همایش تجلیل و بزرگداشت محمدسرشار نویسنده کتاب «بچرخ تا بچرخیم» در محل غرفه خبرگزاری دانشجو در نمایشگاه مطبوعات برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، همایش بزرگداشت محمد سرشار و عوامل انمیشن بچرخ تا بچرخیم با حضور خانواده شهید مصطفی احمدی روشن، خانواده شهید مدافع حرم مصطفی صادقی، دکتر اسماعیل آذر و محمدرضا سرشار در غرفه خبرگزاری دانشجو برگزار شد.
در ابتدای این مراسم اسماعیل آذر استاد ادبیات فارسی درباره انیمیشن بچرخ تا بچرخیم گفت: در ادبیات فارسی عبارت «بچرخ تا بپرخیم» معنای منفی دارد اما نویسنده در این کتاب با هنرمندی، تعبیری مثبت از این عبارت مشهور ارائه داده است.
آذر ادامه داد: نوشتن این داستان به ظاهر ساده میآید، اما در واقع خیلیها از پس آن بر نمیآیند. اولین کسی که توانست برای کودکان بنویسد «امام محمد غزالی» بود، اما او هم فقط برای کودکان نوشت نه از کودکان. از کودکان نوشتن کاری بسیار دشوار است.
او نوشتن برای کودکان را خطیرترین کار دانست و اضافه کرد: برای این کار نویسنده آن قدر باید کوچک شود که بتواند فکر و حتی جسمش را کودکانه کند. همچنین باید زمینههای جامعه شناختی را نیز شناخته باشد تا بتواند دست به قلم شود.
این استاد ادبیات فارسی در ادامه افزود: در «بچرخ تا بچرخم» نویسنده توانسته مفاهیم ساختن و روی پای خود ایستادن را به مخاطب القا کند. البته خواندن خط کتاب مشکل است پیشنهاد میکنم خط کودکانه باشد، چون خوانش برای کودان مشکل است.
در ادامه قسمتهایی از انیمیشن بچرخ تا بجرخیم برای مهمانان پخش شد.
همچنین محمدرضا سرشار، پدر محمد سرشار در این مراسم با تقدیر از نگارش این کتاب گفت: امیدوارم با نقدهایی پسندیده و ارائه الگوهای درست بتوانیم نسلی آگاه، مبارز و بالنده را تربیت کنیم چرا که آینده کشور به دست فرزندان امروز رقم خواهد خورد.
مادر شهید مصطفی احمدی روشن نیز ضمن ابراز خوشحالی از ساخت این انیمیشن به عوامل آن خسته نباشید گفت و آروز کرد در این رابطه تولیدات بیشتری ساخته شود.
محمدسرشار نویسنده کتاب ضمن تشکر از عوامل انیمیشن گفت: آغاز کار به نیمه دوم سال ۹۲ بازمیگردد یعنی زمانی که شرایط کشور در حالت عادی نبود و تحت تاثیر از دست دادن شهدای هستهای بود. دولتمردان نیز بر سر دستاوردهای آنان در حال مذاکره بودند، از این رو برای ما که همسن و سال شهید مصطفی احمدی روشن بودیم سکوت کردن بسیار دشوار بود لذا بیشتر احساس خسارت کردیم.
نویسنده کتاب در ادامه خاطر نشان کرد: برای همین تصمیم گرفتم داستانی کوتاه در این رابطه بنویسم. وقتی که کار تولید شد بسیاری خواستند آن را به قیمت بالا بخرند و حتی دختر جوانی در یکی از شبکههای اجتماعی آن را به نام خود منتشر کرد. در آنجا پیامهای زیادی حاوی نقدها و نظرات مختلف درباره انمیشن دیدم که به پیشرفت کار بسیار کمک کرد و باعث شد تا من ویرایش دوم کتاب را انجام دهم.
او در ادامه افزود: در ابتدا پوسته اثر مناسب مخاطب ده ساله بود. لایه دوم هم برای بزرگترها و لایه سوم مخصوص رجال سیاسی تالیف شده بود.
انمیشنی که راوی جماعتی بود که برای حفظ دستاوردهایشان مقاومت میکردند. پس از آن با کمک افراد بسیاری این انمیشن توانست در جشنواره مردمی جشن آفتاب و در جشنواره عمار جوایز زیادی را کسب کند.
اما پخش در شبکه نهال انتقادات و توجهات بسیاری را برای «بچرخ تا بچرخیم» رقم زد. شبکه ماهوارهای صدای آمریکا یک بار حتی تیتر یک خود را به انمیشن ما اختصاص داد. این نشان دهنده دیده شدن کافی و مناسب کار بود.
باید بگویم در برخی کارهای هنری کار فردی پاسخگو نیست و تعامل لازم است. طراحی شخصیت ها، کارگردانی و دیگر همکاریها باعث شد تا انمیشن ما موفق شود.
گزارش تصویری خبرگزاری دانشجو را از این مراسم اینجا بخوانید