای مردم شنوا، در پاسخ به خواست جوانان مصمم و در پایفشاری در مصالح ملت پابرجا باشم.
هر چی میخام فکر نکنم هم زمان پخش سخنان اقای رحمانی فضلی و هم تو سایت الان دیدم برای حضم این جمله باید رباط سلیبی پاره کرد.
مرحبا بر دولت راستگویان.
در شنیدن صدای مردم شنوا، در پاسخ به خواست جوانان مصمم و در پایفشاری در مصالح ملت پابرجا باشم.
هر چی میخام فکر نکنم هم زمان پخش سخنان اقای رحمانی فضلی و هم تو سایت الان دیدم برای حضم این جمله باید رباط سلیبی پاره کرد.
مرحبا بر دولت راستگویان.
در شنیدن صدای مردم شنوا، در پاسخ به خواست جوانان مصمم و در پایفشاری در مصالح ملت پابرجا باشم.