کد خبر:۶۴۶۹۴۲

سیمای پیامبر اکرم(ص) از منظر رهبر انقلاب

کتاب شعاعی از نیر اعظم (ص) رهیافتی به منظومه فکری رهبر معظم انقلاب درباره پیامبر گرامی اسلام(ص) است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به مناسبت رحلت پیامبر اکرم (ص) بر آن شدیم تا یکی از کتاب هایی که درباره سیمای آن خورشید یگانه است را به حضور مخاطبین معرفی کنیم.
کتاب شعاعی از نیر اعظم(ص) که حاصل پژوهش و تلاش‌ورزی گروهی از محققان و فضلای حوزه علمیه قم است، با نظارت و هدایت مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، در سالی که از جانب رهبر معظم انقلاب «سال پیامبر اعظم» نامگذاری شد، مجال نشر یافت.
مطالب این کتاب در هشت فصل تنظیم شده است. فصل اول با عنوان ویژگی‌های رسول اعظم شامل «حقیقت وجودی و خلقت نوری پیامبر اعظم»، «بشارت به رسالت»، ویژگی‌های شخصی پیامبر»، «ویژگی‌های معنوی پیامبر»، «آثار و برکات پیامبر»، «اخلاق و سیره پیامبر»، «تعلیمات پیامبر» و «افضلیت پیامبر» است.
در بخشی از فصل اول کتاب می‌خوانیم: «شناخت دشمن، محصول همه آن شناخت‌ها و متمم و مکمل آنهاست. بدون آن، دل و ذهن مسلمانان، مخزنی بی حصار است که از دستبرد راهزن و خائن وغارتگر، مصون نیست. در خود اعمال حج، رمی جمرات، نماد دشمن شناسی و دشمن ستیزی است و پیامبر مکرم اسلام اذان برائت را در حج سر داد و آیات برائت را از حنجره امیر مؤمنان در مراسم حج تلاوت فرمود:. اگر اسلام و امت اسلامی روزی از وجود دشمنان جرار فارغ گردد و چنین چیزی ممکن شود، برائت نیز بی فلسفه خواهد بود، ولی با وجود دشمنان و ستیزه گری‌های کنونی، غفلت از دشمن و بی مبالاتی به برائت، خطایی بزرگ و پر خسارت است.»
در فصل دوم درباره ویژگی‌های عصر بعثت به «ویژگی‌های دوران پیش از اسلام»، «ویژگی‌های جزیرة العرب» و «ویژگی‌های مکه» اشاره شده است.
«اهمیت بعثت»، «اهداف بعثت» و «آثار و برکات بعثت» فصل سوم را تشکیل داده است.
وقایع خاص در تاریخ پیامبر اکرم عنوان فصل چهارم است که شامل «دوران مکه» و «دوران مدینه» می‌شود.
در بخشی از فصل چهارم به نقل از رهبر معظم انقلاب آمده است: «نبی اکرم از اول حرکت خود در دوران بعثت شعارهایی داده است که جز با هجرت آن بزرگوار به مدینه و جز با ایجاد نظام اسلامی این شعار‌ها نامفهوم و غیر قابل درک است. آن توحیدی که پیغمبر اسلام آن را ترویج می‌کند، آن توحیدی که تبعیض را در جامعه نفی می‌کند، آن توحیدی که غلامان و بردگان مظلوم را علیه اربابانشان تحریک می‌کند، آن توحیدی که جوان‌های با روحیه و حساس را در مقابل کارهای زشت و غلط و انحرافی پدرانشان به مقاومت وا می‌دارد، توحید فردی و قلبی و پنهان در گوشه انزوا نیست؛ توحیدی است که بایستی پرچمش برافراشته شود و یک جامعه بر اساس آن زندگی کند؛ یعنی همان دوران مدینه و هجرت. از اول هجرت هم پیغمبر حکومت اسلامی را تشکیل داد.»
در فصل پنجم، پایه گذاری تمدن اسلامی به «باز شناسی تمدن صدر اسلام» و «تجدید بنای تمدن اسلامی» پرداخته اند.
عنوان فصل ششم نقش اهل بیت در نهضت نبوی است که در برگیرنده «نقش ائمه در شکل گیری نظام حکومتی اسلام» و «نقش اهل بیت در حفظ و استمرار برکات نهضت نبوی» است.
فصل هفتم با عنوان انواع تعامل با پیامبر اکرم شامل «مسلمانان» و «دشمنان و کفار» است؛ و در فصل آخر که وظایف مسلمانان نسبت به پیامبر اکرم تبیین شده است، به بررسی «تبیین پیام نبوی برای جهانیان»، «تلاش برای تحقق بعثت»، «تبیین و تبلیغ چهره پیامبر»، «برخورد قاطع با اهانت کنندگان»، «سپاسگزاری از مجاهدات بی نظیر پیامبر» و «تلاش برای کسب معرفت به مقام پیامبر» پرداخته اند.
این کتاب در سال ۱۳۸۵ پنج مرتبه تجدید چاپ شده و ۱۵۰۰۰ نسخه از آن منتشر شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار