دبیر کارگروه علمی جایزه مصطفی به تشریح فرآیند داوری در انتخاب برگزیدگان دوره دوم جایزه مصطفی پرداخت و گفت: ۲۴۱ اثر از ۳۱ کشور تا دی ماه ۹۵ به دبیرخانه جایزه مصطفی ارسال شد تا در دومین دوره جایزه مصطفی مورد ارزیابی قرار بگیرند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن ظهور، دبیر کارگروه علمی جایزه مصطفی در مراسم اهدای این جایزه که ظهر امروز در تالار وحدت برگزار شد، گفت: بنیاد علم و فناوری مصطفی به منظور توسعه شبکه علمی و نقش آفرینی در پویایی تعاملات بین المللی فراخوان این جایزه را به ۳۶۳ واحد و ۱۶۲۲ دانشمند برجسته در سطح جهان ارائه کرد.
وی افزود: بر همین اساس ۲۴۱ اثر از ۳۱ کشور تا دی ماه ۹۵ به دبیرخانه جایزه مصطفی ارسال شد تا در دومین دوره جایزه مصطفی مورد ارزیابی قرار بگیرند.
ظهور ادامه داد: از جمله شاخصهای مورد نیاز برای دریافت این جایزه این بود که طرحهای ارائه شده باید از سوی دانشمندان برجسته یا نهادهای علمی بین المللی که از شهرت و اعتبار برخوردار است به دبیرخانه جایزه معرفی شوند تا مورد بررسی دقیق قرار بگیرند. برای داوری این آثار کارگروه هایی تشکیل شد تا تمامی ارزیابیهای علمی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: داشتن حسن شهرت برای نامزد جایزه و داشتن یک اثر ویژه با نوآوری و بدیع بودن و تاثیرگذاری آن اثر در ارتقای رفاه عمومی از جمله عوامل مهمی بود که در انتخاب برگزیده به آن دقت میشد و بر این اساس ۱۷۸ اثر دیگر به دلیل عدم احراز نتایج از چرخه داوری حذف شدند و در نهایت هفت اثر به مرحله داوری نهایی راه یافتند.
دبیر کارگروه علمی جایزه مصطفی اظهار داشت: آثار پس از بررسی توسط هیئتهای معتبر علمی به سه مورد کاهش یافت و در مرداد ۹۶ دو نامزد برای اعطای جایزه انتخاب شدند که یک دانشمند در حوزه ارتباطات و دانشمند دیگر در حوزه علم و فناوری برگزیده شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سامی ارل گلنبه با طرحی که به بهبود روشهای کامپیوتری کمک میکند و محمدامین شکراللهی با ابداع روشی برای کدهای تصحیح خطا با عنوان کد ربتر برگزیدگان این دوره جایزه مصطفی هستند.