رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، همکاریهای امنیتی بین ایران و فرانسه را در مبارزه با تروریسم تاثیرگذار دانست.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جمعی از نخبگان و خبرنگاران فرانسوی، روز گذشته سهشنبه (۴ مهر) با علاءالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دیدار و درباره روابط دو جانبه و منطقهای و همکاریهای پارلمانی گفتوگو کردند.
علاءالدین بروجردی در ابتدای این دیدار با اشاره به همزیستی مسالمت آمیز ادیان در جمهوری اسلامی ایران گفت: «مجلس شورای اسلامی در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران از قدرت بسیار بالایی برخوردار است و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران فارغ از بحث جمعیت و نرم انتخاب نماینده برای تمامی اقلیتهای دینی حق داشتن نماینده در مجلس شورای اسلامی را در نظر گرفته است».
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران تفکرات تند و غیرمنطقی همچون داعش را ضداسلامی میداند، تصریح کرد: «متاسفانه تفکرات تند و ضد اسلامی آفتی است که در بسیاری از کشورهای منطقه و جهان ریشه دوانده است و عملا این کشورها را درگیر تهدیدات امنیتی کرده است».
وی ادامه داد: «امروز جهان با این واقعیت مواجه است که گروهکهای تروریستی از جمله داعش در منطقه زاییده سیاستهای امریکا و رژیم صهیونیستی هستند».
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه با اشاره به اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران با تاسی از رهنمونهای امام خمینی (ره) نفی سلطهگری و سلطهپذیری است، گفت:: «ما مخالف سیاستهای غلط مدعیان حقوق بشر در منطقه بوده و مخالفت خود را با صدای بلند فریاد میزنیم، هرچند که هزینه آن را در طول تاریخ پرداخت کردهایم».
وی به بحران یمن بعنوان ظلم همیشه پایدار در تاریخ منطقه اشاره کرد و ادامه داد: «جای تعجب است که هزاران انسان بیگناه در یمن به خاک و خون کشیده میشوند و در مقابل واکنش مدعیان حقوق بشر سکوت در برابر این فجایع است».
بروجردی در زمینه مسائل امنیتی و هم چنین همکاریهای ایران و فرانسه در زمینه مبارزه با تروریسم گفت: «سرویسهای اطلاعاتی دو کشور فعال بوده و میتوانند نقش بسزایی در همکاریهای امنیتی فیمابین ایفا کنند».
وی با اشاره به تحولات عراق و اقلیم کردستان خاطر نشان کرد: «جمهوری اسلامی ایران قویا از تمامیت ارضی عراق دفاع نموده و مخالف تجزیه این کشور است».
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه سازمان ملل متحد و دیگر همسایگان عراق از جمله ترکیه و سوریه نیز مخالف این طرح بوده و تنها رژیم صهیونیستی حامی اقلیم کردستان در برگزاری این همه پرسی است افزود: «امیدوار به حفظ تمامیت ارضی عراق با استفاده از راهکارهای سیاسی موجود هستیم».
کارن خانلری نماینده اقلیت ارامنه در مجلس نیز که در این دیدار حضور داشت با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران دارای پیشینه غنی فرهنگی و دینی متاثر از آموزههای امامان شیعی است، گفت: «اقلیتهای دینی در مجلس شورای اسلامی دارای حقوق اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هستند و زندگی مسالمت آمیزی در کنار مسلمانان دارند».
وی با اشاره به تحولات و بحرانهای موجود در منطقه گفت: «ارامنه در طول تاریخ رنجهای بیشماری را احساس کردهاند و ما امروز متاسفیم که فلسطینیان نوار غزه، آشوریان سوریه و مسلمانان میانمار دچار نسل کشیها و جنایات علیه بشریت هستند».
نماینده اقلیت ارامنه در مجلس در رابطه با برگزاری همه پرسی اقلیم کردستان عراق گفت: «نتایج همه پرسی اقلیم کردستان بستر حقوقی مداخله کشورهای بیگانه از جمله ترکیه برای دخالت در اقلیم کردستان و عراق را فراهم خواهد کرد که نباید از آن غافل بود».
یکی از اعضای این هیات فرانسوی نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیتهای فراوان همکاریهای دو کشور گفت: «حصول توافق بانکی و همچنین رایزنی و تبادل نظرات هرچه بیشتر طرفین گامهای مهمی در استفاده از ظرفیتهای موجود در روابط فیمابین است".
این گروه با بیان دیدگاههای خود در برخی مسائل منطقه اظهار داشتند: «سیاستهای ترامپ رییس جمهور امریکا در منطقه، سیاستهای صحیح و منطقی نیست».
نخبگان و خبرنگاران کشور فرانسه نیز ابراز داشتند: «همکاریهای ایران و فرانسه در روند مبارزه با تروریسم ضروری است و نقش همکاریهای دو کشور در ایجاد صلح و امنیت در منطقه انکارناپذیر است».
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی همچنین در این دیدار به سوالات نخبگان و خبرنگاران کشور فرانسه درباره ساختار مجلس شورای اسلامی و برخی تحولات منطقه پاسخ دادند.