کد خبر:۶۴۱۸۲۷
دلفین لورنزانا:

جنگ ۵ ماهه دولت فیلیپین با داعش پایان یافت

وزیر دفاع فیلیپین از پایان جنگ ۵ ماهه با تروریست‌های طرفدار داعش در جنوب این کشور خبر داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری فرانسه، دلفین لورنزانا وزیر دفاع فیلیپین امروز دوشنبه در حاشیه یک نشست امنیتی در شهر کلارک واقع در شمال این کشور، پایان جنگ ۵ ماهه با طرفداران داعش در جنوب فیلیپین را اعلام کرده است. در جریان این درگیری‌های خونین بیش از ۱۰۰۰ نفر کشته شده اند.

وی در این باره تاکید کرد: اکنون اعلام می‌کنیم که کلیه عملیات‌های نظامی در شهر مراوی پایان یافته است. هیچ تروریست و شبه نظامی دیگری در این شهر حضور ندارد. گروه آخر شبه نظامیان و تروریست‌ها در یک ساختمان گرفتار شده بودند که با نابودی آن‌ها عملیات نظامی در شهر مراوی پایان یافته است. همه گروگان‌ها نیز آزاد شده اند.

صد‌ها تروریست که اتحاد خود را با گروه داعش اعلام کرده بودند، از ۲۳ ماه می‌کنترل بخش هایی از شهر مراوی را در اختیار گرفته بودند و از غیرنظامیان به عنوان سپرهای انسانی استفاده می‌کردند.

رودریگو دوترته رئیس جمهور فیلیپین و تحلیلگرات امنیتی بر این باور بودند که تروریست‌ها قصد ایجاد یک خلافت و حکومت را در شهر مراوی دارند.

این عملیات نظامی منجر به مرگ بیش از ۱۰۰۰ نفر و بی خانمان شدن ۴۰۰ هزار نفر دیگر شده است. بخش‌های وسیعی از شهر مراوی نیز تخریب شده است. سرکرده تروریست‌ها نیز در درگیری با نیروهای امنیتی و ارتش فیلیپین به هلاکت رسیده است.

جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا نیز دوشنبه از پیروزی ارتش فیلیپین در شهر مراوی استقبال کرد و گفت: یکی از نخستین اقداماتی که قصد دارم پس از رسیدن به فیلیپین انجام دهم، تبریک گفتن به ارتش این کشور به خاطر آزادسازی شهر مراوی از تروریست‌ها است.

البته روابط مانیل و واشنگتن از زمان به قدرت رسیدن دوترته به شدت متنشج شده و تلاش وی برای برقراری روابط نزدیک‌تر با روسیه و چین با نگرانی آمریکا روبرو شده است.

وزرای دفاع استرالیا، چین، هند، ژاپن، نیوزلند، کره جنوبی و روسیه قرار است به همراه وزرای دفاع فیلیپین و آمریکا در نشست امنیتی آسه آن در شهر کلارک شرکت کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار