رئیس سابق سازمان دیانت ترکیه گفت: هر چند به صورت تقریبی حکومت جغرافیایی داعش از بین رفته است، اما همچنان این تفکر انحرافی وجود دارد به همین علت باید در راستای از بین بردن این تفکر گام برداریم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد گورمز ظهر امروز سه شنبه ۱۴ آذرماه در مراسم افتتاحیه سی و یکمین کنفرانس وحدت اسلامی که با حضور علما و اندیشمندان مسلمان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در حال برگزاری است، با اشاره به اینکه امروزه جوامع اسلامی در حال تجربه سختترین دورانهای تاریخی خود هستند، اظهار کرد: به تعبیر علما شاید این دوره سختترین دوره برای جوامع اسلامی باشد چرا که اکنون فقط با توطئههای خارجی روبرو نیستیم.
وی با تاکید بر اینکه اسلام دورههای تاریخی سختی را تجربه کرده است، اضافه کرد: اکنون جمعیت ملسمانی که توانستند قابلیت پذیرش استعمار و خشونت را داشته باشند افزایش یافته و علت این امر، افزایش تفرقه میان امت اسلامی است در حالی که در توصیههای مختلف دینی به موضوع حفظ وحدت تاکید شده است.
رئیس سابق سازمان دیانت ترکیه خاطرنشان کرد: هفته وحدت فرصتی برای تقویت وحدت میان امت اسلامی است، همانطور که خداوند متعال نیز تاکیدات بسیاری در قرآن دارند باید در کنار یکدیگر او را عبادت کنیم.
وی با بیان اینکه بر اساس روایات دینی باید مسیر واحد پیامبر اسلام (ص) را دنبال کنیم، گفت: در این مسیر واحد میتوانیم موفقیتهای بسیاری را برای کشورهای اسلامی رقم بزنیم.
گورمز از ایمان به پیامبر اسلام (ص) به عنوان عامل وحدت امت اسلامی نام برد و افزود: اکنون جریانهای منحرف بر اساس برداشتهای منحرفانه از مفهوم توحید تشکیل شده است، هر چند به صورت تقریبی حکومت جغرافیایی داعش از بین رفته است، اما همچنان این تفکر انحرافی وجود دارد به همین علت باید در راستای از بین بردن این تفکر گام برداریم.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی توسط گروههای مختلف توحید به عنوان یک موضوع تکفیری معرفی میشود، تصریح کرد: مفهوم توحید عامل وحدت و رسیدن به سعادت و موفقیت است، اما برخی به دنبال تخریب این مفهوم هستند.
رئیس سابق سازمان دیانت ترکیه از توحید به عنوان یک اصل مهم دینی نام برد و افزود: با ترویج مفهوم اصلی توحید نیازی به بیگانه نخواهیم داشت و میتوانیم در راستای یکپارچهسازی و تحقق اتحاد در میان امت به نتایج مورد نظر برسیم.
وی با بیان اینکه امت میانهرو به دنبال زندگی مسالمتآمیز است، عنوان کرد: برخی میانهرو بودن را موضوعی غربی مطرح کرده و به دنبال از انحراف هدف اصلی هستند.
گورمز با اشاره به اینکه مسلمانان به عنوان یک امت نیازمند ارزیابی جهانی هستند، گفت: باید قبل از اینکه دیگران به ارزیابی ما بپردازند، خودمان نسبت به بررسی وضعیت موجود اقدام کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی نسبت به رخدادهای کشورهای مختلف اسلامی باید حساس باشیم چرا که ما نیز در سطح جهانی نقش مشخصی داریم که باید به آن عمل کنیم.