آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۸۵۳۶
المیادین:

تلاش اردوغان برای برقراری رابطه با بشار اسد

رئیس جمهور ترکیه که از حمایت آمریکا از کُرد‌ها در شمال سوریه در شوک به سر می‌برد به بشار اسد برای برقراری ارتباط متوسل شده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو رئیس جمهور ترکیه که از حمایت آمریکا از کُرد‌ها در شمال سوریه در شوک به سر می‌برد به بشار اسد برای برقراری ارتباط متوسل شده است.
شبکه المیادین اعلام کرد ترکیه خواستار روابط (با سوریه) است، آیا سوریه موافقت خواهد کرد؟ و آیا سخن اردوغان به این معنا است که با نزدیکی واقعی میان ترکیه و سوریه رو به رو هستیم؟
گراسیا بیطار خبرنگار المیادین در گزارشی در این باره گفت: رجب طیب اردوغان بالای درخت رفت و امروز از بشار اسد می‌خواهد به او کمک کند تا از درخت پایین بیاید؛ این وصف وضع این روز‌های رئیس جمهور ترکیه است. بدون شک، نتیجه نشست سوچی به زودی شکوفا شد. چراکه اردوغان در راه بازگشت از نشست سه جانبه روسیه، ترکیه و ایران علامت‌های خود را برای اسد آشکار کرد. درست است که این موضوع نتیجه نشست سه جانبه است، اما به نظر می‌آید مسئله به جادوی سوچی به ویژه سفر رئیس جمهور سوریه به این استراحتگاه روسی مربوط است که یک روز پیش از برگزاری نشست سه جانبه به آنجا رفته بود.
اسد پیشتر گفته بود روابط خوب میان آنکارا و مسکو برای سوریه مفید است. آیا زمان استفاده از این (رابطه) فرا رسیده است؟ اردوغان به آمادگی خود برای ارتباط با دمشق درباره مسئله کُرد‌ها اشاره کرد، اما دمشق اکنون در جایگاهی است که این اجازه را می‌دهد تا از آن منت کشی کنند. اسد چگونه پیام ترکیه را دریافت خواهد کرد؟ اسد روزی گفته بود همه کشور‌های غربی و منطقه‌ای برای اجرای طرح خرابکارانه و ویرانگر خود در سوریه به ترکیه تکیه کرده اند. آیا اسد به آنکارا فرصت دوباره می‌دهد؛ بر این پایه که روابط کشور‌ها بر اساس منافع بنا می‌شود و آیا منفعت سوریه آنچنان که اسد بار‌ها گفته است همچنان در اولویت او باقی می‌ماند؟ بدون شک اردوغان به سبب حمایت گسترده آمریکا از کُرد‌ها در شمال سوریه در شوک به سر می‌برد. اینجا همان دری قرار دارد که اردوغان آن را می‌زند؛ به این امید که اسد آن را باز کند.
روابط اردوغان با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به ویژه پس از اهانت اخیر به شخص اردوغان و بنیانگذار کشور ترکیه در رزمایش‌های اخیر ناتو در نروژ متشنج‌تر شده است. این به معنای آن نیست که رابطه میان ترکیه و ناتو به زودی قطع می‌شود چراکه مواضع متغیر، جزء سرگرمی‌های مورد علاقه اردوغان باقی می‌ماند، اما موضوع مسلم آن است که هر اندازه اردوغان از آمریکا دور شود به روس‌ها نزدیک‌تر می‌شود؛ نزدیکی که چه بسا باعث شود ترکیه به سازمان همکاری شانگ‌های بپیوندد. هیچ چیز بعید نیست، اما موضوع ثابت این است که رویای عثمانی برای مدت زمان طولانی کنار گذاشته شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار