آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۶۱۵۱
گزارش/

همه چیز درباره بخشنامه جدید شهریه‌ها/ هزینه پزشک شدن در دانشگاه آزاد افزایش می‌یابد؟

همزمان با ابلاغ بخشنامه شهریه تمامی مقاطع تحصیلی دانشگاه آزاد، اعتراضات دانشجویان علوم پزشکی شروع شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ هفته گذشته همزمان با ابلاغ بخشنامه شهریه تمامی مقاطع تحصیلی دانشگاه آزاد، اعتراضات دانشجویان علوم پزشکی شروع شد. دانشجویان معتقد بودند این بخشنامه غیرشفاف و مبهم است. با بالا گرفتن اعتراضات، امروز شنبه، سخنگوی دانشگاه آزاد با بپذیرش انتقادات نسبت به بخشنامه جدید، توضیحاتی درباره جزئیات این بخشنامه ارائه داد.

دانشجویان به چه چیز معترض اند؟
«طبق قراردادی که روز اول امضا کردیم، شهریه متغیر ۱۰ تا ۱۵ درصد میتواند افزایش پیدا کند؛ نه اینکه چندین برابر بشود. واقعا نه تنها خانواده من بلکه بسیاری از خانواده‌ها از پس این مخارج بر نمی‌آیند.» این نظر یکی از دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد است. طبق بخشنامه جدید، شهریه مقاطع پزشکی باید تا ۸۰ درصد شهریه پردیس‌های خودگردان دانشگاه‌های دولتی افزایش پیدا کند که این مسئله مورد اعتراض شدید دانشجویان قرار گرفته است.

در واقع تمام حواشی ایجاد شده پس از ابلاغ این بخشنامه به عبارت «۸۰ درصد شهریه رشته‌های خودگردان وزارت بهداشت» برمی‌گردد. دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد معتقدند، اگر شهریه رشته‌های خودگردان وزارت بهداشت به عنوان مبنا قرار بگیرند، شهریه پرداختی دانشجویان دانشگاه آزاد در سال جدید بصورت نجومی افزایش خواهد یافت و باعث می‌شود بسیاری از دانشجویان این رشته‌ها به دلیل عدم توان پرداخت شهریه مجبور به انصراف از تحصیل شوند.

استدلال دانشگاه آزاد چیست؟

علوی فاضل سخنگوی این دانشگاه می‌گوید: «با ارزیابی‌ای که در واحدهایی که رشته‌های علوم پزشکی دارند صورت گرفته است، مشخص شد هزینه‌های آموزش پزشکی به مراتب بیشتر از شهریه‌ای است که از دانشجویان دریافت می‌شود و در بسیاری از موارد دانشگاه از سایر منابع خودش صرف اداره دوره‌های پزشکی می‌کند.»

به گفته علوی فاضل این شهریه‌ها نسبت به شهریه دانشگاه آزاد حدود دو تا چهاربرابر است و دریافت این مبالغ در حالی است که این دانشگاه‌ها از امکانات دولتی استفاده می‌کنند و هزینه‌های راه‌اندازی، تجهیز و استخدام استاد و... را نیز ندارند. وی همچنین معتقد است: «همه این موارد باعث شده واحد‌های پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ازجمله واحد پزشکی تهران در تامین هزینه‌های خود دچار مشکل شوند، بنابراین برای حل این مشکل و از طرفی حفظ کیفیت آموزش پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی که سال‌هاست در سطح بهترین دانشگاه‌های دولتی کشور قرار دارد و موفقیت چشمگیر دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات جامع این موضوع را به‌خوبی نشان می‌دهد. قرار شد شهریه رشته‌های علوم پزشکی با شهریه همان رشته‌ها در وزارت بهداشت که همان شهریه پردیس‌های خودگردان است، متناسب شود.»

او می‌گوید که این موضوع از سال ۹۴ در هیات امنا در حال پیگیری است و قرار شده است که برای ورودی‌های ۹۵ شهریه جدید متناسب با ۸۰ درصد شهریه پردیس‌های خودگردان دولتی شود و برای ورودی‌های سال‌های قبل از آن شهریه پایه آن‌ها تغییر نکند و شهریه متغیر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد به‌صورت سالانه افزایش پیدا کند و این موضوع در بخشنامه به صورت شفاف تفکیک نشده است که در تبصره‌ای این موضوع را شفاف می‌کنند تا نگرانی دانشجویان برطرف شود.
 
 
 
شهریه رشته‌های خودگران چقدر است؟

بنابر اعلام وزارت بهداشت در سال ۹۵ میزان شهریه آموزشی سالانه مقطع دکتری عمومی شامل رشته‌های پزشکی در پردیس‌های خودگردان حدود ۲۵ میلیون تومان تعیین شده و این در حالی است که دانشجویان رشته‌های پزشکی دانشگاه آزاد واحد تهران در سال گذشته، شهریه‌ای در حدود ۶ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان پرداخت کرده‌اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
یوسف
United States of America
۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۱
قانون عطف به ما سبق نمی شود.متاسفانه مسئولین دانشگاه آزاد ره صدساله را یک شبه می خواهند طی کنند و به نظر می رسد از اصول برنامه ریزی هیچ اطلاعی ندارند این افزایش بی سابقه شهریه اگر برای دانشجویان ورودی جدید بود شاید توجیه داشت اما برای ورودیهای قبلی که با توجه به شرایط اعلامی قبل به این رشته وارد شده اند هیچ توجیهی ندارد من یک فرهنگی هستم با هزار بدبختی شهریه فرزندم را که ورودی 94 رشته پزشکی می باشد را می پردازم و با برنامه ریزی که داشتم می توانستم خرج ادامه تحصیل فرزندم را بدهم ولی با این افزایش ناگهانی مجبورم عطای پزشکی را به لقایش ببخشم و ریاست دانشگاه آزاد اسلامی و هیئت امنا را در این تصمیم مقصر دانسته و همه چی را به خدا واگذار می کنم. تو را بخدا صدای ما را به گوش مسئولین دانشگاه آزاد برسانین
1
0
گلشیرازی
Iran (Islamic Republic of)
۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۳
اگر چنین تصمیم و مصوبه ای هم باشد عرفاٌ و قانوناٌ میتوانند اعلام نمایند و از سال جدید عملی کنند تا افراد تا در بدو ورود به دانشگاه افراد بتوانند تصمیم بگیرند که آیا با این هزینه میخواهند در دانشگاه آزاد پزشکی بخوانند یا به واحدهای بین الملل دانشگاه های معتبردولتی بروند. بنده فرزند ورودی95 بود و میتوانست در بین الملل دانشگاه دولتی پذیرفته شود ولی برای گران بودن شهریه آنها به دانشگاه آزاد راضی شدیم اگر قراربود که شهریه آزاد با بین الملل دولتی همسان یا 80درصد آن باشد عمراٌ به دانشگاه آزاد رضایت نمی دادیم. الان هم نباید کاری غیر از این صورت بگیرد. الان برای سال ورودی های آینده تصمیم بگیرید نه کسانی که دیگر راه انتخاب بین الملل به آنها بسته است. این عین بی عدالتی است. از آقای دکتر ولایتی بیش از این نوع تصمیمات انتظار داشتیم ولی متاسفانه ...
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار