آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۷۰۲۲
جهانگیری در صحن علنی:

امروز ما مخل امنیت جهانی حساب نمی‌شویم/ایران هراسی از بین رفته است

معاون اول رئیس جمهور گفت: در سیاست خارجی بسیاری از مسائل حل شده و بحث ایران هراسی وجود ندارد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه رای اعتماد به وزاری پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس طی سخنانی اظهار داشت: ۴ سال از آغاز به کار دولت یازدهم گذشته و اوضاع کشور اگر از هر کدام از جهات بررسی شود دستاوردهای بسیار موفقی وجود دارد که قابل افتخار بوده و همچنین قابل ارائه در سطح بین‌المللی است.

وی با اشاره به موضوع سیاست خارجی افزود: ما علی‌رغم همه محدودیت‌هایی که وجود داشت در بخش سیاست خارجی امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که به دولت اعتراض می‌شود که شما منابع خارجی زیادی وارد کشور نکردید و یا شما در منطقه خاورمیانه که گروه‌های تکفیری با هدف خاصی ایجاد شده‌اند که از سوی دولت‌های بین‌المللی و منطقه هدایت ایدئولوژیک و مالی می‌شوند گفته می‌شود چرا مسائل منطقه را حل نکردید بنابراین با این گفتار مشخص می‌شود که ده‌ها مساله دیگر در عرصه سیاست خارجی حل شده و دیگر بحث ایران هراسی وجود ندارد و دیگر بحث اینکه یک ایرانی به این اتهام که ایرانی است و در هیچ نقطه‌ای از دنیا نمی‌توانست یک حساب داشته باشد به خاطر اینکه در شناسنامه اش متولد ایران ذکر شده بود کفایت می‌کرد که آن‌ها با این فرد برخورد کند اکنون دیگر چنین بحثی را نداریم.

وی ادامه داد: ما در عرصه سیاست خارجی به یک توافق مهم رسیده‌ایم و از فصل هفتم خارج شدیم و ما دیگر مخل صلح جهانی تلقی نمی‌شویم و کشوری هستیم که پیشنهاد رئیس جمهور مبنی بر جهان عاری از خشونت را مطرح کرده و به اتفاق آرا هم به تصویب رسیده است.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: در فضای سیاسی داخلی امروز دیگر کسی دیگری را متهم نمی‌کند، نیروهای انقلاب دور هم جمع شده‌اند و هدف مشترک دارند و به دنبال پیشرفت کشور هستند و کشور نیز از یک انسجام کامل برخوردار شده یادمان رفته در همین مجلس سی‌دی علیه خانواده رئیس مجلس پخش می‌کردند نه یک فرد عادی بلکه رئیس‌جمهور این کار را انجام می‌داد در حالی که امروز روسای سه قوه در یک راستا و در یک جهت دارند کار می‌کنند هرچند ممکن است به عملکرد یکدیگر نقدی داشته باشند.

جهانگیری بیان کرد: در امور فرهنگی نیز ارتباطی که بین هنرمندان، اصحاب هنر و ... برقرار شده و امیدی که در این قشر بوجود آمده ایا این‌ها دستاورد کمی است؟

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور نیز اظهار داشت: خوشبختانه در سال اول دولت یازدهم رهبری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند و این سیاست‌ها تبدیل به یک نسخه مورد اتفاق دولت برای پیشبرد اقتصاد کشور بود، در شاخص‌های کلان اقتصادی تورم ۴۰ درصدی به کمتر از ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده به طوری که هیچیک از اقتصاددان‌ها در آن مقطع چنین پیش‌بینی نداشتند.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: رشد منفی ۶. ۸ درصدی که در تاریخ ۵۰ سال کشور بی‌سابقه بود سال گذشته به مثبت ۱۲ درصد رسید. البته برخی از دوستان می‌گویند این رشد کل بخش‌های اقتصادی پخش نشده و در برخی بخش‌ها بیشتر و در برخی از بخش‌ها بیشتر است. بله، قبول داریم، ولی آیا کم اتفاق افتاده که چنین رشدی حاصل شده است.

جهانگیری با اشاره به بخش نفت و گاز کشور نیز گفت: اگر آقای زنگنه فرصت پیدا کند محدودیت‌هایی که پیش روی بخش نفت کشور در زمان شروع دولت یازدهم وجود داشت و هنوز هم هست و یکی از دلایلی که علی‌رغم میل زنگنه اصرار شد که ایشان تصدی وزارت نفت را قبول کند به دلیل این بود که ما هنوز نتوانستیم همه مساله نفت کشور را به مردم بگوییم.

