پاپ فرانسیس رهبرکاتولیک های جهان عصر روز دوشنبه درسفری سه روزه وارد یانگون میانمار شد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، پاپ فرانسیس رهبرکاتولیک های جهان نخستین سفرش رابه میانمار آغاز کرده که این کشور از سوی سازمان ملل به طور رسمی به نسل کشی وتبعیض نژادی متهم شده و درعین حال آمریکا و بسیاری از کشورهای غربی در قبال کشتار گسترده این مسلمانان تا مدت ها سکوت کرده بودند و اکنون نیز عزمی برای جلوگیری از ادامه این بحران ندارند.
به گزارش رسانه های میانماری پاپ فرانسیس در میان افرادی که پرچم زرد و سفید واتیکان را تکان می دادند وارد یانگون میانمار شد .
وی قرار است در این سفر با مسئولان مختلف میانماری از جمله آنگ سان سوچی رهبر معنوی میانمار و فرماندهان ارتش این کشور دیدار و گفت وگو داشته باشد.
بیش از 623 هزار نفر از روهینگیایی ها از روز 25 اوت (سوم شهریور) به علت حملات شدید نیروهای ارتش و گروههای بودایی افراط گرا ، با قتل و کشتار و سوزاندن خانه ها، این مسلمانان را مجبور به ترک خانه هایشان درایالت فقیر نشین راخین و راندن آنها به سوی مرزهای بنگلادش کردند.
دولت میانمار در انتقاد سازمان های حقوق بشری نسبت به کشتار این اقلیت ادعا کرد که این افراد اتباع میانمار نیستند و از آنها به عنوان کارگران مهاجران بنگلادش نام برده است.
اگرچه سفر پاپ فرانسیس در آستانه توافق بنگلادش و میانمار برای بازگرداندن آوارگان روهینگیایی به میانمار انجام شده اما آوارگان و سازمان ملل اعلام کرده اند که میانمار هنوز برای بازگشت آوارگان امن نیست.
درعین حال فرماندهان ارتش بارها اعلام کردند که از بازگشت آوارگان جلوگیری خواهند کرد و صرفا کسانی می توانند به میانمار بازگردند که میانماری باشند موضوعی که نگرانی ها را برای حل و فصل این بحران افزایش داده است.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان قرار است پس از میانمار سفری سه روزه به بنگلادش داشته باشد تا از اردوگاه آوارگان روهینگیایی در مرز این کشور با میانمار دیدار داشته باشد.
اقلیت روهینگیایی از سال 2012 تاکنون تحت سیاست های سرکوب سیستماتیک دولت و ارتش میانمار قرار دارد.
تاکنون آنگ سان سوچی، رهبر معنوی میانمار وبرنده جایزه صلح نوبل ومسئولان ارتش میانمار از افزودن نام اقلیت روهینگیایی به 135 گروه نژادی این کشور خودداری کرده اند و می گویند مسلمانان روهینگا به صورت غیرقانونی از بنگلادش به روهینگیا مهاجرت کرده اند. ادعایی که از سوی روهینگیایی ها رد شده و آنها می گویند سابقه حضور شان در میانمار دستکم به چند سده اخیر می رسد.