سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: بسته شدن مرزهای هوایی ایران به اقلیم کردستان عراق به درخواست دولت عراق توسط جمهوری اسلامی انجام شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، بهرام قاسمی سخنگوی دستگاه دیپلماسی در نشست خبری خود با خبرنگاران واصحاب رسانه با اشاره به بسته شدن مرزهای هوایی ایران به روی اقلیم کردستان عراق، اظهار داشت: بسته شدن مرزهای هوایی ایران به اقلیم کردستان عراق به درخواست دولت عراق توسط جمهوری اسلامی انجام شد.
وی اخبار منتشره در برخی رسانه های خارجی مبنی بر بمباران برخی مواضع کردها توسط ایران را رد کرد و گفت: آنچه دیروز در این خصوص در رسانه های غرب منتشر شد نادرست و دروغ است و تنها یک فضا سازی در استانه همه پرسی در اقلیم کردستان بودکه علاقه مند بودند ایران را درگیر فضاهای این چنینی کنند.
احضار سرکنسول جمهوری اسلامی در اربیل را تایید نمی کنم
قاسمی ادامه داد: سیاست ایران در خصوص اقلیم کردستان بارها مطرح شده و ما به تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و روند تحولات دمکراتیک درون عراق مصریم و هر اقدامی که مغایر با امنیت عراق باشد ازنگاه ما غلط و اشتباه است و نهایتا می تواند منجر به برخی تحولات باشد که همه مردم منطقه به خصوص مردم کرد تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت.
وی هم چنین خبر احضار سرکنسول جمهوری اسلامی در عراق را نیز تایید نکرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی در خصوص این که ظریف در مصاحبه ای اعلام کرد امریکا پس از روند برجام نشان داد که قابل اعتماد نیست آیا قبلا به امریکا اعتماد داشت که با وی پای میز مذاکره نشست نیز گفت: امریکایی ها هیچ وقت قابل اعتماد نبودند اما مذاکره در هیچ جای عالم به معنی اعتماد نیست خیلی ها با هم مشکل دارند اما مذاکره می کنند و به تفاهماتی می رسند که آن تفاهمات قابل اجراست.
قاسمی هم چنین در خصوص این که آیا جمهوری اسلامی رایزنی هایی با اقلیم کردستان داشته است یا خیر گفت: ما همواره با اقلیم و احزاب کردی چه در دوران جدید و چه در دوران پیش از انقلاب و در زمان جنگ تحمیلی همواره در تماس بودیم و رایزنی هایی داشتیم.
وی ادامه داد: براین اساس طی هفته های گذشته نیز ارتباطات خود را داشتیم و این تماس ها وجود دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که آیا جمهوری اسلامی پیشنهاد لغو همه پرسی را به کردها داده است نیز گفت: ما مذاکراتی در مورد همه پرسی و ضرورت مذاکره بین مقامات اقلیم کردستان و دولت بغداد را داشتیم که خواستیم اگر مشکلی وجود دارد آن را بین خود حل و فصل کنند.
**ظریف تا روز گذشته 42 نشست مطبوعاتی در نیویورک داشته است
قاسمی در خصوص رایزنی های هیئت ایرانی در نیویورگ نیز گفت: رایزنی سیاسی ایران در نیویورک در حد وسیعی وجود داشته و ادامه دارد ما سفر سه روزه رئیس جمهور به امریکا را داشتیم که تاثیرات خوبی در حوزه سیاست خارجی ایران دارد و توانست چهره خوبی از ایران در افکار عمومی ارائه دهد.
