کد خبر:۶۴۵۱۷۲
گزارش/ کافه‌تعطیلات ۵

پیشنهادهایی برای یک آخر هفته اربعینی/ ما و یک دل ابری

حال دل‌هایمان، ابری است. همه مایی که حسرت کربلای اربعین امسال بر دلمان مانده، امروزمان با حسرت آغاز و به حسرت ختم می‌شود.
گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو- محمدصالح سلطانی؛حال دل‌هایمان، ابری است. همه مایی که حسرت کربلای اربعین امسال بر دلمان مانده، امروزمان با حسرت آغاز و به حسرت ختم می‌شود. آرزوی بودن در انبوه زوار حسین(ع)، و قطره‌شدن در دریای دوستدارانش را نگه می‌داریم برای سال آینده. رویای اربعینی شدن را در دل می‌پرورانیم و از همین امروز، روزشمار اربعین آینده را می‌زنیم به دیوار اتاق‌هایمان. به امید آن‌که سال آینده، در آخر هفته‌ای که منتهی می‌شود به اربعین حسین(ع)، جایی میان عمودها باشیم، پا به پای بیست میلیون عاشقش گام برداریم و چشم به شوق دیدن بارگاه نورانی‌اش، تر کنیم. این آخر هفته حسرت‌آلود را نمی‌شود جز با یاد شهیدان کربلا گذراند.

کتاب هفته: صبحانه در تیفانی
 بستگی دارد چقدر خوره کتاب باشید. اگر از آن دسته افراد هستید که میل دارند در طول هفته و یا ماه، مزه های مختلفی از کتب را بچشند و زمان خود را حتی در اتوبوس و تاکسی و مترو صرف کتاب کنند، کتبی که در قطع جیبی و یا پالتویی منتشر می شوند برای شما بسیار سرگرم کننده خواهند بود. در این قطع و اندازه کتب بسیار جالب و جذابی وجود دارد. رمان کوتاه «صبحانه در تیفانی» یکی از همین ها است. 

رمان صبحانه در تیفانی نوشته «ترومن کاپوتی» است که در سال 1958 منتشر شده است. این کتاب حول شخصیت زنی به نام «هالی گولایتلی» است، صبحانه در تیفانی ماجرای دختر جوانی است در نیویورک که زندگی‌اش را در کافه‌ها و رستوران‌ها و با مردها می‌گذراند و به نظر می‌رسد  نه شغلی دارد و نه خانواده‌ای.او تقیدی به مکان خاصی ندارد و همیشه دوست دارد در سفر باشد. برای همین همیشه نامه هایش را با عنوان «در سفر» ارسال می کند. در داستان هرزگی نیست و کاپوتی شخصیت سالمی را ترسیم می کند. سادگی شخصیت اول داستان، او را به دردسر می اندازد و ناخواسته درگیر مافیای مواد مخدر می شود.
بسیاری از منتقدین هالی گولایتلی را یکی از مشهورترین شخصیت های  تاریخ ادبیات معرفی کرده اند. نثر کتاب به سیاق بیشتر رمان های امریکایی روان و فضای داستان هم رئال است. کاپوتی در خصوص کتابش گفته بود که این یک «رمان واقعی» است.

پیشنهادهایی برای یک آخر هفته اربعینی/ ما و یک دل ابری


فیلم هفته: هیهات
تعداد آثار عاشورایی سینمای ایران، به تعداد انگشتان دو دست هم نمی‌رسد. تمام تاریخ سینمای ایران را که ورق بزنیم، بیش از پنج-شش فیلم که مضامین عاشورایی در خود داشته باشند، پیدا نمی‌کنیم. «هیهات» تقریباً آخرین و تازه‌ترین اثر سینمای ایران با محتوای مربوط به عاشوراست. فیلمی که در ایام محرم سال 95 اکران شد و چند ماهی هست که وارد شبکه نمایش خانگی هم شده. 
چهار اپیزود هیهات، هرکدام از زاویه‌ای به روایت تنیده شدن پیام قیام عاشورا در زندگی مردمان عصر جدید می‌پردازند. اپیزود اول، داستان شوق پیرزنی برای زیارت کربلاست که به شیوه غریبی برآورده می‌شود. قسمت دوم، راوی رشادت‌های یک فرمانده قدیمی دفاع مقدس برای نجات مردم از رد زخم‌های به جا مانده از دوران جنگ است که با تلمیح لطیفی، به دلاوری‌های حضرت عباس(ع) پیوند می‌خورد. سومین ایزد، روایت زندگی عزت‌مندانه دختری یتیم در کربلا و در مجاورت حرم مولایش را پیش چشم مخاطب می‌آورد و آخرین قصه، داستانی در وصف شهدای مدافع حرم است.
چهار نوع نگاه و لحن متفاوت در روایت عاشورا، فیلم را بدل به اثری هنری و مانا کرده که در این برهوت آثار عاشورایی سینمای ایران، حکم غنیمتی ارزشمند را دارد. بهترین فرصت برای مروری بر این اثر، می‌تواند همین آخر هفته است. برای دانلود قانونی این اثر می‌توانید به yon.ir/TLA5M سری بزنید. 

پیشنهادهایی برای یک آخر هفته اربعینی/ ما و یک دل ابری

سایت هفته: کرب و بلا
برای بسیاری از ما، یاد امام حسین(ع) از اول محرم زنده می‌شود و دست بالا تا آخر ماه صفر ادامه می‌یابد. برای گروهی از جوانان اما زنده‌نگه‌داشتن یاد و نام امام حسین در تمام طول سال، یک کار ویژه و دائمی است. «کرب و بلا» ماحصل دغدغه یک گروه فرهنگی-رسانه‌ای جوان برای تولید محتوا درباره فرهنگ جهانی عاشوراست. این مجموعه رسانه‌ای( شامل سایت و کانال تلگرام و صفحاتی در سایر شبکه‌های اجتماعی)  هدف خود را «معرفی جهانی آن حضرت و دفاع از مکتب ایشان» بیان کرده. جذابیت در تولید محتوا و توجه به زمینه‌ها و فرم‌های گوناگون، بارزترین ویژگی این مجموعه رسانه‌ای است که ظرافت و دقت و زیبایی در محتواهای تولیدی‌شان به وفور یافت می‌شود. در صفحات موضوعی این وب‌سایت مقالات و سخنرانی‌هایی با محوریت قیام عاشورا در دسترس قرار گرفته و گذشته از این‌ها، سایت پر است از والپیپرها، پوسترها، تقویم‌ها و تصاویر خلاقانه‌ی گرافیکی که همراه داشتن‌شان می‌تواند در تمام طول سال، یاد عاشورا را در دل‌هایمان زنده کند. 

پیشنهادهایی برای یک آخر هفته اربعینی/ ما و یک دل ابری


اپلیکیشن هفته: جستجوگر حدیثی میزان
آن‌هایی که اهل مطالعات و پژوهش‌های دینی هستند، دوران کتاب‌های «المعجم» و سختی پیدا کردن یک حدیث از دل منابع را خوب به خاطر دارند. جستجو در میان انبوه کتاب‌های حدیثی کار دشواری بود که حالا و با رشد سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها، راحت  شده. «میزان» یک اپ نوپا و جستجوگر است که کافی است یک کلمه عربی یا فارسی را جستجو کنید تا احادیث شامل آن کلمه را برایتان ردیف کند. این اپ البته هنوز تا رسیدن به استانداردهای یک اپلیکیشن خوب راه زیادی در پیش دارد و در برخی جزئیات ضعیف است. ضمن اینکه بدون اتصال به اینترنت نمی‌شود از آن استفاده کرد. با همه اینها اما، میزان یک اپلیکیشن «کار راه انداز» برای جستجو و پیدا کردن حدیث است. چیزی که احتمالاً وسط بحث‌های تلگرامی و مجازی، حسابی به دردتان خواهد خورد. برای دریافت آن می‌توانید از کافه‎بازار استفاده کنید. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار