آنچه مهم است این است که در کنار بودجه اختصاص یافته، درآمدهای موسسه نیز مدنظر قرار گیرد. درآمدهایی که از اوقاف، زمین ها، اجاره و فروش املاک، سرمایه گذاریها در بخشهای مختلف اقتصادی و ... به دست میآید، میبایست توسط مسئولان موسسه با جزیئات کامل مشخص شود تا به این وسیله، شبهات رفع شود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، با مطرح شدن بودجه ۷۱ میلیارد تومانی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی که زیر نظر سیدحسن خمینی اداره میشود، حرف و حدیثهای فراوانی انجام گرفته که نیازمند پاسخگویی مستند متصدیان آن است. جایگاه ویژه و مهم موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، رهبر کبیر انقلاب و آن یار به سفر رفته، ایجاب میکند درباره هزینهها و بودجههای اختصاص یافته به این موسسه که شامل «آستان امام خمینی»، «پژوهشکده امام خمینی» و «مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام» میشود، با حساسیت و همت بیشتر مسئولان صورت گیرد تا از هر گونه شائبه و سواستفاده احتمالی دشمنان و زیر سوال بردن شخصیت عرفانی و بزرگ امام جلوگیری شود. امامی که با ساده زیستی و سختگیری در هزینه ریال به ریال بیت المال شناخته میشد، روا نیست که با اقدامات برخی از دوستان نادان و دشمنان دانا و کینه توز، مورد هجمه قرار گیرد.
موسسه تنظیم و نشر آثار امام با کارویژههای مهمی، چون نشر اندیشهها و صیانت از آن را در دستور کار دارد و مدیریت حرم امام و پژوهشکده نیز باهمین نام صورت میگیرد. دولت دوازدهم بودجه این موسسه را برای سال ۹۷ افزایش داده است. در لایحه بودجه سال ۹۷ «موسسه نشر آثار امام (آیت الله خمینی) که زیر نظر حسن خمینی اداره میشود ٧١ میلیارد و ٣٤٠ میلیون تومان» است. جدول ریز بودجه نیز تقدیم مجلس شده تا مشخص شود کل این بودجه کجا باید هزینه شود که جزئیات آن برابر است با پرتال امام خمینی، پنج میلیاردو ۷۰۰ میلیونتومان، آستان امام خمینی، ۱۸ میلیاردتومان، برنامه حمایت از فعالیتهای تجلیل از امام خمینی، ۱۸ میلیاردتومان، اداره امور حرم و ارائه خدمات به زائران، ۹ میلیاردتومان و مراسم سالگرد ارتحال، ۹ میلیاردتومان.
سیدحسن خمینی با افزایش انتقادات نسبت به بودجه کلانی که به این موسسه تعلق میگیرد، در اینستاگرام خود به پاسخ پرداخت و اعلام کرد که هیچ یک از اعضای خانواده اش از این بودجه نفعی نمیبرند و از موسسه حقوق دریافت نمیکنند. وی با این حال اعلام کرده قرار است درباره خرج و مخارج توضیحاتی داده شود: «هفته آینده دوستان دستاندرکار در مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام بهصورت جزئی بخشهای مختلف مربوطه را توضیح میدهند. یقین دارم مردم که دلسوزانه و خیرخواهانه موضوع را تعقیب میکنند بهراحتی میفهمند که توضیحات مذکور صحیح است یا از صحت برخوردار نیست.»
توضیح درباه هزینه بودجه دولتی اختصاص یافته به موسسه سال گذشته نیز صورت گرفته بود. «علیاکبر حبیب محمدمرادی»، معاون مالی ـ. اداری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، سال گذشته در مصاحبهای با سایت جماران، بودجههای مؤسسه را با تفکیک از سال ٩٢ تا پیشنهاد دولت برای بودجه ٩٦ را عنوان کرده بود. به گفته مرادی، در پنج سال این عدد از ٤٧، ٧ در سال ٩٢، به ٧٦. ٩ در سال ٩٦ میرسد؛ یعنی در پنج سال، این بودجه فقط حدود ٦١ درصد افزایش یافته و حتی به دو برابر هم نرسیده و بهطور متوسط سالانه حدود ١٢ درصد افزایش داشته است.
وی در گزارش خود از هزینه هایی برای پرداخت اقساط وام و ساخت و سازهای در حرم مطهر امام سخن گفته بود که تمامی اعداد و ارقام در هزینه کرد به صورت کلی ارائه شده بودند. برخی از عملکردهای موسسه نیز ردیف شده بود، ولی هزینههای صورت گرفته با آن مشخص نبود.
اینکه مسئولان موسسه پس از انتقادات خود را متعهد به پاسخگویی میدانند، امری مبارک است، اما برای شفاف سازی بیشتر و رفع شبهات بهتر است سید حسن خمینی، هیاتی حتی مردمی را به صورت بی طرف برای تحقیق و تفحص و حسابرسی بیطرفانه دعوت کند. به عنوان نمونه موسسه دیده بان شفافیت و عدالت که توسط احمد توکلی مدیریت میشود، میتواند در این امر کمک کند. از سوی دیگر آنچه مهم است این است که در کنار بودجه اختصاص یافته، درآمدهای موسسه نیز مدنظر قرار گیرد. درآمدهایی که از اوقاف، زمین ها، اجاره و فروش املاک، سرمایه گذاریها در بخشهای مختلف اقتصادی و ... به دست میآید، میبایست توسط مسئولان موسسه با جزیئات کامل مشخص شود تا به این وسیله، شبهات رفع شود.