کد خبر:۶۳۰۱۸۱
ولایتی تاکید کرد

دانشگاه آزاد باید در پژوهش سرآمد باشد/ علوم انسانی ما، اسلامی ایرانی نیست

رئیس هیئت امنا و هیئت موسس دانشگاه آزاد با اشاره به لزوم ایجاد پیوند بین حوزه و دانشگاه گفت: علوم انسانی ما علوم انسانی اسلامی ایرانی نیست.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو علی اکبر ولایتی رئیس هیئت امنا و هیئت موسس دانشگاه آزاد در نشست معاونان آموزشی دانشگاه آزاد که در سازمان مرکزی این دانشگاه در حال برگزاری است گفت: آموزش عالی از همان ابتدای امر دچار اشکالاتی بود که هنوز هم برخی از این اشکالات وجود دارد سال ۱۲۶۷ هجری قمری توسط امیرکبیر دارالفنون تاسیس شد، اما این مکان آن چیزی که امیرکبیر می‌خواست نشد و باز هم فقط شاهزاده‌های قاجار دارالفنون داشتند و فرزندان آن‌ها دانشجویان مدارس می‌شدند معلم هایی از تاریخ اتریش برای آن‌ها آورده می‌شد.

وی افزود: برای دارالفنون معلمی آوردند که مطالبی درباره پزشکی در ایران نوشت که با سوقصد نوشته شده بود کتاب قانون ابن سینا در نیمه دوم قرن ۱۵ بعد از کتاب عهدین اولین کتابی است که به لاتین ترجمه شد که همین امر نشان دهنده اهمیت این کتاب است در آن زمان در دارالفنون غربی‌ها به ما با دیده تحقیر نگاه می‌کردند که انگار قبیله‌ای را در آمازون کشف کرده اند که می‌خواهند به آن‌ها علم بیاموزند.

ولایتی با اشاره به اهمیت علوم انسانی توضیح داد: ایران در علوم انسانی پیشتاز بود، اما دانشگاه‌های ما در علوم انسانی عقیم متولد شده اند و ما هنوز هم گرفتار علوم انسانی هستیم به صراحت می‌گویم که علوم انسانی ما علوم انسانی ما اسلامی و ایرانی نیست.

رئیس هیئت امنا و هیئت موسس دانشگاه آزاد به تشریح عملکرد ایران در حوزه علوم دقیقه و تجربی اشاره کرد و افزود: در علوم تجربی نیز ما مرتب کتاب‌های دیگران را ترجمه می‌کنیم و می‌خوانیم و اگر علوم را به دو دسته تقسیم کنیم باید در دو حوزه تحول ایجاد شود لذا دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک الگو باید شروع کند تا دیگران هم از آن تبعیت کنند.

وی تصریح کرد: در علوم انسانی یک شخص مانند فروغی سیر حکومت در اروپا را می‌نگارد و این فرد همان کسی است که بخشی از کتاب ابن سینا را نیز ترجمه کرده شیخ الرئیس ابن سینا ۵۸ سال عمر کرد وقتی به ۱۸ سالگی رسید به گفته خودش دیگر کتاب هایش چیزی به وی اضافه نمی‌کردند او توانست کتاب شفا را بنویسد که این کتاب ظرف ۷۰ سال به لاتین در اروپا ترجمه شد و اروپایی‌ها با خواندن این کتاب تازه متوجه معنای بسیاری از مقولات شدند. 

ولایتی با اشاره به اینکه علوم انسانی از انقلاب تاکنون تحول جدی نداشته است گفت: علوم انسانی برخواسته از فرهنگ و تمدن اسلامی و ایران باید باشد و ما باید تحولی در این زمینه ایجاد کنیم باید خواست تا پیوند بین حوزه و دانشگاه شکل بگیرد و دانشجویان ما باید از آیت الله جوادی آملی فلسفه اسلامی و علوم انسانی یاد بگیرند و شفا را از آیت اللهه مصطفوی بیاموزند ترجمه آثار از اروپا و غرب اگر یک طرفه باشد به زیان ما خواهد بود.

رئیس هیئت امنا و هیئت موسس دانشگاه آزاد با اشاره به گفته ترامپ توضیح داد: اگر ترامپ می‌گوید ما انسان برتریم از سخنان افلاطون این گفته را تکرار می‌کند افلاطون می‌گفت: انسان‌ها به دو دسته یا یونانی یا وحشی تقسیم می‌شوند ادعای ترامپ هم از این تفکر آمده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: باید در بین دانشگاه‌ها دانشگاه آزاد در پژوهش حرف اول را بزند این ظرفیت وجود دارد و ان شالله با حضور دکتر رهبر تحولاتی در این دانشگاه اتفاق می‌افتد و دانشگاه آزاد اسلامی پرچم علوم انسانی ایرانی، پژوهش اقتصاد دانش بنیان و پرچم اقتصاد مقاومتی را به دست گرفته و جلو می‌رود من هم به عنوان عضوی از این خانواده از هیچ کمکی دریغ نمی‌کنم

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار