کد خبر:۶۴۳۲۰۶
فراهانی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

برای کاهش آلودگی هوا دولت باید سهمش را از توسعه مترو بپردازد

رییس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران گفت: در مورد شیوه‌های بلند مدت جلوگیری از آلودگی هوا باید به گسترش حمل و نقل ریلی بپردازیم و دولت نیز باید سهم خودش را از توسعه خطوط مترو، واگن‌ها و همچنین بلیت شهروندان بپردازد.
مجید فراهانی رییس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو پیرامون مسئله آلودگی هوا که باتوجه به بروز فصل سرما بیشتر شده و راه حل‌های آن گفت: در بحث آلودگی هوا چند مسئله وجود دارد که باید برای حل آن یکسری اقدامات فوری و فوتی و اضطراری و یکسری اقدامات دراز مدت انجام شود. در خصوص اقدامات فوری و فوتی بحث شناور شدن ساعات حمل و نقل وسایل نقلیه و بحث جلوگیری از ورود کامیون‌ها و کامینت‌ها مطرح است.
وی افزود: براساس آماری که داده شده بیش از ۳۰ درصد آلودگی هوای تهران شب‌ها با کامیونهای ترانزیتی که وارد شهر می‌شوند و هیچ ربطی هم به شهر ندارند اتفاق می‌افتد و یکی از چاره هایش ایجاد راههای جایگزین برای عبور کامیون‌ها است که به جای ورود به شهر از راههای جایگزین عبور کنند و بگذرند همچنین مسئله برخورد با خودروهای آلاینده و دودزا و مسئله نظارت برتولید سوخت پالایشگاه‌ها کارهای فوری فوتی‌ای هستند که ما در کوتاه مدت می‌توانیم انجام بدهیم و اثری در این‌باره بگذاریم.

این عضو شورا تصریح کرد: در مورد شیوه‌های بلند مدت برای حل آلودگی هوا واقعیت این است که هیچ راهی نداریم جز اینکه مشابه تمام کشورهای دنیا همانگونه که عمل کرده اند عمل کنیم یعنی یکی اینکه به گسترش حمل و نقل عمومی و ریلی با محوریت مترو بپردازیم و دولت سهم خودش را از توسعه خطوط مترو و واگن‌ها و همچنین مسئله خرید بلیت مسافرین بپردازد. این اتفاقی است که در ده سال گذشته نیفتاده.

وی افزود: همچنین بحث تغییر مبلمان شهری به موازات از خودرو محور به زیست محور براساس رفت و آمد با دوچرخه و یا حداکثر موتور سیکلتهای برقی و نه بنزینی از راه حل‌های بلند مدت می‌باشد؛ چرا که امروز آلودگیهایی که موتور سیکلت‌ها در تهران ایجاد می‌کنند ۸ برابر خودور‌ها است.

فراهانی گفت: هنگامی که مسائل مربوط به حمل و نقل عمومی تمهید می‌شود بحث گران کردن خودرو‌ها و گرفتن هزینه پارک باید مطرح شود و و اساسا شهروندان بدانند به جای استفاده از خودروهای شخصی خودشان که الان ۵۰ درصد خودروهای شخصی در واقع تک سرنشین هستند در تهران باید از حمل و نقل عمومی که تمهید شده استفاده کنند.

وی افزود:این‌ها اقدامات کوتاه مدت و بلند مدت پیش روی ماست و ما کمبود قانون در این زمینه نداریم و عزم جدی می‌خواهد و این‌ها کارهایی هستند که با اراده جدی و همکاری همه باید انجام شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار