یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: در عرصه تبلیغات همواره چنین مطرح میشد که ایران و روسیه بهدنبال حضور تک حزبی و دیکتاتوری اسد در سوریه هستند.
جعفر قناد باشی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص اظهارات اخیر روحانی در تماس تلفنی با بشار اسد پیرامون این که معارضین سوری نیز باید در اداره کشور سهیم باشند گفت: بخشی از معارضین سوری در مقطعی میهمان ایران بودند البته آن بخش از معارضین که مسلح و تروریست نبوده اند.
وی افزود: در عرصه تبلیغات همواره چنین چیزی مطرح میشد که ایران و روسیه سبب حضور تک حزبی و دیکتاتوری اسد میشود.
قناد باشی با بیان اینکه سال گذشته در همین زمانها بود که پوتین عنوان کرده بود ما خواستار یک قانون اساسی برای سوریه هستیم که همه حزبها از جمله بشار اسد هم در آن سهیم باشند گفت: جمهوری اسلامی نیز همواره اعلام کرده ما طرفدار حکومتی هستیم که همه گروهها در آن حضور داشته باشند و به نظر میرسد این موضع حتی باعث تقویت بشار اسد هم میشود و به این ترتیب وی در داخل سوریه نیز متهم به دیکتاتور بودن نمیشود.
کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: به طور طبیعی هر کشوری دارای احزاب و گروههای مختلف است، اما کشوری موفق است که مردم سالاری در آن وجود داشته باشد و به این ترتیب ما در صحنه حمایت از سوریه این گونه عمل نمیکنیم که بهعنوان حامی نظامی تک حزبی در این کشور محسوب شویم چرا که ممکن است 30درصد مردم سوریه با سیاستهای بشاراسد موافق نباشند.
وی با اشاره به کمکهای ایران به دولت بشار اسد گفت: ما به بشار اسد به منظور قلع و قمع تروریستها کمک کردیم، اما حضور مخالفین در سوریه برای همه پذیرفته شده است حتی خود بشار اسد نیز با معارضین جلسه داشت و این گروهها دو بار به ایران سفر کردند البته معارضینی که مسلح نیستند و از خارج درس نمیگیرند، اما با بشار اسد مخالفند.
قناد باشی تاکید کرد: جمهوری اسلامی پیوسته نشان داده که با بشار اسد در ادامه یک حکومت دمکراتیک موافق است بشار اسد اخیرا در نشستی که با معارضین داشت از آنها خواست در قلع و قمع تروریستها و چریکهای مسلح و تکفیریها با دولت این کشور همراهی کنند این معارضین با بشار اسد مخالف هستند، اما به همان اندازه مخالف تجزیه و تقسیم سوریه نیز هستند.
کارشناس مسائل خاورمیانه در پایان خاطر نشان کرد: بیان حضور معارضین در اداره کشور حقانیت جمهوری اسلامی را ثابت میکند ما طرفدار دیکتاتوری در هیچ جای دنیا نیستیم و یکی از انتقادات ما به عربستان دیکتاتوری و نبود آزادی و حق انتخاب در این کشور است.