کد خبر:۶۳۸۱۲۵
جهانگیرى در چهارمین همایش ملی روز روستا و عشایر:

هیچ خط قرمزى در مبارزه با فساد نباید وجود داشته باشد

معاون اول رئیس جمهور گفت: هیچ خط قرمزى در مبارزه با فساد نباید وجود داشته باشد، هیچ فردی نباید در مبارزه با فساد تسویه حساب سیاسی کند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در چهارمین همایش ملی روز روستا و عشایر که امروز شنبه (۱۵ مهرماه) در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار کرد: امروز فرصت مناسبی است تا به مسائل و مشکلات روستاییان رسیدگی کنیم، البته در همه روزهای سال و همه مجامع می‌توان در این باره بحث و اظهارنظر کرد، اما در روز ملی روستا باید جمع‌بندی مطلوبی از اقدامات انجام شده برای روستاییان انجام داد.

جهانگیری افزود: مدار و محور کشور به منظور ایجاد توسعه، متکی به نیروی انسانی فعال و نخبه بوده چراکه ایران کشوری جوان و دارای ظرفیت جوانان تحصیلکرده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های ایران، نیروی انسانی است، تأکید کرد: مسئولان کشور باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند البته در کنار این مسائل باید از قابلیت‌های مادی و معنوی در توسعه روستا‌ها استفاده کرد.

وی یادآور شد: با نگاهی به تاریخ ایران درمی‌یابیم و که روستاییان و عشایر همواره نقش عمده و تعیین کننده‌ای در کشورمان داشتند، همچنین اگر به سرمایه اجتماعی کشورمان نگاه کنیم متوجه می‌شویم که آن‌ها در مشارکت همبستگی و امید به آینده نقش به سزایی داشته‌اند.

جهانگیری ادامه داد: برای رسیدن به طرح توسعه کشور باید در برنامه‌های توسعه به توسعه روستا توجه داشت در این راستا مشارکت روستاییان برای برنامه‌ریزی روستایی آثار خوبی را به دنبال خواهد داشت.

معاون اول رئیس جمهور با بیان این که در برنامه ریزی روستایی باید به سیاست بومی توسعه روستایی توجه کرد، گفت: نباید این طور پنداشت که روستا زمانی توسعه می‌یابد که روستایی، شهری شود، معتقدم نگرش روستاییان به زندگی به مدل‌های توسعه و دستیابی به آن کمک می‌کند.

وی اضافه کرد: اکنون زندگی روستاییان رسانه‌ای شده است و آن‌ها با رسانه‌ها درگیر هستند. گاهی تصور می‌شود برای توسعه روستا باید مدلی شهری ایجاد کرد در صورتی که این دیدگاه قابل قبول نیست.

جهانگیری افزود: برنامه ما در توسعه روستا باید به گونه‌ای طراحی شود که در عین استفاده از خدمات بهداشتی، علمی، تکنولوژی و... روستا، بماند و شهر هم شهر بماند به این معنا که روستا نباید کاریکاتوری از شهر باشد.

معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: فرهنگ روستایی توانایی تنظیم مناسب‌ترین سیاست‌های اجتماعی را داراست همچنین در اقتصاد مقاومتی مهمترین کانون توسعه متکی به تولید، تولید روستا و عشایر است.

وی با اشاره به مهم‌ترین پیام سیاست اقتصاد مقاومتی متذکر شد: برنامه همه دستگاه‌ها باید به مجموعه سیاست اقتصاد مقاومتی قرار گیرد همچنین روح اقتصاد مقاومتی باید بر همه سیاست‌های کشور حاکم باشد، چراکه کشور ما امروز با چالش‌های بسیاری روبه رو است.

جهانگیری گفت: موضوع آب، بیکاری و محیط زیست از مهمترین چالش‌های کشورمان شناخته می‌شود امروز دغدغه اصلی جامعه ایران بیکاری است و سیاست‌های موفقی وجود دارد که با اجرای آن می‌توان اشتغال ایجاد کرد.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر این که رشد اقتصادی پایدار و اشتغال‌زا از اهداف مهم دولت است، ادامه داد: نباید تن‌ها در یک بخش کشور رشد و توسعه ایجاد شود بلکه باید با سیاست‌گذاری صحیح و سنجیده امنیت تولید کننده و سرمایه‌گذار را فراهم کنیم.

وی با یادآوری این که مقام معظم رهبری امسال را تحت عنوان اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری کردند، یادآور شد: به منظور تحقق شعار امسال باید سرمایه گذاری را مورد توجه قرار داد امروز مدار اقتصاد در دست بخش خصوصی قرار دارد خوشبختانه این بخش عاقل و آگاه است و امنیت بخش خصوصی به این معناست که کسی نمی‌تواند وارد حریم آن شود. اگر کسی غیر از این مسیر حرکت کند یقینا در مسیر آمریکا و دشمنان قرار گرفته است.