وی گفت:، اما حتما برای شما این سوال خواهد بود که گفته می‌شود ۱۰۰ میلیون دلار ذخایر ارزی کشور داشته و بعد از برجام ذخایر ارزی آزاد شده پس چرا در داخل کشور تاثیر خودش را نشان نمی‌دهد. ما نیامده‌ایم بگویم که ذخایر ارزی کشور را در کجا‌ها حبس کردند که با آزاد شدنش تاثیر آن در زندگی مردم کمتر بوده، ما نیامده‌ایم که بگوییم ارز بانک مرکزی در کجا سپرده‌گذاری شده و چگونه به شرکت نیکو داده شده؛ یکی از مهمترین کارهای زنگنه تمرکز بر پارس جنوبی بود و امروز آن را به نقطه‌ای رساند که پارس جنوبی در زمانی که ایشان این میدان را تحویل می‌داد ما و قطر از این میدان مساوی برداشت می‌کردیم و پس از هشت سال که کار را تحویل گرفت دیدیم که قطر دو برابر ما از این میدان برداشت می‌کرد و امروز نیز در پایان کار چهار ساله دولت یازدهم تقریبا ما نیز مساوی و حتی بیشتر از قطر برداشت می‌کنیم.

جهانگیری تصریح‌کرد: هیچ کس هم نگران نشد که در این هشت سال چه میزان از منابع ملت ایران توسط دیگران به یغما برده شد به خاطر بی‌عرضگی در بخشی از مدیریت‌های کشور؛ همچنین در بخش گازرسانی گفته می‌شد این دولت به روستا‌ها کم توجه کرده در حالی که ما در اوج کمبود منابع صرفا با تکیه بر خلاقیت و نوآوری روش‌هایی پیدا کردیم که به آن روش‌ها بدون آنکه متکی به بودجه دولت باشیم در طول این چهار سال چیزی معادل قبل گازرسانی انجام گرفت.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به بخش کشاورزی کشور نیز گفت: مگر یادمان رفته که در سال ۹۲، ۶ میلیون گندم وارد کردیم، مگر الان یکی از مشکلاتی که آقای حجتی با آن رودررو است این نیست که سه میلیون گندم مازاد وجود دارد و باید ببیند کجا صادر کند، به هر حال یکی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی امنیت غذایی بود که با فضل الهی امروز در تمام کالاهایی که به امنیت غذایی مردم برمی‌گردد به نقطه قابل قبولی رسیدیم.

وی با بیان اینکه طرح تحول سلامت در همین دوره اجرایی شد گفت: بیمه کردن آحاد مردم در روستا و شهر و حاشیه‌نشین‌ها در همین دولت انجام شد و این کار نیز با همت آقای ربیعی و دوستانشان انجام گرفت.

جهانگیری ادامه داد: رشد بخش صنعت کشور به منفی ۱۰ درصد رسیده بود همچنین رشد سرمایه‌گذاری آن به منفی ۲۰ درصد رسیده بود، اما اکنون صنعت کشور راه افتاده، حرکت بنگاه‌های بزرگ و کوچک آغاز شده البته بله ممکن است بگوییم سرعت این حرکت کم است که البته به ا. ین هم اشاره خواهم کرد که در دولت دوازدهم چه کارهایی باید برای این موضوع انجام دهیم.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: دولت یازدهم کارنامه درخشانی در همه زمینه‌ها دارد که مطمئنم در شرایطی که دولت ان را تحویل گرفت و شرایطی که امروز منصفانه قضاوت کنیم و انصاف به خرج دهیم حتما به این نتیجه می‌رسیم که دولت کارنامه درخشانی ارائه داده است.

وی با اشاره به ۴ سال آینده دولت دوازدهم تصریح کرد: حتما چالش‌های ما که متناسب با شرایط کشور است چالش‌های دشواری به شمار می‌رود. یکی از مسائل پیش روی ما که تک تک خانواده‌ها را رنج می‌دهد مساله بیکاری است و موضوع بیکاری تحصیل کرده‌ها نیز جدی‌تر از آن‌ها است.

جهانگیری ادامه داد: در یک دوره هشت ساله خالص شغل ایجاد شده مان صفر بوده در حالی که در بهترین دوران از نظر درآمدهای نفتی بودیم. در این دوره دولت دوازدهم سالانه ۶۰۰ هزار شغل ایجاد کرده‌ایم. ولی ما می‌دانیم که باید در سال‌های اینده سالی حداقل یک میلیون شغل ایجاد کنیم تا اقتصاد کشور بتواند به این نیاز پاسخ دهد، شغل ایحاد کردن سرمایه‌گذاری و منابع و امنیت و احترام به بخش خصوصی می‌خواهد تا در این دولت به طور جدی توانمندسازی بخش خصوصی و حضور قدرتمند این بخش در صحنه ا. قتصاد مساله اصلی است که در این میان نیز باید منابع مورد نیاز تامین شود که یکیاز آن منابع متعلق به بخش خصوصی است و برای تحقق این امر نیز باید زمینه فعالیت آن را فراهم کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: نظام بانکی نیز یکی دیگر از منابع بشمار می‌رود که موضوع اصلاح نظام بانکی از سال گذشته کلید خورده، و یکی از مهمترین برنماه‌هایی که بانک مرکزی و وزارت اقتصاد دارند ا. صلاح نظام بانکی است.

