مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان از تصویب طرح و تهیه پرونده ۴ میراث ناملموس آئینهای مربوط به محرم در پهنه استان اصفهان جهت ثبت ملی آنها خبر داد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، فریدون اللهیاری اظهار کرد: یکی از مهمترین سیاستهای اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، تسریع در روند ثبت ملی میراث ناملموس در پهنه استان پا بهپای میراث ملموس فرهنگی است.
وی افزود: بر همین اساس در طی دو سال گذشته در کنار سایر رویدادهای فرهنگی استان موفق به ثبت ملی 70 رویداد فرهنگی میراث ناملموس مربوط به آئینهای مذهبی بهویژه آئینها و آداب و رسوم مربوط به ایام محرم در پهنه استان شدهایم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به لزوم گسترش فعالیتهای اداره کل در این حوزه تصریح کرد: در سالهای گذشته فعالیتهای مربوط به پژوهش در حوزه میراث ناملموس در استان از یکسو محدود بوده و از سوی دیگر شاهد بودیم که همان اقدامات محدود نیز در مرکز و در بخشهایی از شمال استان صورت میپذیرد، لذا هماینک با برنامهریزیهای مناسب در حوزه ثبت، تلاش داریم تا در باب میراث ناملموس بهصورت یکسان در پهنه استان بزرگ اصفهان پژوهش و مستندسازی صورت پذیرد.
وی همچنین به برپائی آخرین نشست شورای ثبت ملی استان اصفهان اشاره کرد و اظهار داشت: همزمان با فرارسیدن اربعین حسینی، اعضای شورای ثبت استان موافقت خود را با تهیه پرونده جهت ثبت ملی چهار اثر میراث ناملموس مربوط به آئینهای ماه محرم با عناوین: آئین جاق جقهزنی در شهرستان دهاقان که همزمان با ایام سوگواری شهادت امام حسین (ع) برگزار میشود، آئین پردهخوانی واقعه عاشورا در شهر تاریخی وزوان، آئین نخل گردانی روز ششم شهادت امام حسین (ع) در شهر نیاسر و آئین شال زنی در روز عاشورا در شهرستان نائین اعلام نمودند.
اللهیاری تصریح کرد: با تصویب کلیات این آئینها، پرونده این آثار تهیهشده و هماینک به شورای ثبت ملی آثار تاریخی کشور، جهت بررسی نهائی و تصویب ارسالشده است.