جهانگیری خاطرنشان کرد: در مقطع فعلی که آمریکا و دیگران درباره برجام برای ما خط و نشان می‌کشند ما به دنبال تحقق اهداف سیاست اقتصاد مقاومتی هستیم تا با این روش بتوانیم چالش‌های کشورمان را رفع کنیم.

وی ادامه داد: بخش خصوصی خواهان مبارزه با فساد است بنده معتقدم باید با فساد مبارزه شود چرا که متأسفانه امروز این چالش گسترش یافته و به جای حساس رسیده است.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه هیچ خط قرمزی در مبارزه با فساد نباید وجود داشته باشد، گفت: هیچ کسی نباید در مبارزه با فساد تسویه حساب سیاسی کند باید قاطعانه در این زمینه پیش برویم و نهادهای امنیتی هم باید در چارچوب قانون عمل کنند تا سرمایه گذاری به خوبی انجام شود و بخش خصوصی هم میدانداری کند.

جهانگیری ادامه داد: بنده با اطمینان اعلام می‌کنم که چالش‌های کشور با تلاش، مدیریت صحیح و برنامه ریزی دقیق قابل حل است؛ چراکه با برنامه ریزی درست می‌توان معیشت مردم و بیکاری را مرتفع کرد از این رو باید دست در دست یکدیگر داد.

وی یکی از چالش‌های مهم اساسی کشور را مسئله آب دانست و تأکید کرد: اقدامات زیادی در این حوزه در سال‌های گذشته انجام شده است، اما معتقدم اگر روشهای آبیاری مدرن در دستور کار قرار گیرد و با همت روستاییان این مهم پیشرفت کند می‌توانیم بر چالش‌های این حوزه غلبه کنیم.

معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: همچنین باید از محیط زیست از جمله جنگل‌ها، خاک حاصلخیز و مراتع به صورت جدی حفاظت کرد.

جهانگیری ادامه داد: متأسفانه امروز پدیده زمین‌خواری مشاهده می‌شود و سودجویان نباید از زمین‌های حاصلخیز کاربری دیگری کنند، زیرا زمینی که قرن‌ها حاصلخیزی آن طول می‌کشد نباید کاربرد دیگری داشته باشد.

وی با بیان اینکه در توسعه روستا باید به خدمات مورد نیاز روستاییان توجه کرد، گفت: امروز ۹۲ درصد روستاییان از راه آسفالت رو استفاده می‌کنند و باید به سایر مناطق روستایی هم این امر منتقل شود.

معاون اول رئیس جمهور گفت: روستاییان باید از آب آشامیدنی سالم بهره‌مند باشند، به همین دلیل امسال ۳۰۰ میلیون دلار اعتبار به این امر اختصاص دادیم و سال گذشته به دو هزار و ۹۵۰ روستا آب آشامیدنی سالم منتقل شد به هرحال این طرح را برای همه روستاییان در نظر داریم تا همه روستاییان از آب آشامیدنی سالم استفاده کنند.

جهانگیری با اشاره به موضوع گازرسانی برای روستاهای کشور خاطرنشان کرد: ۷۷ درصد جمعیت روستایی از این نعمت برخوردار هستند، همچنین در تلاشیم تا کلیه روستا‌ها از شبکه بهداشت و درمان برخوردار شوند البته این مهم جزء برنامه‌های دولت است تا بتوانیم امکانات درمانی را در اختیار روستاییان قرار دهیم.

وی یادآور شد: امروز ۲۶ هزار و ۸۰۰ روستا می‌توانند در سرویس اینترنتی استفاده کنند بسیاری از روستاییان با به کارگیری از این شبکه در این زمینه اقدامات مهمی انجام دادند و توانستند روستای خود را معرفی کنند.

معاون اول رئیس جمهور یادآور شد: روستاییان با استفاده از سرویس اینترنتی می‌توانند جاذبه‌های روستایی خود را به عنوان یک هدف گردشگری معرفی کنند و به این شکل گردشگرهای خارجی می‌توانند از روستای آن‌ها با سفر به ایران بازدید داشته باشند.

جهانگیری اظهار کرد: از امسال حدود ۶ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی با نرخ‌های سود ۴ و ۶ درصد (به ترتیب برای روستاهای مرزی، شرکت‌های دانش بنیان و سایرین) تعلق می‌گیرد البته برخی از این اعتبار در اختیار استانداران و کارگروه‌های استانی است که باید فعال شوند، برخی هم در اختیار مرکز قرار دارد که ما سعی می‌کنیم آن را به سوی مسئولان محلی سوق دهیم.

وی اضافه کرد: روستاییان با استفاده از منابعی که در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد می‌توانند شرکت‌های متکی به ظرفیت روستا‌ها ایجاد کنند.

معاون اول رئیس جمهور گفت: امسال می‌توان جهشی در راستای اشتغال و تولید روستایی ایجاد کرد و طرح‌هایی که در روستا باید اجرا شود مکمل ظرفیت‌های درونی روستاهاست، همچنین جهت‌گیری کارگروه‌ها در این زمینه باید مشخص شود چراکه آیین نامه آن این هفته در جلسه هیئت دولت تصویب و وارد فاز اجرایی می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار