کد خبر:۶۴۱۲۳۱
خبرگزاری آسوشیتدپرس

افشای برخی جزئیات طرح تشدید نظارت بر برجام در سنای آمریکا

خبرگزاری آسوشیتدپرس جزئیاتی تازه از پیش نویس طرح کورکر-کاتن برای تشدید نظارت بر برجام در سنای آمریکا فاش کرد که حاکی از معیارهای جدید با محوریت برنامه موشکی و دائمی کردن محدودیت‌های برنامه هسته ایران برای بازگرداندن تحریم‌های برجامی است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری آسوشیتدپرس جزئیاتی از پیش نویس طرح تشدید نظارت بر برجام که از سوی «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و سناتور ارشد «تام کاتن» طراحی شده را فاش کرد.

در این پیش نویس که برای برآوردن خواسته‌های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از کنگره این کشور پیرامون تشدید قانون نظارت بر برجام طراحی شده، معیارهای جدیدی برای بازگرداندن تحریم‌های برجامی علیه ایران معرفی می‌شود.

به نوشته آسوشیتدپرس در متنی که این خبرگزاری مشاهده کرده، در میان این معیار‌ها که فراتر از متن برجام است، محدودیت‌های جدیدی علیه برنامه موشکی ایران دیده می‌شود.

براساس این متن، در صورتی که ایران اقدام به آزمایش پرواز، تولید و یا استقرار موشک‌های بالستیک قاره پیمای قادر به حمل کلاهک هسته‌ای کند، تحریم‌های کنگره علیه تهران به صورت خودکار بازخواهد گشت.

این مورد شامل تبدیل موشک‌های ماهواره بر به موشک بالستیک قاره پیما و هر تلاشی برای دستیابی پنهانی به مواد هسته‌ای و یا تجهیزات هسته‌ای برای تولید آن از خارج از ایران نیز می‌شود.

این طرح همچنین مفاد مربوط به محدودیت ایران در غنی سازی و ذخیره اورانیوم و بهره برداری از انواع خاصی از سانتریفیوژ‌ها را به طور مؤثر دائمی می‌کند.

افزون بر این، اگر ایران از ارائه دسترسی کافی به هر سایتی از جمله سایت‌های نظامی در صورت درخواست آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای سرباز زند، برجام را نقض کرده است.
مهم‌تر از همه آنکه، این طرح همه تاریخ‌های انقضای مربوط به محدودیت‌های پیش بینی شده در برجام در مورد فعالیت‌های هسته‌ای را یکجا لغو می‌کند.

به عنوان مثال تعداد سانتریفیوژهایی که ایران مجاز به استفاده از آن‌ها است در حال حاضر محدود به ۵۰۶۰ است که این محدودیت براساس متن برجام پس از ۱۰ سال از میان خواهد رفت.
این در حالی است که طرح کورکر-کاتن می‌گوید تهران تا زمانی نامعلوم نباید بیش از ۵۰۶۰ سانتریفیوژ فعال داشته باشد.

همچنین ایران تا اطلاع ثانوی از تولید اورانیوم غنی شده بیش از ۳. ۶۷ درصد محروم بوده و مجاز به ذخیره بیش از ۳۶۰ کیلوگرم از این مواد نیست.
طرح مذکور ضرب الاجل ۹۰ روزه برای گزارش پایبندی ایران به برجام از سوی دولت آمریکا به کنگره را به ۶ ماه افزایش داده، اما در عین حال موارد مورد گزارش را گسترش و از مفاد برجام به دیگر رفتارهای ایران تعمیم می‌دهد.

این رفتار‌ها ممکن است مواردی مثل نقض حقوق بشر و یا استفاده نظامی از هواپیماها، اجزا یا خدمات بازرگانی که مجوز آن‌ها از سوی آمریکا صادر شده را دربر گیرد.
در حالی که این پیش نویس، هنوز میان سناتورهای آمریکا توزیع نشده، دمکرات‌های سنا اعلام کرده اند که با هراقدامی برای بازنویسی یا خنثی کردن معیارهای موجود در برجام برای بازگرداندن تحریم‌های ایران مخالف هستند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار