آیت الله کعبی با اشاره به الحاد در ساحت حقوق، سیاست و مدیریت جامعه، گفت: نظام برگزاری دورههایی همچون مفتاح، به جای الحاد، یک بنیاد توحیدی و بسط دهنده نبوت و امامت را برای نظام حقوقی مطرح میکند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، جمعی از اعضای دبیرخانه با حضور در شهر قم، به دیدار حضرت آیت الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری و از اساتید دوره مفتاح رفتند و درباره نحوه برگزاری این دوره با ایشان به مشورت پرداختند.
حضرت آیت الله کعبی در این جلسه ضمن تشکر از زحمات برگزارکنندگان این دوره، بیان داشتند: مطالعه گسترده منابع اسلامی به ویژه آثار شهید صدر و ارائه طرحی متناسب با حقوق کشور، فعالیت سخت و ارزشمندی است که شما همه این مراحل را طی کرده اید و ذهن آمادهای برای تدوین کتاب آموزشی و کشف نظام حقوقی دارید.
ایشان افزودند: مطالعه و تدوین مطالب در کنار مباحثات و بحثهای علمی ارزش بسیار زیادی دارد و از این جهت کار شما ارزشش از کار تمامی کسانی که در راستای تأمین زیرساختهای فنی کشور (از جمله انرژی هسته ای) تلاش میکنند، بیشتر است. عضو مجلس خبرگان رهبری اشاره داشتند: این سنخ طرحها و پژوهشها به مراتب از تمامی کارهایی که ابتدای انقلاب درباره حقوق اسلامی انجام شده است قویتر و پختهتر است و باید به آن بهای بیشتری داد. حضرت آیت الله کعبی تصریح کردند: الحاد در ساحت حقوق، سیاست و مدیریت جامعه، نظام را الحادی میکند و سکولاریسم، نبوت و امامت را کنار زده و نظام اجتماعی را به الحاد میکشاند و در چنین شرایطی برگزاری دورههایی همچون مفتاح، به جای الحاد، یک بنیاد توحیدی و بسط دهنده نبوت و امامت را برای نظام حقوقی مطرح میکند. ایشان با انتقاد از برخی بداخلاقیهای موجود در عرصه علوم انسانی کشور، گفتند: روحیه بسیار خوبی که شما درباره بحث و گفتگوی علمی دارید را حفظ کنید و هیچ گاه اجازه ندهید تصلب در نظریه پیدا کنید و اخلاق خوبی که در زمینه تحقیق و دانشجویی دارید را نیز همواره حفظ نمایید. عضو مجلس خبرگان رهبری افزودند: این فضای خوب در زمینه مباحثه و مذاکره علمی را در میان دانشگاه امام صادق (ع) و سایر دانشجویان هم ترویج بدهید که انشاالله به همین روش و با همین تلاشها و مجاهدت ها، تحول در علوم انسانی اتفاق خواهد افتاد. حضرت آیت الله کعبی تاکید کردند: در ادامه مسیر حوصله کنید و در این عرصه اصلا به دنبال نتایج زودبازده و سریع نباشید، زیرا این گروه از پژوهشها و طرحهای عظیم نیازمند تلاش مستمر است و تأکید داشته باشید با ویراستاری و ارائه چندباره کارهای خود و همچنین ارائه در قالبهای آموزشی بر ارزش آن بیفزایید. عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان با تمجید از آثار تولید شده توسط این مجموعه، گفتند: کتاب «حقوق عمومی؛ دانش نظام ساز» هم مباحث بسیار عالی مطرح کرده است و کاملا معلوم است مجموعه پرتلاش و پر کاری دارید و بحمدالله روز به روز فعالیتهای مجموعه شما بیشتر هم خواهد شد.
گفتنی است پیش از سخنان حضرت حجت الاسلام کعبی، آقای ربیع زاده مسئول حوزه رشته تخصصی حقوق در دوره مفتاح، پس از ذکر برخی از مقدمات، به ارائه چارچوب نظری حقوق مبتنی بر آثار و اندیشه شهید صدر (ره) پرداختند و در طی آن مباحثی همچون تعریف حقوق و نظام حقوقی، منابع و روش طراحی الگوی مطلوب نظام حقوقی و همچنین طرح تفصیلی حقوق اسلامی مبتنی بر آثار و اندیشه شهید صدر (ره) را بیان کردند.