وی ادامه داد: وزیر خارجه کشورمان نیز کماکان دیدارهای خود را دارد و تا دیروز 42 نشست خبری و مطبوعاتی داشته است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص بیانیه منتشر شده توسط موگرینی پس از اجلاس وزرای خارجه ایران و گروه 1+5 که در آن بر التزام همه طرف ها به پای بندی در برجام تاکید شده بود و این که آیا جمهوری اسلامی در خصوص کارشکنی های امریکا در این اجلاس مواضع خود را بیان نکرده بود نیز گفت: ما دو جلسه در نیویورک داشتیم یکی در سطح وزرا و دیگری در حد سطح معاونین وزیر بین ایران و 1+5 برگزار شد. **هیئت ایرانی در جلساتی که با مسئولین کشورهای 1+5داشتند کارشکنی ها و بدعهدی امریکا را با شدت و جدیت مطرح کردند قاسمی ادامه داد: براین اساس بیان تمام کارشکنی ها و بدعهدی های دوران گذشته در این نشست توسط هیئت ایرانی و وزیر امور خارجه با شدت و جدیت مطرح شد و تمامی مسائل مورد پیگرد قرار گرفت اما نباید توقع داشت در یک نشست سیاسی بتوانیم به نتیجه برسیم و براین اساس رایزنی ها ادامه دارد.
وی در خصوص نشست وزیر امور خارجه کشورمان با همتایان عراقی و ترک خود پیرامون اقلیم کردستان در نیویورک نیز گفت: سه کشور ایران، عراق و ترکیه مسائل متعددی دارند که نیاز است آنها را بازگویی و رصد کنند و رایزنی لازم در جهت مبارزه با تروریست داشته باشند لذا رایزنی سه کشور وجود داشته است و یکی از آنها در نیویورک انجام شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: براین اساس در بیانیه که در پایان نشست منتشر شد برخی تفاهمات بین سه وزیر بازتاب پیدا کرد و در اختیار همه قرار گرفت.
قاسمی در خصوص کاهش مناسبات با اقلیم کردستان نیز گفت: در این خصوص فعلا صحبتی نمی کنم.
**برجام غیرقابل مذاکره و گشودن مجدد است
وی در خصوص موضع یک بام و دو هوای کشورهای غربی از جمله فرانسه که از یک سو از برجام حمایت کردند و از سوی دیگر آزمایش موشکی ایران را ناقض برجام دانستند گفت: در مواضع اعلامی کشورها در نیویورک تعدادی از این کشورها مواضع خود پیرامون پایبندی به برجام را اعلام کردند و مخالفت خود را با آنچه توسط امریکا مطرح شده بود بیان کردند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: انچه توسط فرانسه بیان شد بحثی است که درست بیان نشده برجام چارچوب خود را دارد و همه چیز اعم از زمان بندی و نظارت در آن دیده شده و طی دو سال اخیر به همین منوال بوده است لذا برجام بخشی غیرقابل مذاکره و گشودن و جایی برای باز کردن مجدد این پرونده وجود ندارد.
قاسمی با بیان اینکه برجام با همین شکل و چارچوب خواهد ماند یا نخواهد ماند و چیزی به آن اضافه یا کم نخواهد شد گفت: لذا مواضع همه کشورها به جز امریکا روشن و مشخص بود و در خصوص مواضع موشکی نیز همان طور که بارها از این تریبون و سایر تریبون ها بیان شده است سیاست های دفاعی ایران مشخص است و با شدت و قوت ادامه خواهد یافت و دیگران حق ورود و ارایه نظر نخواهند داشت.
**از سرگیری روابط با عربستان منوط به تلاش های مثبت این کشور به ویژه در قبال مردم یمن خواهد بود
وی در خصوص ادعای مقامات عمرانی مبنی براینکه عنوان کردند به عنوان میانجی بین ایران و کشورهایی که ایران با آنها رابطه خوبی ندارد از جمله عربستان و امریکا گفت: روابط ایران و عمان مشخص است و همواره رایزنی و تماس هایی بین دو کشور وجود دارد و هر از گاهی که کشورها نیاز به همکاری و تماس داشته باشند این رایزنی ها صورت می گیرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: در خصوص امریکا وضعیت روشن است و نیازی به میانجی گری وجود ندارد در مورد عربستان نیز هنوز نگاه دقیقی ندارم اما صداهایی که از ریاض شنیده می شود روشن است لذا فکر می کنم صحبت در مورد بیانات طرف عمانی نیازی نیست و ما منتظر اقدامات و تلاش های مثبت عربستان هستیم به اعتقاد ما این کشور باید نسبت به رفتار خود در منطقه و ایران گام های مثبت تری بردارد به ویژه در بخش یمن نیاز است که هر چه زودتر یمن را به مردم این کشور واگذار کند و بمباران خود را متوقف کند.
قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه تاثیر همه پرسی اقلیم کردستان در منطقه چه خواهد بود نیز گفت: این مسئله خیلی وسیع است و در یک فرصت کوتاه نه در قالب یک سوال نمی توان درباره همه آن توضیح داد.
وی افزود: مواضع جمهوری اسلامی پیرامون همه پرسی و اشتباه بودن آن بیان شده قطعا این اقدام اقدامی بی ثبات کننده و علیه حاکمیت ملی عراق است و باعث تشتت آرا در درون عراق و کمک به ترویج تروریستی که با تلاش به اضمحلال نزدیک شده بود می تواند باشد لذا این بحث طولانی است که باید با توجه به مسائل اقوام و قومیت هایی که در این منطقه زندگی می کنند بحث بیشتری درخصوص آن به عمل آید.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص این که آیا ایران مرودات خود را با کردستان قطع خواهد کرد گفت: باید منتظر ماند و دید این مسیر چه طور طی می شود قطعا براساس شکل جدید شرایط منطقه و مرزهای عراق و بخش اقلیم کردستان نیاز به بازنگری دارد و باید در این خصوص تصمیماتی اتخاذ کرد اما هر نوع پیش داوری در این شرایط را درست نمی دانیم. قاسمی هم چنین در ادامه این نشست خبری در خصوص دیدار وزرای خارجه ایران و کانادا در حاشیه نشست سازمان ملل در نیویورک گفت: مقامات ایران و کانادا مذاکرات خود را پیشتر در کشور ثالث آغاز کرده بودند و در تهران نیز ادامه دادند.
وی افزود: براین اساس دو وزیر در حاشیه اجلاس سازمان ملل در نیویورک نیز دیدار داشتند و در مذاکراتی که بین آنها صورت گرفت پیرامون مسائل دو جانبه همکاری ها آینده روابط و وضعیت ایرانیان مقیم کانادا صحبت شد و بنا بر این شد که بتوانیم در آینده مذاکرات را در سطوح دیگری ادامه دهیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: محوریت اصلی این مذاکرات در خصوص برقراری روابط و مسائل کنسولی بین ایران و کانادا بود و هم چنین مسائل منطقه وموضوع برجام مورد رایزنی و گفت و گو قرار گرفت اما محور اصلی گفت و گو وضعیت ایرانیان مقیم کانادا و شرایط کنسولی آنها بود. قاسمی در خصوص سفر برخی هیئت ها به ترکیه نیز گفت: این سفر مکررا صورت می گیرد گاهی خبری می شود و گاهی خیر و در چارچوب روابط اقتصادی دو کشور این قبیل دیدارها و تبادل نظرها در بخش های دولتی و خصوصی متداول و رایج است.
وی در خصوص ادعای مقامات رژیم صهیونیستی مبنی براینکه اگر جهان نتواند جمهوری اسلامی را متوقف کند ما خودمان این کار را انجام خواهیم داد و موضع جمهوری اسلامی در این خصوص گفت: این حرف ها جدید نیست و فکر می کنم توقع دیگری از این آقایان در این رژیم اشغالگر وجود ندارد و این افراد معمولا حرف های گستاخانه نسبت به ایران مطرح می کنند و در حقیقت با این نوع اظهارنظرها مواضع و ماهیت خود را به جهان نشان می دهند که البته برای ما و دیگران اهمیتی ندارد.