حداد عادل در صفحه شخصی اجتماعی خود نوشت: بودجه «بنیاد سعدی» که وظیفه گسترش زبان فارسی در جهان را دارد به تومان نیست و نوسانات دلار و بازار ارز باعث میشود این بنیاد هم شناور در این نوسانات باشد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در صفحه شخصی خود در شبکههای اجتماعی توضحیاتی پیرامون بودجه پیشنهادی دولت برای «فرهنگستان زبان و ادب فارسی» و همچنین «بنیاد سعدی» داده است.
وی نوشته است: «چند نکته پیرامون مؤسساتی که بنده در آنها هستم؛ اما پیش از آن باید بابت نعمت جریان گردش آزاد اطلاعات در کشور شکرگذار بود هرچند هنوز بسیار جای کار دارد. بودجه «بنیاد سعدی» که وظیفه گسترش زبان فارسی در جهان را دارد به تومان نیست و نوسانات دلار و بازار ارز باعث میشود این بنیاد هم شناور در این نوسانات باشد.
سازمان برنامه و بودجه سیزده سرفصل کاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی را به چهار سرفصل تقلیل داده است و بودجه بخش مهمی از آن را در سرفصل واژهگزینی منظور کرده است.
بر اساس برنامه کلان فرهنگستان سالانه ۵۰۰۰ واژه را در ۷۰ گروه داخلی و ۳۰ گروه خارجی معادلیابی میکنیم، اما امروزه بدلیل کم لطفیها فقط ۲۵۰۰ واژه در حدود ۳۰ گروه داخلی معادلیابی میشود. تعجب میکنم این ۲۷۶ عدد از کجا و به چه منظور در بودجه ۹۷ خلق شده است.»