وی با بیان اینکه تامین منابع خارجی یکی دیگر از منابع مورد نیاز بوده که در دستور کار است گفت: دوستانی که می‌گویند برجام در اقتصاد و بانک‌ها چه کاری انجام داده باید تاکید کنم که ما امروز برای نقل و انتقال منابع پولی‌مان از طریق سیستم بانکی مشکلی نداریم و پول نفتی که به چین، هند، کره، ژاپن و ... می‌فروشیم و کالایی که از هر جا می‌خواهیم خرید کنیم این منابع را از طریق سیستم بانکی جابجا می‌کنیم و ما موفق شدیم برای نخستین بار بعد از پیروزی انقلاب هواپیمای ایرباس نو برای این کشور خریداری کنیم. پولی که ما به عنوان دولت برای این کار پرداخت کردیم حداکثر ۱۵ درصد قیمت آن است و مابقی نیز از تامین مالی خارجی انجام گرفته است؛ لذا حجم این قرارداد بالای ۱۵ تا ۱۶ میلیارد دلار است.

جهانگیری ادامه داد: خودروسازهایی که با ناز به ایران برای کار می‌آمدند اکنون با فشاری که وارد می‌کنند قصد دارند که با خودروسازهای ایرانی همکاری کنند و ما برای آن‌ها شرط می‌گذاریم که در چه شرایطی می‌توانند بیایند و سرمایه‌گذاری کنند و اکنون آمده‌اند و قرادادهایشان وارد مرحله اجرایی شده است.

وی یادآور شد: قرارداد توتال در شرایطی انجام گرفت که آمریکای‌ها می‌گفتند هیچ شرکتی حق ندارد بیش از ۲۰ میلیون دلار در حوزه نفتی ایران سرمایه‌گذاری کند در حالی که زنگنه موفق شد قرارداد به این بزرگی منعقد کند لذا این منابع خارجی باید وارد کشور شود و قانون‌گذار و مجلس هم در برنامه ششم گفته که سالانه حدود ۷۰ میلیون دلار از سرمایه‌گذاری خارجی استفاده کنیم که البته این راه دشواری است و پیش روی ما است و دولت آینده خودش را مصمم کرده تا بتواند از منابع خارجی استفاده کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه برای ایجاد اشتغال نیازمند توسعه تولید، صنعت، منابع هستیم، گفت: ما برای بخش‌های فرهنگی، آموزش و پرورش در دولت یازدهم بیشترین همت را داشتیم تا بتوانیم در زندگی فرهنگیان تغییری ایجاد کنیم و برای نخستین‌بار با وجود محدودیت بودجه طرح رتبه‌بندی فرهنگیان را اجرایی کردیم و حتما در دولت دوازدهم باید گام‌های بلندتری برداریم، وزیر پیشنهادی خودش را آماده کرده حد محدودیت‌های بودجه که یک واقعیت است برنامه‌های خود را اجرایی کند.

وی ادامه داد: بنده فکر می‌کنم با چالش‌هایی که پیش رویمان هست محدودیت‌هایی که داشتیم رئیس جمهور تمام تلاش خودش را کرده که باید محدودیت‌های رئیس‌جمهور برای انتخاب یک کابینه درج شود این یک واقعیت است. اینطور نیست که یک رئیس‌جمهور بتواند به راحتی و بدون مشورت با هیچ جای دیگری کابینه‌اش را انتخاب کند.

وی افزود: رئیس‌جمهور با جریانات سیاسی، اشخاص سیاسی، ارکان نظام و قوای سه‌گانه مشورت می‌کند، چون دولت مسئول اداره کشور است و این کابینه نتیجه مشورت‌ها و مذاکراتی است که رئیس‌جمهور انجام داده البته همانطور که در جلسه صبح خودشان فرمودند: بدون هیچ فشاری کابینه را به عنوان کابینه دکتر روحانی انتخاب کردند، آقای روحانی امروز با عنوان شخصیتی که مورد اعتماد ملت ایران هست و حدود ۲۴ میلیون نفر به او اعتماد کردند و رای داند که بیاید در مقابله با چالش‌ها و برای بهتر شدن زندگی مردم دولت تشکیل دهد و کار انجام دهد. سرمایه اجتماعی بسیار بزرگی در اختیار رئیس‌جمهور است.

جهانگیری با بیان اینکه رئیس‌جمهور از سرمایه اجتماعی برای حل مشکل کشور استفاده خواهد کرد گفت: نظام جمهوری اسلامی باید قدر این سرمایه اجتماعی را بداند، اعتماد مردم بزرگترین سرمایه‌ای است که در اختیار دولت قرار دارد. حضور ۴۲ میلیونی مردم در صحنه انتخابات و این رأیی‌که به رئیس‌جمهور دارند سرمایه‌ای است که در کنار تیم قوی و کارشناس زبده‌ای که از بین زبده‌های کشور برای مدیریت کشور انتخاب شده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه کابینه دوازدهم کابینه کارآمدی است خاطرنشان کرد: این مجموعه افرادی که انتخاب شده‌اند مجموعه‌ای هستند که می‌توانند در مقابل چالش‌های پیش روی نظام با تدبیر و درایت به تیم قوی که به همراه خودشان انتخاب خواهند کرد بتوانند برنامه‌ریزی کرده و مدیریت کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار