معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به گزارش عملیات امداد و نجات کوهستان در کشور طی ۵ ماهه سال جاری، اظهارداشت: در این مدت ۸۷۷ عملیات امداد و نجات کوهستان صورت گرفته است.
شاهین فتحیبا بیان اینکه متولی اصلی امداد و نجات کوهستان، جمعیت هلال احمر نیست، گفت: متولی امداد و نجات کوهستان به عنوان حلقهای مفقوده، همچنان وجود دارد، اما جمعیت هلال احمر بنا بر ضرورت و کمک به مردم این مسئولیت را متقبل شده است.
وی با اشاره به اینکه افرادی که کوهپیمایی و کوهنوردی میکنند به سه دسته تقسیم بندی میشوند، عنوان کرد: افراد حرفهای که قلل مرتفع را فتح میکنند، افراد نیمه حرفهای و افراد غیر حرفهای که به صورت تفرجی کوهنوردی میکنند، افرادی هستند که ممکن است حین کوهنوردی دچار آسیب شده و نیاز به کمک داشته باشند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به گزارش عملیات امداد و نجات کوهستان در کشور طی ۵ ماهه سال جاری، اظهارداشت: در این مدت ۸۷۷ عملیات امداد و نجات کوهستان صورت گرفته است که یک هزار و ۷۶۷ نفر حادثه دیدند، ۸۲۴ تن امدادرسانی شدند و ۳۲۵ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند.
مازندران، تهران و فارس رکورددار بیشترین عملیات امداد و نجات کوهستان
فتحی به انجام بیشترین عملیات امداد و نجات کوهستان در سه استان مازندران، تهران و فارس اشاره کرد و یاداور شد: مازندران با ۹۶ عملیات، تهران با ۷۶ عملیات و فارس با ۷۰ عملیات رکوردار بیشترین انجام عملیات در کشور بوده است.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۵۹ پایگاه امداد و نجات کوهستان در سراسر کشور فعال است، ابراز داشت: برخی از این پایگاهها به صورت ۲۴ ساعته فعال است و برخی دیگر در ایام تعطیل فعال شده و نسبت به ارائه خدمات اقدام میکنند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه برای تجهیز پایگاههای امداد و نجات کوهستان نیاز به تجهیزات فنی و اضطراری است، اضافه کرد: براساس دستور دبیرکل جمعیت هلال احمر، تجهیزات اضطراری تیمهای امداد و نجات کوهستان به نام امدادگران خریداری شده است.
اختصاص ۲ میلیارد تومان بودجه برای خرید تجهیزات فنی پایگاههای امداد و نجات کوهستان
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار برای برای خریداری تجهیزات انفرادی امدادگران و تجهیزات فنی پایگاههای امداد و نجات کوهستان اختصاص داده شد، تاکید کرد: از این مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان صرف خرید تجهیزات انفرادی امدادگران کوهستان شده است و ۲ میلیارد تومان بودجه هم برای خرید تجهیزات فنی پایگاههای امداد و نجات کوهستان اختصاص داده شده است که این تجهیزات در حال خریداری است.