درگیریهای شدید نیروهای ارتش یمن و انصارالله با شبهنظامیان ائتلاف سعودی بویژه پس از محاصره «الخوخه» استان الحدیده و اسارت دهها شبهنظامی، اکنون به مرکز شهر رسیده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شهر مهم «الخوخه» در جنوب غرب استان الحدیده واقع در ساحل غربی یمن، این روزها شاهد درگیریهای شدید بین نیروهای یمنی و شبه نظامیان ائتلاف سعودی است؛ بویژه اینکه ارتش یمن و انصارالله به عمق الخوخه نفوذ کردند و شبه نظامیان مستقر در این شهر را تحت محاصره خود قرار دادهاند.
حمله ائتلاف به شهرهای جنوبی استان الحدیده با هدف پیشروی و اشغال شهر بندی الحدیده همزمان با اتفاقات اخیر در صنعاء که به کشته شدن علی عبدالله صالح منجر شد، آغاز شد. در ابتدا شبهنظامیان وابسته به ائتلاف عربستان شهر الخوخه را اشغال کردند، اما اکنون در محاصره ارتش یمن قرار گرفتهاند و طبق گفته مقامات یمنی بزودی این شهر از وجود آنان پاکسازی میشود.
منابع محلی یمن میگویند که نیروهای یمنی در ادامه محاصره شبهنظامیان وابسته به ائتلاف سعودی در شهر الخوخه استان الحدیده واقع در غرب یمن، کمینهای غافلگیرکنندهای با استفاده از درختان انبوه در اطراف مسیرهای منتهی به الخوخه زدند، تا مانع تلاش شبه نظامیان ائتلاف سعودی برای پایان دادن به محاصره شوند.
یک منبع نظامی یمن گفت که نیروهای ارتش یمن و انصارالله روز گذشته در یکی از کمینهای خود، بمب کنار جادهای را در مسیر خوردوهای نظامی حامل عناصر شبه نظامی در منطقه موسج واقع در جنوب شهر الخوخه منفجر کردند.
وی گفت: مزدوران روز گذشته سعی داشتند با ورود سه خوردوی نظامی خود به الخوخه، به محاصره پایان دهند که با کمین به موقع نیروهای یمنی مواجه شدند و عملیات آنها ناکام ماند.
منبع نظامی تاکید کرد که نیروهای ارتش یمن و انصارالله روز جمعه گذشته پس از تسلط بر پادگان ابو موسی الاشعری در الخوخه، خود را به منطقه گردشگری النادی و منطقه المعاهد رساندند.
وی گفت: درگیریها اکنون در بیشتر مناطق اطراف شهر الخوخه ادامه دارد و نیروهای یمنی مسیرهای جنگ و درگیری را تحت کنترل خود درآوردند و دهها نفر از عناصر شبه نظامی طرفدار ائتلاف سعودی را به اسارت گرفتهاند.
بندر الحدیده که به عروس دریای سرخ معروف است، در ۲۲۶ کیلومتری شهر صنعا پایتخت یمن قرار دارد. این شهر، دومین بندر تجاری بزرگ یمن بعد از بندر عدن است و به دلیل داشتن امکانات صادرات و واردات و نزدیکی به معابر بینالمللی حمل و نقل کالا از اهمیت زیادی برخوردار میباشد. امروزه بخش بسیار زیادی از مواد غذایی یمن از این بندر وارد یمن میشود و به نوعی میتوان این بندر را شاه رگ اقتصادی و حیاتی صنعا دانست؛ لذا تصرف این بندر یا تکمیل محاصرهی آن، صنعا و دیگر استانهایی که اکنون در اختیار حامیان دولت انصارالله و علی عبدالله صالح قرار دارد را از منظر اقتصادی و غذایی بسیار در وضعیت بغرنجتری قرار خواهد داد.
در ماههای اخیر سعودیها بستن بندر حدیده را از طریق دریا آغاز نمودهاند که با واکنشهای زیادی همراه شده است. بهطور مثال ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اظهار داشت: «برنامهها و طرحهایی که برای یورش به بندر حدیده در غرب یمن تنظیم شده موجب فرار ساکنان این منطقه و گسترش آشوب در آن خواهد شد و در نهایت به نفع گروههای تروریستی القاعده و داعش تمام میشود. افزایش اقدامات خصمانه در یمن شرایط فاجعهبار انسانی در این کشور را وخیمتر خواهد کرد.»
حامیان دولت صنعا و انصارالله هم در اعتراض به این امر تظاهراتی تحت عنوان «نان» از مقر سازمان ملل در صنعا تا بندر حدیده طی چند روز انجام دادند. برگزار کنندگان راهپیمایی اعلام کردن این راهپیمایی با هدف نشان دادن مخالفت مردمی یمن با هدف قرار گرفتن تنها شریان حیاتی ۳۰ میلیون یمنی آغاز شد و ساکنان استانهای مختلف یمن با پای پیاده به سوی این بندر حرکت کردند تا صدای خود را به جهانیان برسانند.