کد خبر:۶۲۹۷۲۴
عضو هیات مدیره جامعه اپتومتری ایران؛

اپتومتریست ها مدام دچار استرس هستند

اپتومتریست‌ها به دلیل اعمال نفوذ و قدرت رشته‌های دیگر و احتمال کاهش شرح وظایف مدام دچار استرس هستند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عضو هیئت مدیره جامعه اپتومتری ایران، گفت: دانش آموختگان رشته اپتومتری با حدود نیم قرن فعالیت حرفه‌ای مدام با استرس کاهش شرح وظایف اولیه و تغییر برنامه‌های آموزشی مواجه اند.
، طیبه دوابی در آستانه برگزاری بیستمین کنگره اپتومتری ایران، اظهارداشت: طبق فرمایشات رهبری در افق ١٤٠٤ ایران باید از نظر پیشرفت علمی سرآمد کشورهای منطقه باشد. آیا مسئولین وزارت بهداشت در خصوص آموزش و ارتقای مقاطع تحصیلی و شرح وظایف رشته اپتومتری در راستای فرمایش رهبری حرکت می‌کنند.
وی ادامه داد: دانش آموختگان رشته اپتومتری که با عنوان اپتومتریست مشغول خدمت به هموطنان هستند، با حدود نیم قرن فعالیت حرفه‌ای مدام با استرس کاهش شرح وظایف اولیه و تغییر برنامه‌های آموزشی مواجه هستند در حالی که در کشورهای همسایه مثل پاکستان و عربستان این رشته در حال ترقی است، ولی اپتومتریست‌های ایرانی که با عشق و علاقه وارد این رشته شده اند نگرانند.
دوابی افزود: مسئولین وزارت بهداشت در افق ترسیم شده مقام معظم رهبری چه جایگاهی برای اپتومتریست‌ها در نظرگرفته اند آیا می‌خواهند این جوانان فرهیخته و با استعداد مانند اپتومتریست‌های دنیا که به عنوان مراقبین اولیه بینایی شناخته شده اند سرآمد اپتومتریست‌های منطقه باشند یا از آموزش‌های موجود دانشکده‌های اپتومتری هند، پاکستان و عربستان عقب‌تر قرار گیرند.

وی گفت: در حالی که دنیا به سمت کاهش هزینه‌های سلامت و ایجاد سیستم ارجاع و تعریف سطح بندی خدمات جهت دسترسی راحت‌تر و ارزان‌تر حرکت می‌کند، متاسفانه ما شاهد اقداماتی بر خلاف این رویه هستیم و در حالی که اپتومتری رشته مستقلی است، تغییرات در کوریکولوم این رشته با نظرات مسئولین رشته دیگری در حال انجام است و گوش شنوایی در وزارت بهداشت جهت شنیدن درخواست‌های به حق فارغ التحصیلان اپتومتریست وجود ندارد.

عضو هیات مدیره جامعه اپتومتری ایران، افزود: متاسفانه آنچه به عنوان خدمات پاراکلینیک در شرح وظایف فارغ التحصلان اپتومتریست توسط مراجع قانونی تصویب و ابلاغ شده است در مراکز بیمارستانی با حمایت قدرتمندان در وزارت بهداشت توسط گروه‌های دیگری در حال انجام است که شرح وظایف متفاوتی دارند و به منظور انجام خدمات دیگری آموزش دیده اند، ولی درخواست‌های همکاران اپتومتریست راه به جایی ندارد.

وی گفت: ضرورت دارد که مسئولین وزارت بهداشت با کمک گرفتن از انجمن‌های علمی گروه‌های مختلف پزشکی تلاش نمایند تا برنامه ریزی‌های آموزشی کشور در جهت هدایت و ساماندهی شود که تنگ نظری در آن جایی نداشته باشد و از زیاده خواهی یک رشته نسبت به رشته دیگر جلوگیری شود، به نحوی که رشته‌های مختلف زیر گروه پزشکی در جهت هم افزایی هم حرکت کرده و توانایی‌ها و تلاش‌های آن‌ها مکمل هم و تامین کننده منافع مردم و جامعه باشد.

دوابی افزود: اپتومتریست‌ها می‌توانند ارائه دهنده دقیق ترین، ارزان‌ترین و در دسترسترین خدمات تشخیصی و درمانی درحیطه شرح وظایف مصوب به هموطنان در اقصی نقاط کشور باشند.
یاداوری میشود بیستمین کنگره سراسری اپتومتری از ۸ تا ۱۰ شهریور در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار