روزنامه رای الیوم در سرمقاله امروز خود به بررسی ابعاد شکسته شدن محاصره شهر دیرالزور در شرق سوریه پرداخت و آن را سرآغاز بازگشت ثبات به سوریه و فروپاشی داعش در این کشور دانست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه رای الیوم در سرمقاله خود نوشت: شکسته شدن محاصره شهر دیرالزور یک پیروزی بزرگ نظامی و روحی برای ارتش سوریه است.
این روزنامه نوشت: ارتش سوریه با حمایت حزب الله لبنان و پشتیبانی هوایی ارتش روسیه پیروزی بزرگی بر گروه تروریستی داعش کسب کرد زیرا توانست محاصره تقریبا سه ساله این گروه علیه شهر دیرالزور را در هم بشکند.
رای الیوم افزود: نیروهای محاصره شده و یکصد هزار شهروند دیرالزور و نیروهای ارتش - که توانستند محاصره این شهر را بشکنند و 50 درصد آن را بازپس بگیرند و به سمت مناطق دیگر باقی مانده پیشروی کنند- جشن گرفتند.
این روزنامه تصریح کرد: شکستن محاصره شهر دیرالزور از سوی ارتش سوریه و هم پیمانانش چه بسا به معنای آغازی بر پایان حضور داعش و هم پیمانانش در شرق سوریه و سرآغاز بازپس گیری شهر رقه مرکز خلافت خودخوانده داعش باشد. جشن روسیه به خاطر پیروزی، این برداشت را تقویت می کند. اوج این شادمانی روسیه را در پیام تبریک ولادیمبر پوتین رئیس جمهور روسیه برای بشار اسد همتای سوری وی می توان دید. پوتین این پیروزی را یک پیروزی راهبردی به تمام معنا دانست.
به نوشته رای الیوم، روسیه نه فقط از طریق پشتیبانی هوایی بلکه به طور فعال در شکستن محاصره شهر دیرالزور مشارکت کرد زیرا کشتی های این کشور در دریای مدیترانه مراکز مخابراتی و فرماندهی داعش در شهر دیرالزور را با موشک های کالیبر هدف قرار دادند. این اقدام پیش از یورش ارتش سوریه به این شهر صورت گرفت.
این روزنامه تصریح کرد: شکستن محاصره دیرالزور پیروزی روحی بزرگی در کنار پیروزی نظامی برای بشار اسد رئیس جمهور سوریه و ارتش این کشور به شمار می رود زیرا راه را برای نبرد بزرگتر یعنی حمله به دیرالزور و خصوصا گروه مسلح موسوم به هیئت تحریر الشام یا همان جبهه النصره سابق هموار می کند. این نبردی است که مقدمات آن به سرعت انجام می شود. اگر جبهه النصره و سایر گروههای مسلح مستقر در شهر دیرالزور براساس طرح ترکیه که همچنان در حال بررسی است، خودشان را برای جلوگیری از خونریزی و کشتار منحل نکنند و سلاح خودشان را تحویل ندهند؛ چه بسا آزادسازی شهر دیرالزور با ائتلاف روسیه، سوریه، ترکیه و ایران انجام شود.
این روزنامه نوشت: بازگشت دیرالزور به آغوش سوریه و حکومت مرکزی به معنای بازگشت چاههای نفت و گاز و حل شدن بخش بزرگی از بحران سوختی است که کشور از سه سال پیش از آن رنج می برد.
رای الیوم افزود: این امر چه بسا می تواند پایانی بر داعش در سوریه باشد؛ خصوصا که این گروه شهرهای موصل و تلعفر و اکثر مناطق تحت کنترل خود در عراق را نیز از دست داده است. کنترل بر شهر دیرالزور همچنین می تواند سرآغاز ثبات در سوریه بعد از هفت سال جنگ خونین باشد.
این روزنامه در پایان نوشت: ملت سوریه درد و رنج زیادی از مشکلات جنگ کشیده است و مستحق این ثبات است. آنها همچنین مستحق یک آشتی ملی فراگیر در سایه تسامح و همزیستی و آزادیها هستند که راه را برای بازسازی انسانی و مادی این کشور هموار می کند. ما به دستیابی ملت سوریه به این هدف والا اعتقاد راسخ داریم.