دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وضعیت حذف کنکور گفت: یکی از معضلات اساسی آموزش کشور حذف کنکور است و تنها راه نحات دانشگاهها نیز حذف آن است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست سالروز تشکیل شورای انقلاب فرهنگی که امروز در این شورا برگزار شد در خصوص وضعیت فرهنگی کشور گفت: معمولا چالش هایی پیش روی هر مجموعه وجود دارد که ما هم مانند مجموعههای دیگر با وضع مطلوب به خصوص در حوزه فرهنگی فاصله داریم اگر همگراییها بیشتر باشد نهادهای سیاست گذار میتوانند سیاست هایشان را بهتر اجرایی کنند.
وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاستهای بلند مدت زیادی را مدون کرده و امروز کسی نمیتواند بگوید که در حوزههای مختلف برنامهای وجود ندارد، چالش هایی که در حوزه فرهنگی است این است که بدون برنامه و با سلیقههای شخصی این حوزهها اداره میشود و میخواهندهزینههای حوزه فرهنگی را با کار مبتکرانه خنثی کنند در صورتی که این اتفاق نخواهد افتاد. اتفاق وقتی موفقیت آمیز است که طبق برنامه پیش برود اگر بتوانیم مصوبات شورا را به کمک نخبگان به اجرا نزدیک کنیم مطمئنا موفقیتهای زیادی در این حوزه خواهیم داشت.
دزفولی با اشاره به برنامههای این شورا در حوزه علم و فناوری گفت: شورا در حوزههای علم و فناوری برنامه ریزیهای خوبی را داشته و متولیان کار مشخص هستند، اما کشور ما با توجه به محدودیتهای بودجه رنج میبرد و این که برخی برنامهها تکراری هستند و انرژیها را به هدر میدهند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: در مورد مسائل مختلف در شورا طراحیهای خاص را انجام داده ایم و اگر بتوانیم هر مقدار از این برنامهها را تبدیل به مطالبه عمومی اجتماعی کنیم و دست اندرکاران را موظف کنیم که آنها را اجرایی کنند توفیقات بیشتری خواهیم داشت.
وی در خصوص اجرایی شدن بخشی از سند ۲۰۳۰ گفت: گزارشی در خصوص اجرای سند ۲۰۳۰ ندارم این که گفته میشود در بخش آموزش در حال اجرا است چنین چیزی نیست چرا که لغو این سند با حضور مسئولان عالی رتبه کشور به رای گذاشته شد و ما هم اگر موردی ببینیم مانع اجرای آن خواهیم شد، ولی تاکنون گزارشی در این خصوص نداشتیم.
دزفولی در خصوص موفقیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در طی ۳۳ سال گذشته گفت: امروزه یکی از افتخارات جمهوری اسلامی دانشگاهها و توسعه علمی آن است اگر الان دو درصد تولید علم دنیا را کشور ما دارد ناشی از دانش و برنامه ریزی است که در نهادهایی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی اتفاق افتاده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص اجرایی شدن مصوبات شورا گفت: بسیاری از مصوبات اجرایی میشوند، اما برخی از آنها با موانعی مواجه هستند که اجرایی نشدن این مصوبات فقط محدود به شورا نیست خیلی از قوانینی که تاکنون در مجلس تصویب شده تاکنون اجرایی نشده اند مانند قانون برنامه پنجم توسعه که به گفته نمایندگان مجلس فقط ۲۸ درصد آن اجرایی شده است.
وی یادآور شد: بخش عمده مصوبات ما در حوزه علمی و تخصصی کشور عملیاتی شده، اما باید مکانیزم دقیق تری برای اجرای مصوبات داشته باشیم. اجرا نشدن مصوبات در حوزه علمی کمتر است، اما در حوزه عمومی نیز تاکنون بالای ۶۰ درصد مصوبات اجرایی شده است.
دزفولی در مورد وضعیت سند مهندسی فرهنگی گفت: این سند چندین سال است که تصویب شده جلسات آن باید با حضور رئیس جمهور یا معاون اول ریاست جمهوری تشکیل شود که تاکنون جلساتی تشکیل نشده اگر این سند تاکنون اجرایی میشد در حوزه فرهنگی مشکلات کمتری داشتیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: وظیفه شورایعالی انقلاب فرهنگی تدوین نگاههای راهبردی کشور است و نظارت هم بخشی از وظایف ماست.
وی یادآور شد: سند جامع علمی کشور از جمله فعالیتهای شوراست که بخشی از آن به اجرا نزدیک شده و این ناشی از پیگیریهای شوراست این سند نسبت به بقیه مصوبات بیشتر به اجرا نزدیک است و توانستیم در حوزه هایی مانند نانو خوب جلو برویم نه فقط در علم بلکه در تولید ثروت هم همین گونه است و در چند سال آینده براساس برنامه ریزی میتوانیم بخشی از بازار زیست فناوری دنیا را در اختیار بگیریم.
دزفولی در مورد منفعل بودن حوزه هوا و فضا گفت: جلسات این حوزه معمولا برگزار میشود، همه اعضای سازمان هوا و فضا برای ارایه گزارش به شورا دعوت شدند و به زودی طرح پیش نویس آن در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح خواهد شد. حرکت ما در نقشه جامع علمی کشور روبه جلو است، اما راضی کننده نیست و میتواند بهتر هم باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص وضعیت رئیس دانشگاه فرهنگیان و انتصاب مجدد سرپرست در این دانشگاه گفت: تا هفته آینده قرار است آقای خنیفر به عنوان رئیس این دانشگاه به شورا معرفی شوند که به زودی در مورد آن تصمیم گیری خواهیم کرد.
وی در خصوص انتقاد استاد فرشچیان برای افتتاح دانشگاهش گفت: استاد فرشچیان جزو مفاخر کشور است که باید قدر ایشان را بدانیم ما درخواست ایشان را پیگیری کردیم و در دهه فجر امیدواریم بتوانیم دانشگاه ایشان را با حضور مسئولان افتتاح کنیم و این دانشگاه راه اندازی شود.
دزفولی در مورد تشکیل کمیته ساماندهی کنکور در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز گفت: این کمیته در حال تدوین است و تا چند ماه آینده پیشنهاد ساماندهی کنکور آماده میشود و در صحن علنی شورا ارایه خواهد شد که بعد از تصویب از سال ۹۷ به بعد مورد استفاده قرار خواهد گرفت. کنکور یک معضل کشور است و روشی که برای دانش آموزان انتخاب میکنیم مخرب استعدادهای آنهاست. تنها راه نجات دانشگاههای کشور بلاشک حذف کنکور است که هنوز شیوه درستی برای حذف آن ارایه نشده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد شایعات رفتنش از شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این مسئله شایعه بوده و من به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به مدت ۴ سال دیگر انتخاب شدم و در شورا خواهم بود.
وی در مورد تعیین تکلیف رشتههای مشترک بین وزارت علوم و بهداشت گفت: هنوز وزرای علوم و بهداشت آیین نامهای در این خصوص به شورا ارایه نداده اند در صورتی که ارایه شود در خصوص آن تصمیم گیری خواهیم کرد.
دزفولی در مورد وضعیت شورای تحول علوم انسانی نیز گفت: پیش از ۴۰۰ عضو هیئت علمی با این شورا همکاری میکنند و مصوبات بسیار خوبی را تاکنون داشته اند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد سرقتهای علمی و راهکار شورای عالی انقلاب فرهنگی برای جلوگیری از آنها گفت: بحث سرقت علمی دو بار در شورا مطرح شده و مصوباتی در این خصوص داریم که اگر در دانشگاهی این تخلف اتفاق بیفتد تنبیه هایی در نظر گرفته شده که کسی نتواند به سمت سرقت علمی برود. مقاله هایی که به سمینارهای خارجی ارسال میشود به نرم افزارهای سرقت یاب مجهز است که این راهکار نیز توانسته مثمرثمر باشد البته باید اقدامات موثرتری برای این کارهای خلاف قانون وجود داشته باشد که مانع از این کار شود.
وی در خصوص وضعیت بنیاد ملی نخبگان نیز گفت: این بنیاد جزو مصوبات شوراست گزارشی در مورد عدم فعالیت این بنیاد ارایه نشده، اما اگر گزارشی برسد که معاونت علمی نسبت به این شورا بی توجه شده اساسنامه آن تغییر و به مجموعه دیگری منتقل خواهد شد. قرار است گزارشی از فعالیت بنیاد ملی نخبگان تا پایان آذر به شورا ارایه شود و به محض رسیدن این گزارش اطلاع رسانی خواهیم کرد.