وی ادامه داد: انتظار میرود وزرای پیشنهادی ابتدا شناخت کافی از ساختار و امکانات بودجه داشته باشند و سپس صحبت کنند.
مفتح تأکید کرد: در این جلسات ما قول و قرارهایمان را با هم میگذاریم؛ برنامههای وزرای پیشنهادی مشروط به تأمین بودجه و اعتبارات نیست.
وی افزود: از همین رو، کارمندان وزارت نفت را می توان به عنوان رزمندگان خط مقدم جبهه مبارزه با دشمنان قلمداد کرد.
زنگنه ادامه داد: برنامه روشن و منسجمی را خدمت نمایندگان مجلس دهم ارائه داده ام گرچه معتقدم وزیر نباید برنامه بدهد بلکه باید برای قوانین مصوب مجلس، راهبرد تعیین کند.
وزیر پیشنهادی نفت گفت: سرمایه گذاری در صنعت نفت برای توسعه میدان های مشترک یکی از مهمترین اقدامات 4 سال آتی در صورت کسب رای اعتماد مجدد من از مجلس خواهد بود که این کار را با بکارگیری فناوری نوین، جذب سرمایه های خارجی و ایجاد اشتغال انجام خواهیم داد.
وی ادامه داد: 24 نفر از نمایندگان این نامه را خطاب به رئیس قوه قضاییه امضا کرده و خواستار رسیدگی به این قانون شدهاند.
متن نامه به شرح زیر است:
حضرت آیتالله آملی لاریجانی ریاست محترم قوه قضاییه
سلامعلیکم
با احترام همانگونه که استحضار دارید مطابق اصل 142 قانون اساسی رئیس قوه قضاییه مسئول رسیدگی به دارایی رهبر، رئیس جمهور، معاونان رئیس جمهور، همسر و فرزندان آنها است. از آن جا که این اصل مترقی برای جلوگیری از سوءاستفاده از موقعیت شغلی وضع شده است و می توانند نقش مؤثری در سالمسازی نظام سیاسی داشته و موجب افزایش اعتماد عمومی نسبت به حکومت گردد و با توجه به اینکه اکنون در آستانه رأی اعتماد وزرا قرار داریم و جناب عالی تصدیق میفرمایید که هدف اصلی از رسیدگی به دارایی وزار جلوگیری از تداوم حاکمیت افراد صالح بر امور قوه مجریه میباشد مستدعی است دستور فرمایید نتیجه بررسی آن قوه در خصوص اصل 142 قانون اساسی نسبت به وزرای قبل به جهت احراز پست وزارت در کابینه دوازدهم پیشنهاد شدهاند را به مجلس شوای اسلامی اعلام کردند.
با تشکر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی
اسامی 24 نماینده مجلس بدین شرح است: بهروز بنیادی، مهدی زاهدی، محمد حسین قربانی، سید امیر حسینی، قاضیزاده، محمد باقر عبادی، یوسف نژاد، عاشوری پژمانفر، یحیی کمالی پور، محمد حسین قربانی، مجتبی ذوالنوری، علیرضا سلیمی، محمود صادقی، محمد جواد فتحی، قاسم ساعدی، حسین علی شهریاری، حسن نوروزی، اکبر ترکی، حسینی حاجی دلیگانی، حمدیرضا پولادگر، علی اکبر کریمی، محمدرضا نجفی، ابوالفضل ابوترابی.
در جلسه علنی نوبت بعدازظهر امروز مجلس که به بررسی صلاحیتهای وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم اختصاص داشت و در پایان نطق هدایتالله خادمی نماینده مردم ایذه و باغملک که به عنوان مخالف بیژن زنگنه وزیر نفت سخن میگفت علی لاریجانی رئیس مجلس به نکتهای اشاره کرد.
بنا بر این گزارش، رئیس مجلس خطاب به خادمی اظهار داشت: شما در بخشی از سخنانتان عنوان کردید که آقای زنگنه نمایندگان مجلس را به استخدام وزارت نفت در آورده است؛ اگر موردی سراغ دارید بفرمایید چه کسی از نمایندگان در وزارت نفت استخدام شده است؟
نایب رئیس کمیته انرژی مجلس در توضیح خاطرنشان کرد: منظورم کاندیداهای بازمانده از کرسیهای نمایندگی هستند که رئیس مجلس در پاسخ تصریح کرد به اینها نماینده مجلس نمیگویند بلکه داوطلب نمایندگی اطلاق میشوند.
وی ادامه داد: آقای لاریجانی در جلسه روز گذشته تذکر دادید که نمایندگان در صندلیهای خود حضور داشته باشند، فردی مطلبی نوشت که در کل مجالس دنیا چنین تذکراتی داده نمی شود. نگارنده به گونهای مطلب فوق را نوشته که گویا در همه مجالس دنیا ریاست کرده است.
نماینده مردم جلفا و مرند در مجلس با بیان اینکه رفت و آمدها و رایزنیها در مجلس طبیعی است، اظهار داشت: بنده در مورد وزیری از آقای نوبخت سوال میکنم و یا از وزیری سوال میکنم که بلافاصله با من تماس میگیرند که شما رفتید امتیاز بگیرید و رای موافق به دهید.
علی لاریجانی رئیس مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت، این تذکر را وارد دانست و اظهار داشت: اگر نمایندگان در صندلیهای خود حضور داشته باشند بهتر است، اما رایزنیهایی وجود دارد.
وی با بیان اینکه برخی از نوع تصمیمیگیری نمایندگان اطلاعی ندارند گفت: از بیرون نشان داده میشود که قالببندیهای سیاسی در رای اعتماد تصمیمساز هستند، اما واقعیت ندارد. نمایندگان لحظه آخر بین خود و خدای خود ارزیابی میکنند که این وزیر صلاحیت دارد یا خیر، بنابراین برای رای اعتماد به وزرا، نمایندگان ارزیابی شخصی دارند.
هنگام حضور نماینده خرمشهر در کنار ظریف، تعدادی از نمایندگان از جمله محمدرضا تابش، دهقانی عضو کمیسیون امنیتملی و قشقاوی معاون پارلمانی وزارت امور خارجه نیز حضور داشتند.