نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس دهم گفت: با ادغام وزارتخانههای کار، تعاون و رفاه اجتماعی و افزایش حجم کار در دوره نهم و دهم، در عمل فرصتی برای رسیدگی به تعاونیها وجود نداشت.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد کاظمی شامگاه سه شنبه در همایش توسعه تعاون شهرستان ملایر گفت: در دوره ششم مجلس که تشکلها و تعاونیها شکل گرفتند، وظیفه وزیر کار صرفا رسیدگی و نظارت بر تعاونیها بود.
وی با اشاره به اینکه امروز برنامههای خوبی در حوزه تعاونیها شکل گرفته، افزود: این در حالیست که ما نیز به عنوان حاکمیت و دولت به بخش تعاونی نگاه جدی و اثرگذاری نداشتیم. کاظمی با تاکید بر اینکه روحیه تعاون، همکاری و کار مشارکتی باید در کشور تقویت شود، بیان کرد: اگر امروز در زمینه گرفتن شریک اقتصادی و مشارکت جمعی موفق نبودیم، به دلیل مسائل فرهنگی و مشکلات متعدد تعاونیها است.
به گفته وی در حال حاضر سیستم اداری خوبی در زمینه کمک به تعاون، صنعت، تولید و اقتصاد در کشور وجود ندارد.
نماینده مردم ملایر در مجلس همچنین به تخصیص تسهیلات ویژه در قالب تعاونیها و فعالیتهای روستایی توسط معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: این تسهیلات با نرخ سود چهار درصد و با ضمانت کارت یارانه پرداخت میشود.
کاظمی افزود: در حال حاضر مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات در صندوق توسعه روستایی موجود است، اما نمیدانیم این تسهیلات را چگونه باید جذب کنیم.
وی خواستار برگزاری دورههای آموزشی برای روستاییان فعال در بخش تولید، بسته بندی و توزیع محصولات کشاورزی و دهیاران و استفاده از این تسهیلات با تشکیل تعاونیها شد.
نماینده مردم ملایر در مجلس با بیان اینکه علاوه بر حوزه مبل و منبت باید شاهد حرکت چشمگیر در سایر حوزهها همچون کشاورزی نیز باشیم، بیان کرد: امروز در زمینه عرضه محصولات کشاورزی و باغی و صادرات مبل و منبت از دنیا عقب افتاده ایم.
کاظمی همچنین به برگزاری نخستین جشنواره مبل و منبت ملایر در راستای ثبت ملی این صنعت اشاره و اظهار کرد: این جشنواره فرصت مغتنمی برای شناساندن و معرفی هر چه بیشتر ظرفیتها و پتانسیلهای ویژه ملایر در حوزههای مختلف است.
نماینده مردم ملایر در مجلس تاکید کرد: همه اقشار مردم، مسئولان، صنعتگران و هنرمندان این صنعت باید با اهتمام و جدیت ویژه برای برگزاری مطلوب جشنواره مبل و منبت پای کار باشند.
کاظمی از مطرح شدن هنر مبل و منبت ملایر در کل کشور ابراز خرسندی کرد و افزود: باید از این فرصت طلایی فرهنگ، هنر و جاذبههای تاریخی و طبیعی و صنعت ملایر را به کشور و دنیا معرفی کنیم.
معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر نیز تولید، اشتغال، معیشت و اقتصاد را دغدغه همه مسئولان دانست و تشکیل تعاونیها را راهبردی مهم برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی برشمرد.
عبدالعظیم رضایی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی با شعار و سخنرانی محقق نمیشود، افزود: امروز سرمایه گذاری داخلی و خارجی نیاز مبرم و اولویت اول کشور است.
وی با بیان اینکه با هدایت سرمایههای خرد و کلان باید زمینه اشتغال را با تشکیل تعاونیها برای جوانان فراهم کنیم، بیان کرد: با توجه به اهمیت تولید اشتغال، ریاست جمهوری وزرا را مکلف کرده که اولویت مهم آنها در دولت دوازدهم موضوع اقتصادی باشد.
فرماندار ویژه ملایر گفت: امروز با همت دولت تدبیر و امید و ایجاد امنیت و آرامش در کشور و برقراری روابط بین المللی، بسترهای لازم برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی در کشور مهیا است.
رضایی بر لزوم استفاده تعاونیها از دانش، تدبیر افراد توانمند و داشتن برنامه و هدف تاکید کرد و افزود: اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان حمایت جدی از تعاونیها داشته باشد. ۱۳ تا ۱۸ شهریور ماه به نام هفته تعاون نامگذاری شده است.
شهرستان ملایر با دارا بودن جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر در ۷۵ کیلومتری شهر همدان واقع شده است.