دانشگاه آزاد مشهد حائز رتبه اول مسابقات ماکارونی شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حسین خسروی، دبیر کل اجرایی برگزاری مسابقات ماکارونی دانشجویی در مراسم اعلام نتایج این مسابقات در دانشگاه علمی- کاربردی شهرداریهای مشهد گفت: طبق روال هرساله، امسال هم کارگاه و مسابقات «شبیه سازی سازه های مهندسی با مصالح ماکارونی» را در دانشگاه آموزش عالی علمی- کاربردی شهرداری های خراسان (مشهد)برگزار کردیم.
وی بیان کرد: کارگاه این مسابقات از ساعت ۸ صبح شروع و تا ساعت ۱۳ بعدازظهر مباحث تئوری تدریس شده و از ساعت ۱۴ بعدازظهر دانشجویان و مهندسین شرکت کننده با کمک مدرسین به ساخت سازه ماکارونی مشغول شدند و این امر تا حدود ساعت ۲۱ شب به طول انجامید.
دبیر کل اجرایی برگزاری مسابقات ماکارونی افزود: بعد از مراحل ساخت سازه های ساخته شده توسط شرکت کننده ها در محل آمفی تئاتر دانشگاه علمی کاربردی شهرداری ها به نمایش گذاشته شد و سه تیم مشخص شدند.
خسروی در خصوص کارگاه برگزار شده خاطر نشان کرد: این کارگاه شامل مصالح برای ساخت سازه میباشد همچنین پک های آموزشی، حمایت مالی و علمی از سه تیم برتر در مسابقات کشوری و اعطای گواهی معتبر آموزشی به شرکت کنندگان از دیگر برنامههای این مسابقات بود.
وی افزود: در این دوره ۹۵نفر از دانشجویان دانشگاه ایی همچون فردوسی، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و خیام و صنعتی سجاد و ...شرکت کردند که نتیجه آن ثبت رکورد ۲۲۰۰ از دانشگاه آزاد و تیم دوم و سوم به ترتیب دانشگاه الزهرا و صنعتی سجاد مشهد بود.
در ادامه محمدزاده شادمهری، مدرس کارگاه مسابقات ماکارونی افزود: مباحث کارگاهی شامل تدریس کلیات علم استاتیک، سازه های خرپایی و تحلیل آن ها، بررسی ماکارونی از بُعد سازه ای، معرفی انواع گرایش های سازه ماکارونی، دلایل انتخاب ماکارونی به عنوان عنصر سازنده، انجام آزمایشات مقاومتی مربوط به ماکارونی، مدل سازی و آنالیز سازه در نرم افزار Auto cad & Sap2000، طراحی و مدل سازی نمونه ای از سازه و اجرای نمونه ای از سازه توسط دانشجویان و نحوه تخمین راندمان میباشد.
وی با بیان اینکه هدف از این دوره آشنایی هر چه بیشتر دانشجویان و مهندسین با مباحث استاتیکی است به اهداف برگزاری این کارگاه اشاره و تصریح کرد: این طرح میتواند به عنوان یک طرح آموزشی برای دانشجویان و مهندسین رشته مهندسی عمران ایفای نقش کند، چون این امکان را به دانشجویان میدهد تا با استفاده از مصالح ارزان، سبک و قابل دسترس دست به طراحی و ساخت سازههای مختلف زده و با این کار تمامی دروس فرا گرفته در زمینه سازه را به عمل تجربه کنند.
وی بیان کرد: از آنجایی که روشهای محاسباتی بسیاری برای تحلیل و برآورد سازه وجود دارد، بنابراین از برجسته ترین اهداف این سیستم ایجاد فضایی برای بالا بردن سطح محاسبات و پیدا کردن روش های نوین در تحلیل ها که منجر به دستیابی بهترین طرح و امکان بالا بردن تعداد آزمون خطا که بسیار حائز اهمیت هست را برای دانشجویان مهندسی فراهم میکند.
این مدرس خاطرنشان کرد: دانشجویان بایستی با استفاده از مسائل تئوریک فرا گرفته در دروس مقاومت مصالح و آزمایشگاه های مربوط به آن تلاش کنند تا خصوصیات عنصر سازهای جدید را از جهت میزان تحمل نیروی کشش و فشار و خمش کشف نمایند.
محمدزاده شادمهری ادامه داد: دانشجویان بایستی با تحلیل سازهها و به کارگیری نرم افزارهای کامپیوتری (sap 2000 ,ansys , abaqus, … ( به آنالیز و در نهایت طراحی سازه مورد نظر از نظر طراحی و اختصاص مقاطع از جمله مثلث یا باکس و... برای المان های فشاری و کششی و سایر اعضای خرپا و همچنین نحوه مدل کردن آن در اجرا، طرز ساخت و پیاده سازی مقاطع مرکب، مدل سازی و مشخص کردن نوع اتصالات از جمله اتصال صلب و مفصلی با توجه به شناخت نیروها و ایجاد آن در سازه از طریق چسب بکار رفته، متره کردن و برآورد وزن سازه و همچنین برآورد زمان مورد نیاز برای پیاده سازی طرح و اجرای سازه و بهینه سازی سازه از طریق کاهش وزن (طراحی به گونه ای است که کمترین وزن ممکن از سازه بتواند بیشتر بار را تحمل کند) و همچنین کاهش خمش موجود در اعضا (بخاطر حساسیت مصالح و ضعف در برابر خمش) بپردازند.