در بررسی دیدگاه دانشجویان خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص تأثیر موبایل بر خواب و عملکرد تحصیلی آنها مشخص شد که بیش از ۸۱ درصد دانشجویان خوابگاهی در حد متوسط اختلالات خواب دارند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، افزایش استفاده از فنآوری تلفن همراه، نگرانی هایی در مورد خصوصیات رفتاری استفاده کنندگان ایجاد کرده است. استفاده زیاد از آن بین جوانان ممکن است بر خواب و عملکرد روزانه آنها تأثیر منفی بگذارد.
مریم اسلامی جهرمی، معصومه محمودی و رضا خواجویی سه دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پایان نامه خود به بررسی این موضوع پرداختند.
این دانشجویان در پایان نامه خود، خواب ناکافی را عامل خطری برای سلامت عنوان کردند و در ادامه مقاله خود آورده اند: این مطالعه با هدف تأثیر استفاده مفرط از تلفن همراه بر خواب دانشجویان خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام گرفت.
این دانشجویان یاداور شده اند: جامعه پژوهش شامل دانشجویان دختر خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال ۱۳۹۵ و نمونه ۱۵۰ نفر از دانشجویان بود که به روش نمونه گیری با طبقه بندی متناسب انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها از پرسشنامه پژوهشگر ساخته و پرسشنامههای استاندارد شاخص شدت بی خوابی مورین ۱ (ISI) و کیفیت خواب پیترزبورگ ۲ PSQI استفاده گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار ۱۹ spss انجام شد.
نتایج یافته ها نشان داد استفاده مفرط از تلفن همراه به عنوان عامل پیش بین مناسبی برای کیفیت خواب و عملکرد آنان داشته است که در این میان ۹ / ۸۱ درصد دانشجویان در حد متوسط اختلالات خواب داشتند و ۳ / ۴۵ درصد از آنان اختلال عملکردی روزانه در حد متوسط داشتند.
این سه دانشجو در نتیجه گیری پایان نامه خود آورده اند: استفاده از تلفن همراه میتواند تأثیرات منفی بر کیفیت خواب و عملکرد تحصیلی دانشجویان داشته باشد؛ لذا باید نهادهایی در مورد ترویج استفاده درست از تلفن همراه برای جوانان برنامه ریزی کنند؛ همچنین برگزاری کلاسهای آموزش همگانی در سطح دانشگاهها برای مقابله با آسیبهای ناشی از تلفن همراه توصیه میشود.