آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۵۱۹۲

اربعین نماد عشق بازی عاشقان حسین /از کربلایی شدن امام موسی صدر تا شهید حججی

راهپیمایی بزرگ اربعین هرساله شکوه بیشتری را به رخ جهانیان می‌کشد، باید دید ابعاد این عظمت ناشی از چه چیزی است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو_طاهره ایمانی؛ راهپیمایی اربعین هرساله با ابعاد گسترده‌ای در حال برپایی است. شاید بررسی ابعاد این مانور بزرگ شیعی خالی از لطف نباشد.

حججی نماد عاشقی های پیاده روی اربعین

راهپیمایی نجف به کربلا تن‌ها یک مسیر نیست راهی است که عاشقان بسیاری در آن قدم نهاده اند. از همدانی‌ها گرفته تا حججی‌ها همه وقتی پرواز کرده اند که اربعینی شده اند.

اربعین حسین (ع) راه عشق است راه عقل نیست. این را بهشتی هم می‌گفت. اصلا او بود که به ما یاد داد عاشق شویم. عاشق خدا عاشق هدف. راستی کربلا چه خوب هدفی است اگر اصل را دریابی. مثل همدانی مثل حججی. او که چه خوب کربلایی شد وقتی سرش را در دامن ارباب جا گذاشت و مثل علی اکبر اربا اربا به میهن بازگشت. 

از حضور علما در پیاده روی اربعین تا کربلایی شدن شهید حججی

میل یار به هر که باشد کربلایی اش می‌کند و عشق را به اون نشان خواهد داد. یکی حججی می‌شود و دیگری همدانی تا حبیب ابن مظاهر را به یادمان بیاورد.
نباید پرسید که راه کربلایی شدن چیست. عشق که باشد سوال‌ها بی پاسخ نمی‌مانند.

عشق بازی خادمان حسین برای زوار اربعین

اصلا راه عجیبی است این مسیر نجف به کربلا. هرکس با هرچه دارد می‌آید. عراقی ها، چون میزبان اند خود را موظف کرده اند هرچه دارند خرج زوار کنند. بعضی هایشان کل سال خرج اربعین را کنار می‌گذارند و اگر هم بضاعتشان نرسد جان و فرزندانشان را صرف خدمت به زائران حضرت عشق می‌کنند. اینان فهمیده اند عشق کیست. برای همین اینطور خود را به آب و آتش عشق بازی می‌زنند. کودکانشان به اندازه چندین نفر کار می‌کنند و خسته نمی‌شوند.
کربلا را فهمیده اند که اینطور عاشقانه قدم بر می‌دارند. زوار ایرانی هم کم نگذاشته اند در این راه. اصلا آنجا ایرانی و عراقی معنا ندارد. ملیت‌های مختلف همه می‌آیند تا حسینی شوند. آنجا دیگر هویت ملی معنا ندراد تمام معنای وجودی می‌شود حسین ع.

علمای پیشتاز اربعین، السابقون جاده کربلا

علما از دیرباز پیشتاز حضور در راهپیمایی اربعین بوده اند و بعنوان راهنمایان اصلی مانع فراموشی این واقعه مهم شده اند.
از میرزا حسین نوری مولف کتاب "مستدرک الوسائل" که احیاگر اربعین در قرن چهاردهم بود گرفته تا امام موسی صدر که به گفته آیت الله موحد ابطحی در تمام مسیر نجف به کربلا هنگام گریه چشمانش سرخ می‌شد!
شاید همین مسیر نجف به کربلا بود که امام موسی صدر را به لبنان فرستاد تا قیام کند و اینطور حرکتش را جادوانه کرد.‌
می‌توان ادعا کرد که این راه هم عالم پرور است هم عاشق پرور!

از حضور علما در پیاده روی اربعین تا کربلایی شدن شهید حججی

یا بعنوان مثال حاج آقا مصطفی خمینی مصداق بارز این مثال است. پایه ثابت زیارت کربلا در اربعین آن هم پای برهنه و بدون جوراب. کسی که فرزند ارشد بنیان گذار انقلاب اسلامی بود و با خلوص خود علمایی، چون آیت الله شاه آبادی و دیگران را در طول مسیر با خود همراه می‌کرد.

امروز این راه همچنان ادامه دارد. حاج آقا مصطفی‌ها در طول مسیر بسیارند آنگونه که نه تن‌ها شیعیان بلکه اهل سنت را نیز به این مسیر نورانی کشانده و با تبلیغات خود حسین ع. را جهان شناساندند.

ضعف‌ها را، اما نمی‌توان نگفت! کم کاری برخی از حوزویان در خصوص عظیم جلوه دادن راهپیمایی اربعین و نیز عدم همراهی مردم توسط دولت موضوعات دردناک عصر ماست.
انجام اقداماتی مثل گران کردن بلیط اتوبوس احساسات شیعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ذهن‌ها را به سمت سو استفاده جویی از مراسم دینی شیعیان می‌کشاند.

اما هیچ یک از این‌ها نمی‌تواند مانع از شکوه و عظمت اربعین حسینی شود چرا که رهبر اصلی این پیاده روی کسی است که سالهاست منتظر ظهورش هستیم و امید داریم با آمدنش تا کربلا‌ها پیاده برویم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار