دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل گفت: بر کسی پوشیده نیست که جریان حاکم بر وزارت علوم علاوه بر ایجاد انحرافات نقش بسزایی در کاهش رشد و پیشرفت علمی دانشگاهها داشتهاند چرا که بیشتر سیاسیکاری را مد نظر قرار دادهاند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو ابوالفضل مظاهری دبیر اتحادیه انجمنهای دانشجویان مستقل امروز در نشست خبری هجدهمین نشست سالیانه این اتحادیه، گفت: اصلیترین محور این نشست دستور کار تشکیلاتی است و قرار است که در آن موضوع اصلاح اساسنامه، تغییر عضویت و عضویتهای جدید مورد بررسی قرار گیرد.
دبیر اتحادیه انجمنهای دانشجویان مستقل با بیان این که در این نشست تصمیم گیری در خصوص افزایش تعداد دفاتر اتحادیه مورد بررسی قرار خواهد گرفت افزود: یکی دیگر از موضوعات این نشست مطالبه گری از مسئولان است به همین دلیل از قوای مختلف، احزاب، گروهها و جناحهای سیاسی و همچنین نمایندگان مجلس دعوت به عمل آمده است.
وی با اشاره به این که بررسی کابینه دولت دوازدهم با حضور نمایندگان مجلس از دیگر بخشهای هجدهمین نشست سالیانه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل است تصریح کرد: متأسفانه دسترسی به مسئولان کشورمان هر چه سطح آنها بالاتر میرود سختتر میشود در واقع برای شرکت در این نشست از رئیس قوه مقننه نیز دعوت به عمل آمده، اما همان طور که میدانید او در این سالها در هیچ جمع دانشجویی شرکت نکرده است و البته این یکی از گلایههای ما است.
مظاهری به دعوت این اتحادیه از جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و محسنی اژهای سخنگوی قوه قضاییه برای شرکت در هجدهمین نشست مورد نظر اشاره کرد و افزود: همزمان با این نشست بررسی جایگاه زن در غرب توسط کارگروه خواهران اتحادیه یک نشست بینالمللی نیز با حضور فعالان جبهه جهادی مقاومت از کشورهای لبنان، عراق و سوریه برگزار میشود.
دبیر اتحادیه انجمنهای دانشجویان مستقل در ادامه به انتقادات موجود در خصوص کابینه دولت دوازدهم اشاره کرد و افزود: متأسفانه کابینه دولت دوازدهم توقع هیچ یک از گروهها و جناحهای سیاسی را برآورده نکرده است در واقع شعارهای دولت دوازدهم از همین ابتدا زمین گیر شده است، چون موضوعاتی که دست مایه رأی آوردن رئیس جمهور شدهاند در چینش کابینه مورد غفلت قرار گرفتهاند که از جمله آنها میتوان به شعار روحانی برای جوان گرایی، حضور زنان و افراد متخصص در کابینه اشاره کرد.
وی با بیان این که متأسفانه در کابینه دولت دوازدهم عرصه برای کنار گذاشتن نسل اول انقلاب و باز شدن عرصه برای نسل جوان فراهم نشده است تصریح کرد: باید ببینیم که نمایندگان از حیث تائید صلاحیت وزرای پیشنهادی چگونه عمل میکنند.
مظاهری با اشاره به این که امروز حتی طیفهای همسوی دولت هم از کابینه رضایت ندارند اضافه کرد: عدم حضور زنان یکی از گلایههای مطرح شده از طرف طیفهای هم سوی با دولت است و از طرفی روحانی هم پاسخ روشنی به این موضوع نداده است.
وی اضافه کرد: عدم استفاده از زنان در کابینه در حالی اتفاق افتاده است که امروز در بین بانوان کشورمان شخصیتهای برجستهای وجود دارد، اما جدیت لازم برای استفاده از آنان مشاهده نمیشود.
دبیر اتحادیه انجمنهای دانشجویان مستقل به عدم پاسخگویی دولت در مورد برجام اشاره کرد و افزود: اگر چه لحن روحانی در این خصوص تغییر کرده است، اما معلوم است که میخواهند رویه قبل را نیز ادامه دهند، چون باوجود تحریمهای جدید دولت، آمریکا را مواخذه نمیکند در واقع سؤالی که وجود دارد این است که سرانجام تحریمها و برجام جوانمرگ چه خواهد شد.
مظاهری گفت: دولت اگر قرار است توفیقی داشته باشد و اهداف جمهوری اسلامی محقق شوند این مهم جز با روی کار آمدن یک کابینه جوان و توانمند اتفاق نمیافتد در واقع دولت باید در زمینه معیشت، اقتصاد و مبارزه با فساد گامهای جدی بردارد، البته انتظار دیگری که داریم این است که دولت باید حاشیه سازی را متوقف و ذهن مردم را از موضوعات اصلی منحرف نسازد.
مظاهری در بخش دیگری از اظهارات خود به موضوع عدم معرفی وزیر علوم پیشنهادی دولت دوازدهم و همچنین فضای دانشگاهها اشاره کرد و افزود: زمانی که روحانی قرار بود وزیر علوم دولت یازدهم را معرفی کند پیش بینی وضعیت آینده برای ما مشخص نبود، اما الآن ما یک سابقه ۴ ساله از عملکرد دولت یازدهم پیش روی خودداریم واقعیت این است که نه اساتید و نه دانشجویان از وضعیت آموزش عالی کشور رضایت ندارند. چرا که در این مدت دانشگاهها با مسائلی مانند دانشجویان بورسیه، تغییر روسای دانشگاهها و مسائل صنفی تشکیلات مواجه بودند.
وی بیان کرد: همه ما شاهد بودیم که در دیدار رئیس جمهور همزمان با روز دانشجو تمام ۱۱ نماینده فعالان دانشجویی از سیاستهای دولت در حوزه آموزش عالی گلایه کردند و از طرفی هیچ یک از احزاب سیاسی و شخصیتهای مطرح نیز از این عملکرد راضی نیستند.
دبیر اتحادیه انجمنهای دانشجویان مستقل اظهار کرد: مشخص است که وزارت علوم، سهمیه اصلاحات است و قرار است این جریان وزیر علوم را معرفی کند البته بر کسی پوشیده نیست که این جریان علاوه بر ایجاد انحرافات نقش بسزایی در کاهش رشد و پیشرفت علمی دانشگاهها داشتهاند چرا که بیشتر سیاسی کاری را مد نظر قرار دادهاند.
وی بیان کرد: در این چهار سال از زمان اولین وزیر رسمی کابینه یازدهم موضوع بورسیهها گریبان برخی از دانشجویان را گرفته و به خاطر حاشیه سازیها این دانشجویان هنوز به جایگاه علمی خود دست نیافتهاند البته در کنار این مسئله نباید از مسائل فرهنگی دانشگاهها همچون آمار خودکشی و اعتیاد غافل شد در واقع امروز در این مسائل زنگ خطر به صدا درآمده است.
مظاهری با تأکید بر این که وزیر علوم دولت دوازدهم باید زمینه تقویت ارتباط بین دانشگاه و صنعت را فراهم کند تا دانشگاهها نیز از حیث اقتصادی توانمند شوند تصریح کرد: همواره یک پای ثابت تذکرات رهبر معظم انقلاب به مسئولان وزارت علوم در این چهار سال در خصوص مسائل فرهنگی بوده است البته تا زمانی که به مسائل سیاسی توجه میشود نباید توقع دیگری غیر از این داشت.
مظاهری با بیان این که طرح بحث سران فتنه از مسائل انحرافی بوده که طی این مدت فضای دانشگاهها را متشنج کرده است تصریح کرد: همچنین رهبر معظم انقلاب بر حمایت از تشکلهای انقلابی تأکید کرده است، اما در عمل این اتفاق نیفتاده است.
وی با بیان این که مسائل صنفی دانشجویان از مباحثی بوده که در چهار سال گذشته افزایش یافته و به تبع آن شاهد افزایش حجم اعتراضات صنفی دانشجویان بودهایم و این مسئله قابل توجهی است تصریح کرد: ما انتظارمان از رئیس جمهور این است که یک وزیر کارآمد و علمی از بدنه دانشگاه که نسبت به فضای دانشجو و دانشگاه شناخت دارد را انتخاب کند به گونهای که از تبدیل شدن دانشگاه به باشگاه سیاسی جلوگیری نماید و بیشتر به پیشرفتهای علمی دانشگاه اهمیت دهد.
دبیر اتحادیه انجمنهای دانشجویان مستقل با بیان این که وزیر علوم دوازدهم باید روحیات دانشجویان را درک کرده و آنها را بفهمد و ارزش دانشجویان را در اجتماع بهبود ببخشد تصریح کرد: در واقع وزیر علوم باید از تبدیل شدن دانشجویان به پیاده نظام جریانات سیاسی جلوگیری کند.
وی با تأکید بر این که سرقت علمی باید برای وزیر علوم در راستای حراست از جایگاه دانشگاه و علم اهمیت داشته باشد افزود: الآن که موضوع سرقت علمی مطرح میشود در واقع این مسئله بزرگترین ضربه را به حیثیت دانشگاه وارد میسازد در واقع اگر اشتباهی رخ داده باید عذرخواهی کنند.
مظاهری با بیان این که وزر علوم باید پای سوء استفادهها بایستد و برای پایان نامهها برنامه داشته باشد اضافه کرد: یکی از معضلات پیش روی نظامی عالی کشورمان نفوذ علمی است که باید مورد توجه قرار گیرد در واقع طی این مدت شاهد حضور کاروانهای علمی دیگر کشورها به کشورمان بودهایم که هیچ پاسخی نیز در مورد آنها داده نشده است بهعنوان در شیراز و اصفهان، شاهد حضور این کاروانها بودهایم.
مظاهری با اشاره به این که در این چهار سال ثبات علمی در فضای دانشگاههای کشور وجود نداشته از این رو وزیر علوم دولت دوازدهم باید این ثبات را ایجاد نماید تصریح کرد: چرا باید دانشگاه فرهنگیان و یا دانشگاه پیام نور با سرپرست اداره شوند.
وی با بیان این که وزیر علوم دولت دوازدهم باید نسبت به دانشگاه آزاد برخورد درست و صمیمی داشته باشد اضافه کرد: با توجه به مدیریت جدید دانشگاه آزاد امیدواریم که بحث شهریه، مسائل فرهنگی و علمی در دانشگاه آزاد بهبود یابند و از طرفی این دانشگاه به جایگاه اصلی خود بازگردد در واقع انتظار ما این است که مسئولان با دانشگاه آزاد همکاری و وزارت علوم نیز از حاشیه سازیها برای این دانشگاه جلوگیری کند، چون تعداد زیادی از دانشجویان در این دانشگاه در حال تحصیل هستند با این وجود باید شرایطی فراهم شود که بدون نگرانی از ارزش مدرکشان بتوانند به تحصیل خود ادامه دهند.
دبیر اتحادیه انجمنهای دانشجویان مستقل با بیان این که در این دوره به بهانههای مختلف همچون، شهریه، خوابگاه، ترم تابستان و سنوات شاهد اخذ پول از دانشجویان بودهایم تصریح کرد: انتظار ما این است که اسلامی شدن دانشگاهها بیشتر مورد توجه وزیر علوم قرار گیرد البته امیدواریم که در همین ایام وزیر پیشنهادی نیز توسط رئیس جمهور به مجلس معرفی شود نه این که شاهد یک فضای سیاسی باشیم.
مظاهری اضافه کرد: رئیس جمهور از اردیبهشت تا کنون برای تعیین وزرای پیشنهادی خود فرصت داشته، اما شاهدیم که به دلیل اولویت مباحث سیاسی به مباحث علمی همچنان وزیر علوم پیشنهادی تعیین و معرفی نشده است.
وی با بیان این که در خصوص معرفی وزیر علوم، مسائل سیاسی بیش از مسائل علمی مورد توجه قرار گرفتهاند اضافه کرد: متأسفانه در دولت روحانی همواره مسائل علمی مورد سوء استفاده قرار گرفته و کمترین توجه به آن شده است.